Per. Eki 10th, 2024

Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, Fethiye’de imaline devam edilen Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artış projesinin Haziran ayında tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti. Gürün ayrıyeten Hisarönü-Ovacık kanalizasyon projesinde de sona yaklaştıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, Fethiye İlçesinde devam eden projeleri inceledi. Gürün, 250 bin nüfusa nazaran planlanan ve en az 20 yıllık arıtma sorunun ortadan kaldıracak olan Fethiye Atıksu Arıtma Tesisinin kapasite artış projesinin Haziran ayında açılışının yapılabileceğini söyledi. Gürün ayrıyeten Hisarönü- Ovacık Mahallelerini kanalizasyona kavuşturacak olan 121 km’lik kanalizasyon projesinin yaklaşık 100 km’sinin tamamlandığını söyledi.

Gürün’e ziyaretlerinde eşlik eden Fethiye Belediye Lideri Alim Karaca, “Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi ileri teknoloji kullanılarak yapılıyor. Böylece hem bölge denizinin kalitesinin artmasını sağlayacak hem de koku yaymayan bir tesis olacak. Çok büyük bir kapasiteyle yapılan bu tesis önümüzdeki 30 yılın sorunu ortadan kaldıracak” dedi.

“Tesiste Arıtılan Su Yeşil Alan Sulamasında Kullanılacak ve Çevreyi Koruyan Bir Tesis Olacak”

Fethiye atıksu arıtma tesisi projesi hakkında bilgiler veren Muğla Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Osman Gürün, 98 Milyon 500 bin TL’ye mal olacak kapasite artış çalışmasının akabinde arıtılan İleri Biyolojik arıtma yapılacağını ve arıtılan suyun yeşil alan sulamasında kullanacağını söyledi. En az 20-25 yıl boyunca arıtma probleminin ortadan kalkacağını vurgulayan Lider Gürün, “Buradaki kapasiteyi 25 bin metreküp günden 50 bin metreküp güne çıkarıyoruz. Ayrıyeten mevcut tesisinde rehabilitasyonunu yaparak daha çağdaş ve etrafa daha hassas bir hale getiriyoruz. Ölüdeniz ’de ki tesisi nasıl etrafa saygılı koku olmayan ileri teknolojik bir tesis olarak hizmete sunduysak burası da birebiri olacak. Şuan sona geldik ve isale çizgileri Mart, Nisan ayında tamamlanacak. Tesisimizde inşaat kısmı tamamlandı ve teknik montajlar kaldı. Bu montajlar için gereken materyaller temin edildi ve kısa müddette bu montajı yapmayı planlıyoruz. Montajında bitmesinin akabinde Haziran ayında açılışını yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Gürün, “Hisarönü-Ovacık Kanalizasyon Projesinin Yaklaşık 100 km’si tamamlandı”

Kanalizasyon çizgisi bulunmayan Hisarönü-Ovacık bölgelerinin altyapı eksiklerini ortadan kaldırmak için başlattıkları 121 km’lik kanalizasyon çizgi imal projesinde de sona yaklaşıldığını söyleyen Lider Gürün, yaklaşık 100 kilometrelik kanalizasyon sınırının yapıldığını söyledi. Gürün, “Daha evvel Ölüdeniz Mahallemizin Belceğiz bölgesinde turizm bakanlığı ile birlikte yaptığımız tesisimizi gezdik. Orası da çok değerli bir bölge lakin arıtma tesisi sorunu vardı. Şuanda o bölgede arıtma, kanalizasyon, içme suyu ve yol ile ilgili her çalışmayı yaptık. Geçimini turizmden sağlayan Ölüdeniz’in geleceğe inançla taşınması ve etraf kirliliğinin olmadığı çağdaş bir mahalle olarak ziyaretçilerini ağırlaması için çalışmalarımızı yaptık yapmaya da devam edeceğiz. 76 Milyon 300 bin TL yatırımla imaline başladığımız Hisarönü – Ovacık kanalizasyon projesinin yaklaşık 100 kilometrelik kısmını tamamladık. Evvelden bu bölgenin arıtma gereksinimi fosseptiklerle çözülüyordu. Bu projenin akabinde çağdaş bir arıtma sistemini devreye alacağız. Proje tamamlanınca Fethiye Atıksu arıtma tesisimize temaslarını yapacağız. Fethiye’ye bu hizmetler yakışıyor ve bunları yaparken büyük keyif alıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen