Per. Eki 10th, 2024

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir ileti yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bir toplumun uygarlık düzeyi, engellilerine nasıl davrandığından anlaşılır.” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ileti yayınladı. Lider Büyükakın” Engelli kardeşlerimiz gelecekten umutlu, inançlı, sevinçli iseler; bizler gerçekten uygar bir toplumuz demektir. Engellilerin mutsuz olduğu bir toplum, engellilerin dışlandığı bir toplum, aslında büsbütün engellidir. Engellilere karşı ölçülü, vicdanlı ve dostça davranmak bizim insanlığımızın bir gereğidir” tabirlerini kullandı.

Engelli kardeşlerimize yapılacak yardımın değerini vurgulayan Lider Büyükakın, şöyle devam etti: “Engelli kardeşimize yapacağımız bir yardım, onun hayatını kolaylaştırmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz en ufak bir hizmet dahi, Allah göstermesin, yarın tahminen de kendimiz için hazırlanmış bir kolaylık olarak karşımıza çıkabilir. Hepimizin ailesinde bir ya da birkaç engelli var. Komşularımız, akrabalarımız, tanıdıklarımız ortasında da kesinlikle engelliler vardır. Aslında hayatımızın bütün safhalarında; sofrada, yolda, kamuya açık yerlerde, her yerde engellilerle bir ortadayız. Engellilerle yakın olmak, kaynaşmak, bir arada çalışmak, benim için her vakit bir gurur vesilesi olmuştur.

Bugün dünyada büyük dahi diye andığımız, büyük devlet adamı, büyük filozof diye andığımız pek çok insan bildiğiniz üzere engellidir. Cemil Meriç, Büyük Ozanımız Aşık Veysel, mucit Edison, müzisyen Beethoven, fizikçi Stewan Hawking konuşamıyor, yürüyemiyor, duyamıyorlardı. Gaflete düşmeyelim. Onlar mahzurlarını aştı. Dünyada büyük bir iz bıraktılar. Dünya onların kelamlarıyla, onların keşif ve icatlarıyla, siyasetleriyle şekillendi.

Bugün engellilerin hayat koşullarının uygunlaştırılması, toplumsal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe inançla bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir pozisyona ulaştık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu hususta çok kıymetli hizmetler yürütüyoruz. Manisiz Taksi ve asansörlü araçlar ile nakil hizmetinden spora yönlendirmenin sağlandığı Ben de Varım Projesi’ne, işaret lisanı tercümanlığından kimsesiz, öz bakım ve mesken paklığı muhtaçlıklarını karşılayamayanlara özel Meskende Bakım Hizmetine, bir aile şefkatiyle gereksinimlerin karşılandığı Geniş Ailem projesinden, Hayata Tutun ve Tedbir-i Yer hizmetlerine, Cemil Meriç Manisiz Hayat Merkezi’nden beslenme alışkanlığını sağlandığı Probes’e, Manisiz Ulaşım Asistanı’ndan, Ellerimde Güç Var’a, Yüzüyorsak Ben de Varım’dan Otizm Eğitim Projesi’ne kadar birçok hizmet ile engelli vatandaşlarımızın her vakit yanında olmaya çalışıyoruz. Onların keder ortağı, sıkıntılarına derman oluyoruz.

Onlara imkân vereceğiz, toplumsal hayatta, iş hayatında var olmaları için dayanak olacağız. Bu noktada toplumsal farkındalığımızı arttırmamız gerekiyor Mahzurları birlikte el ele vererek aşacağımıza olan inancımla Kocaelili tüm hemşerilerimizi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bu mevzuda farkındalığın artırılması için hassas olmaya çağırıyorum…’’

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen