Per. Eki 10th, 2024

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 1-30 Aralık ortasında Atatürk Kültür Merkezi’nde fotoğraf, heykel ve seramik alanlarında çağdaş Türk sanatkarlarının yapıtlarıyla oluşturulan seçki projenin Koordinatörlüğünü Siret Uyanık üsleniyor. Galerim sanatın yürüttüğü “Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul” projesi sanatseverlerle bir ortaya getirdi

Anadolu Uygarlık tarihinin; çağdaş sanatın usta temsilcileriyle yorumlandığı, disiplinler ortası buluşmayla oluşturulan “Anadolu Uygarlıklarından İzler İstanbul” projesi ile alanında usta 65 sanatkarın yapıtlarının yer alacağı bir seçki sanatseverler ile buluştu. “Bellek Kültepe” standının açılışıyla başlayan proje, 93 sanatkarın Kültepe Tabletleri’ni bahis alan yapıtlarından oluşuyor.

Tarih, arkeoloji ve hoş sanatları tıpkı çatı altında

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, açılışta yaptığı konuşmada, standın tarih, arkeoloji ve hoş sanatları tıpkı çatı altında buluşturmasının yanı sıra, genç sanatkarlar ile tecrübeli sanatkarların bir ortada bulunması hasebiyle hayli değerli olduğunun altını çizdi. Taşkent “Serginin İstanbul AKM’de olması da bizim için çok değerli ve manalı zira AKM, İstanbulluların çok özlediği, açılışını beklediği ve 1 ay evvel hayatımıza dönen bir mekân” sözlerini kullandı. AKM’nin seçkinin sergilenmesi için ne kadar manalı ve elverişli bir lokasyon olduğundan bahseden Dr. Ziya Taşkent; opera salonu, tiyatro salonu, çok gayeli salon, kütüphane, stant yerleri ve toplumsal donatılarıyla AKM’nin epey değerli bir kültür kompleksi olduğunu belirtti.

Metin yazısını Sanat Tarihçi Prof.Dr. Değer Giray’ın hazırladığı, Hafriyat Lideri Fikri Kulakoğlu’nun da danışmanlığını yaptığı stantta, fotoğraf, heykel ve seramik alanlarında 95 eser yer alıyor.

Sergi açılışının akabinde 5 Kıtada ve sayısız ülkede en değerli konser salonlarında performans sergileyen, New York Times eleştirmenlerinin “Sihirli Flüt” sıfatını yakıştırdığı, çok nadir ve kıymetli bir kabiliyet olarak nitelendirdiği Devlet Sanatkarı Şefika Kutluer, “Anadolu’nun Ruhu” isimli unutulmaz bir konser verdi. Konserde Kutluer’e European Baroque Ensemble eşlik etti.

Beril Çavuşoğlu, Saffet Emre Tonguç, Serdar Büyükkoyuncu, Sinem Yıldırım üzere değerli isimlerin katıldığı davet büyük ilgi gördü.

Proje kapsamında, 3 Aralık’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde; Prof. Süleyman Saim Tekcan, Prof.Dr. Fikri Kulakoğlu, Prof.Dr. Adnan Tepecik, Doç.Dr. Keyifli Diğere ve Ankara Fotoğraf Heykel Müzesi Müdürü Fazilet Akkurt konuşmacı olduğu “Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine” başlıklı panel iştirakçileri bekliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen