Cum. Eki 11th, 2024

İzmit 28 Haziran İlkokulu 3. sınıf öğrencisi görme engelli Fatih Akçay için Lider Büyükakın’ın talimatıyla okul bahçesine engelli yürüyüş yolu yapıldı

Fatih Akçay 9 yaşında ve İzmit Kadıköy Mahallesi 28 Haziran İlkokulu 3. sınıf öğrencisi. Görme engelli Fatih’in ailesi, toplumsal medya üzerinden okul bahçesine engelli yürüyüş yolu talebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ulaştı. Lider Büyükakın tarafından verilen talimat ile Büyükşehir grupları, Fatih’in okulunda daha rahat yürüyebilmesi için tabana engelli yürüyüş yolunun montajı gerçekleştirdi.

OKUL BAHÇESİNDE ZORLANIYORDU

İki yaşında geçirdiği bir göz ameliyatı sonrasında görme engelli olan özel öğrenci Fatih Akçay, İzmit Kadıköy Mahallesi’ndeki 28 Haziran İlkokulu’na yakın bir noktada ikamet ediyor. Elindeki bastonuyla konutundan okuluna rahat bir halde gelen Fatih, okul bahçesinde engelli yürüyüş yolu olmadığı için inançlı bir formda okul binasına girmekte zorlanıyordu. Bu durumunun ailesi tarafından toplumsal medya üzerinden Lider Büyükakın’a iletilmesi üzerine Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı grupları duruma süratli bir formda müdahale etti.

ARTIK DAHA RAHAT YÜRÜYOR

Başkan Büyükakın’ın talimatı sonrasında çabucak aile ile irtibata geçen Büyükşehir Belediyesi takımları, süratli bir halde hazırlık yaparak Fatih’in okuluna gitti. Yapılan çalışma ile görme engelli vatandaşların üzerinde rahatça yürüyebildiği, engelli yürüyüş yolunun montajı 28 Haziran İlkokulu’nun bahçesine yapıldı.

FATİH ÇOK MEMNUN OLDU

Yapılan çalışma ile okul bahçesinde engelli yürüyüş yolu üzerinde rahat bir halde tarafını şaşırmadan yürüyebilen Fatih, memnunluğunu tabir etti. Fatih ve ailesi Lider Tahir Büyükakın’a ve Büyükşehir çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen