Sal. Eyl 24th, 2024

“Harika Bir İş Yeri” tecrübesini neyin oluşturduğunu tanımlamak için Trust Index© anketinden elde ettiği derin tahlilleri kullanan Great Place to Work®, pandemi süreci ve sonrası üzere kriz vakitlerinde “güven” ögesinin çalışan performansı ve münasebetiyle tertip başarısı için ne kadar değerli olduğunu ortaya koydu. Çalışan nezdinde tertibe itimadın de temelinde önderler yer alıyor. Yapılan araştırmalar gösterdi ki; inanç düzeyi düşük başkanlar nedeniyle çalışanlar işlerine daha az efor harcayıp dikkat ediyorlar, işbirliği ve birlikte çalışma düzeyi düşüyor ve şirketin muvaffakiyetini daha az önemsiyorlar. Özetle inanç eksikliğinin şirkete maliyeti, ölçülmesi güç olsa bile açık.

Pozitif iş sonuçları için başkanlar itimada ve çalışan tecrübesine odaklanmalı!

Covid-19 sırası ve sonrasında iş yerlerinin dijital ortamlara taşındığı ve herkesin farklı yerlerden çalıştığı periyotta, rakiplerine kıyasla daha olumlu iş sonuçları alan başkanların, inanca ve çalışan tecrübesine odaklananlar olduğu görüldü. Great Place to Work®’ün Covid-19 Raporu, pandemi sonrasındaki dünyaya uyarlamak üzere şirketlerin çalışan tecrübesini nasıl özelleştirmesi gerektiğini ortaya koydu.

Great Place to Work® Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Eyüp Toprak, “Great Place to Work® sertifikası almaya hak kazanmış tertipler, takımların birbirlerine kenetlenmelerini, sorun çözmeye odaklanmalarını ve bireylerin birbirlerinin gereksinimlerini anlamalarını sağlamak üzere özel efor sarf ediyorlar. Bu tertipler çalışanlarını öncelik olarak görüyor, liderlik takımları şirket genelinde güçlü liderlik ve yönlendirme sağlayarak çalışanlarını daima olarak destekliyorlar. Uzun vadede itimadı artırma ve sürdürme konusunda uzman olan bu tertipler, çalışanlarda inanç ortamının sağlanmasını yalnızca salgın süreci ile hudutlu değil, bütünsel bir yaklaşım olarak görüyorlar” dedi.

Ekonomik sakinlikte emniyetli yönetici olmak için 5 altın kural!

1. Bağlantıyı Beslemek:

İyi tanımadığınız birine inanç duymanız zordur. Yöneticilerin, çalışanlarını hem bir birey hem de bir profesyonel olarak tanımaları için haftalık yahut iki haftada bir, yalnızca 15 dakika bile olsa tertipli ve sık birebir görüşmeler yapması, inanç tesis etmeye yönelik irtibat kurmanın şartlarını oluşturacaktır. Burada çalışanların gayelerini, motivasyonlarını ve ilgi alanlarını keşfetmek ve onları şahsen tanımaya yardımcı olacak sorular sorulması kâfi olacaktır.

2. Dinlemek:

Bir şahsa, dikkatinizi büsbütün ona vererek ve etkin formda dinleyerek vakit ayırmak ve ilgi göstermek, olabilecek en büyük hürmet, önemseme ve onaylama göstergelerinden biridir. Hepimizin dinlenme ve anlaşılma üzere temel insani gereksinimlerimiz bulunuyor ve böylesi birebir toplantılar sırasında e-postalar yahut telefon bildirimleri ile dikkatin dağılmasına müsaade verilmemesi çok kıymetli. Karşınızdakinin söyledikleriyle ilgilenildiğini göstermek ve tüm dikkati vererek dinlemek, inanç ve bağ tesisi için taban oluşturur.

3. Açık bağlantısı sürdürmek:

Şeffaf ve hakikat bilgi paylaşımına vakit ayırmak, karşınızdakine hürmet duyduğunuzun bir göstergesidir ve itimat tesisi açısından güçlü bir aksiyondur. İnsanlara kıymetli olduklarını düşündüğünüz, onlara paha verdiğiniz ve başarılı olmalarına ehemmiyet verdiğiniz iletisini gönderir. Mümkün olduğunca her vakit dakik olmaya çaba edilmeli. Ekonomik gerileme periyotlarında, bilhassa de işleri tamamlamak için gün içinde kâfi vakit olmadığını düşündüklerinde, herkesin artan seviyelerde gerilim ve tasa hissetmesi kelam konusu. İşleri kısa ve verimli tutmak, çalışanların vaktini kendi vaktiniz kadar bedelli gördüğünüzü gösterecektir ve bu da inanç arttırıcı bir öteki değer ve takviye göstergesi olacaktır.

4. Çalışanları kararlara dahil etmek:

Çalışanlar, kendilerini ilgilendiren kararlara dahil olduklarında, sizin ve şirketin başarısına muhtemelen daha fazla değer verecek ve bunun için uğraş sarf edeceklerdir. Beşerler katkıda bulunabilecekleri ve fark yaratabilecekleri vakit, sonuca ulaşmak için daha fazla uğraş gösterirler. Çalışanların kendi fikirlerini tabir edecekleri ortamı oluşturmak, onlara kıymet verildiğini hissetmelerini ve bir maksat hissine sahip olmalarını sağlar.

5. Kıymetlendirmek ve düzeltmek:

Yapılan son çalışan anketinin sonuçları, çalışanların önderleriyle ilgili kanıları hakkında ne söyleyebilir? Hepimizin içinden geçtiği bu sıkıntı periyotta ferdî olarak departman yahut takım üyelerinin daha esnek, çevik ve yenilikçi olmaları için nasıl desteklenebilecekleri hakkında ipuçları var mı? Bilhassa ekonomik gerileme devirlerinde itimat, rekabet açısından bir avantaj olabilir. Anket sonuçları, kendi davranışlarımızı değerlendirmeye vakit ayırmak, en güç vakitlerde bile itimadı artırmak ve işletmeye büyümek için daha uygun bir baht vermek için rutin iş ve uygulamaları tekrar tasarlamakta bize yardımcı olabilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen