Çar. Eyl 25th, 2024

Gaziemir Belediyesi’nin Acil Müdahale Takımı, kenti tesiri altına alan yağışların yarattığı aksiliklere anında müdahale ediyor, problemleri büyümeden çözüyor.

Gaziemir Belediyesinin her vardiyada 50 işçiden oluşan Acil Müdahale Grubu, tesirli olan şiddetli sağanak yağmur nedeniyle yaşanan aksiliklere müdahale etmek ve yurttaşların gereksinimlerini karşılamak için Cuma gününden bu yana aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Teyakkuza geçen Fen İşleri, Park ve Bahçeler ile Paklık İşleri Müdürlükleri’nde vazifeli gruplar, sağanak yağışların yol açtığı aksiliklere anında müdahale ederek sıkıntıları büyümeden çözüyor.

Vatandaşlardan gelen yardım taleplerine anında yanıt veren takımlar, ilçenin sokaklarını gezerek gördükleri meselelere müdahale ediyor. Tıkanan rögar kapaklarını açan, ızgaraları temizleyen takımlar yağmur suyunun tahliye olmasının önündeki pürüzleri kaldırarak su baskınlarının önüne geçiyor. Yollarda oluşan su birikintilerinin önünü açarak suların akıp gitmesini sağlayan gruplar, yağmurun yollarda biriktirdiği atık ve çamurları da temizliyor. Takımlar, çok yağış nedeniyle yollarda meydana gelen bozulmalara da anında müdahale ederek mümkün can ve mal kayıplarının önüne geçiyor.

24 saat aralıksız çalışan gruplar, yağmurdan kaynaklanan aksiliklere karşı gayret etmeye devam ediyor.

24 saat çalışma
Meteorolojinin yaptığı sağanak yağmur ikazlarını dikkate alarak teyakkuza geçtiklerini lisana getiren Gaziemir Belediye Lideri Halil Arda, belediye takımlarının Cuma gününden itibaren yağmurun yarattığı aksilikleri gidermek için aralıksız çalıştığını söyledi. Lider Halil Arda, “Sel ve su baskınlarıyla uğraş için kurduğumuz Acil Durum Müdahale Takımlarımız, yağmurun yol açtığı sıkıntılara yerinde müdahale ediyor. Gruplarımız, meselelere anında müdahale ederek sel ve su baskınlarının önüne geçiyor. Acil Durum Müdahale Ekiplerimiz, oluşabilecek su baskınlarından vatandaşlarımızı korumak için sel riski geçene kadar tüm teçhizatlarıyla hazır durumda, vazife başında olacak. İhtiyaç duyan yurttaşlarımız 999 0 251 numaralı telefondan bize ulaşabilirler” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen