Çar. Eyl 25th, 2024

Keçiören Belediyesi ile Keçiören İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde öğrencilerin iştirakiyle ‘Kuş Yuvaları Yerleştirme Etkinliği’ düzenlendi. Aktiflikte öğrencilere hitaben konuşan Lider Altınok, “Gençler, sizleri çok seviyoruz. Her biriniz birer Türk Bayrağısınız. Ümidimiz, ikbalimiz, istikbalimiz ve geleceğimiz sizlersiniz. Devletimizi sizler yöneteceksiniz. Kurumlarımızın ve özel dalımızın dinamiğini sizler oluşturacaksınız. Birçok noktada sizler vazife alacak, bulunduğunuz makama yakışır bir halde çok çalışacak ve alın teri dökeceksiniz.” dedi.

CANLILARIN HAYAT ALANLARI KORUNMALI

Keçiören Belediyesi, ilçedeki Kartaltepe Kent Ormanı’nda doğayı korumak ve toplumsal farkındalık oluşturmak için kendi emekleriyle kuş yuvası yapan öğrencilere yönelik ‘Kuş Yuvaları Yerleştirme Etkinliği’ düzenledi. El emeği göz ışığı kuş yuvalarını Keçiören Belediye Lideri Turgut Altınok ile birlikte ağaçlara asan öğrenci ve öğretmenler tabiattaki canlıların ömür alanlarının korunmasına yönelik manalı bir bildiri verdi.

EĞİTİME TAM DESTEK

Başkan Turgut Altınok öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada eğitime dayanak konusunda birçok çalışma yaptıklarını aktararak şunları söyledi:

“Sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V), ‘İnsanların en güzeli insanlara yararlı olandır buyuruyor.’ Atatürk de, ‘Vatan sevgisi vatan hizmetle ölçülür.’ Diyor. Bu manada sizler, iyi bireyler olarak ülkemizi Atatürk`ün gösterdiği muasır medeniyetler düzeyinin de üzerine çıkaracaksınız. Bizler de geleceğimiz olan sizlerin daha güzel eğitim alabilmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz. Keçiören’de ve Türkiye`de 1994 yılı belediyelerin eğitime takviye vermesi konusunda değerli bir dönüm noktasıdır. Lokal idarelerin eğitim kurumlarına dayanak verebilmesinin yollarını biz açtık. Üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz. Belediye olarak üniversite öğrencilerimize bu yıl 600 TL burs veriyoruz. Keçiören Eğitime Takviye Merkezi’nde (KEDEM) 4, 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerimiz için fiyatsız etüt imkânı sunmaya ise devam ediyoruz. İlçemizdeki kütüphanelerin de sayısını çoğaltıyoruz. Tepebaşı Kurs Merkezimizde Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) ve Liseye Geçiş İmtihanı (LGS) öğrencilerine yönelik fiyatsız kurs veriyoruz.”

“YUVALARI KORUYACAKSINIZ”

Altınok, tabiata ve canlılara karşı hassas olan öğrencileri tebrik ederek, “Doğamıza ve hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Bu tıp aktiflikleri artırarak toplumsal farkındalığı da artırmalıyız. Mesire alanımıza gelerek kuş yuvalarını sizler denetim ve koruma edeceksiniz.” dedi.

Altınok, kuş yuvalarının yapılmasına öncülük eden iki öğretmene de teşekkür dokümanı takdim etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen