Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde fidan dikimi sırasında dikkatini çeken ağaç köklerini 5 yıldan bu yana biriktiren Salih Demirci, ilk kişisel sergisini açtı. Çimenlik Kalesi Muavenet-i Milliye Sergi Salonu’nda “Köklerin Sırrı” isimli ilk kişisel sergisini açan Salih Demirci, ağaç köklerinin önemine değinerek, “Ben İstanbulluyum. 5 yıl önce Çanakka
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde fidan dikimi sırasında dikkatini çeken ağaç köklerini 5 yıldan bu yana biriktiren Salih Demirci, ilk kişisel sergisini açtı. Çimenlik Kalesi Muavenet-i Milliye Sergi Salonu’nda "Köklerin Sırrı" isimli ilk kişisel sergisini açan Salih Demirci, ağaç köklerinin önemine değinerek, "Ben İstanbulluyum. 5 yıl önce Çanakkale‘ye yerleştim. Bahçe ile uğraşıyorum. Doğa ile iç içe olmak insanı çok etkiliyor. Ben de bu kapsamda ağaç kökleri ile ilgilenmeye ve çalışmaya başladım. Bu 5 yıllık süre içinde de bu merak hobiden sanat haline dönüştü. Bu kökleri doğada uzun yürüyüşler yaparak sahillerden, derelerden, dağlardan buluyorum. Bunlar birer varlık ve canlı. Ben de üzerinde işlem yaparak onları beğeniye sunuyorum"
Kök sanatının eski bir sanat olduğunu da belirten Salih Demirci, "Bu sanatın daha önce Çin’de yapıldığı biliniyor. Türkiye‘de çok yaygın bir sanat değil. Buna rağmen insanların bu sanata karşı büyük bir ilgisi var. Ayrıca kök sanatı ikiye ayrılıyor. Birincisi basit işleme, yani doğal işleme denilen tarz. Bunda ağacın kendi orijinal formu üzerinde işleme yapılıyor. Asıl paha biçilemeyen de bu. Diğeri de karmaşık işleme dediğimiz tarz. Bunda da kişi özgür olarak tasarım yapabiliyor" diye konuştu.
Kök sanatçısı Salih Demirci, köklerin insanlar gibi olduğunu da dile getirerek, "Köklerin benzerleri olsa da bir eşleri daha yoktur. Her kök farklı gelişir, doğanın tamamından etkilenir" dedi.