Pts. May 27th, 2024

Tuncelı’de halı saha maçı yapan polislere yönelik hain saldırıda ölü ele geçirilen teröristin İran uyruklu “Rojhat” kod adlı Kawis Dellailmilyan olduğu belirlendi.


23 kişilik grubun sorumlusu olan teröristin, farklı zamanlarda 11 askerin şehit edildiği eylemlere bizzat katıldığı ortaya çıktı.

KOD ADI ROJHAT
Pazar akşamı halı saha maçı yapan polislere saldırı düzenleyerek bir komiser ile eşini şehit eden, 8 polisi de yaralayan teröristlerden biri ölü ele geçirilmişti. Sahadaki polislere el bombası atmak isterken son anda fark edilerek öldürülen PKK’lının, bölge sorumlusu düzeyinde faaliyet yürüten Kawis Dellailmilyan olduğu ortaya çıktı. 30 yaşındaki, İran’ın Mako şehri nüfusuna kayıtlı "Rojhat" kod adlı Kawis Dellailmilyan’ın, 13 silahlı eyleme katılmaktan dolayı 4 yıldır arandığı belirlendi. Malatya ve Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılıkları kayıtlarına göre, PKK’nın Kandil Dağı’ndaki Hınere, Hakurk ve Gare kamplarında askeri ve siyasi eğitim alan terörist, 2006 yılında 16 kişilik grupla Tunceli kırsalına geldi. Tunceli kırsalında 5 yıldan beri PKK’nın "Dersim saha komutanlığı" adını verdiği 96 kişiden oluşan "doğu karargahı" biriminde faaliyet yürüten Kawis Dellailmilyan’ın, 11 askerin şehit edilmesinden sorumlu olduğu bildirildi.

4 YILDIR ARANIYORDU
Savcılık kayıtlarına göre terörist, kendi arasında 3’e ayrılan sözde "doğu karargahı"nda, Pülümür ve Kocatepe bölgelerini kapsayan "Haydaran gücü" adı verilen 23 kişilik grubun sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu. Aynı bölgede faaliyet yürütürken yakalanan 3 PKK’lının itiraflarına göre terörist Dellailmilyan, Kocatepe Karakolu’na düzenlenen baskının planlayıcısıydı ve eyleme bizzat katılarak yönetti. 5 Haziran 2007’de Pülümür kırsalındaki Kocatepe Karakolu’na erzak taşıyan cipi gasp eden PKK’lılar araçla karakola saldırmak istemiş, ancak araç fark edilmiş bunun üzerine saatler süren çatışma yaşanmıştı. Meydan Dağları, Karataştepe ve İkiztepe’ye mevzilenen PKK’lılar 7 askeri şehit etmiş, 7 askeri de yaralamıştı.

3 POLİS TABURCU OLDU
Savcılık kayıtlarına göre, bu eylemin koordine edilmesinde Kawis Dellailmilyan’ın aktif rol oynadığı, eyleme katılan PKK’lıları sevk ve idare ettiği belirlendi. 4 yıldır hakkında arama kararı bulunan teröristin ayrıca merkeze bağlı Kutu Deresi’nde 2, Nazımiye ilçesi kırsalında da yine 2 askerin şehit edilmesinden sorumlu olduğu vurgulandı. Öte yandan Tunceli‘deki kanlı saldırıda yaralanan ve tedavi altına alınan polis memurlarından 3’ü dün taburcu edildi. Aynı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Gülhan Yavuz ise dün hava ambulansıyla Elazığ üzerinden Ankara‘ya sevk edildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen