6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Avrasya’nın bir numaralı Bilişim ve Teknoloji Fuarı, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, 12. yılında “Fuar” ve “Zirve”yi bir araya getirerek eş zamanlı olarak ilk kez “CeBIT Sinerji Zirvesi” ile açılacak.
Fuar ve Zirve Açılışı, 6 Ekim 2011 Perşembe günü, üst düzey Protokol ve 6 Bakandan oluşan Heyet ile gerçekleştirilecek!
6 Ekim 2011 Perşembe günü saat 11.00’de açılacak olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nın ve CeBIT Sinerji Zirvesi’nin açılışı; T.C. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Azerbaycan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, K.K.T.C. Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner eşliğine 6 bakan katılımı ile gerçekleşecek.
KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ITO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türksat A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akıllı Kentler Platformu(AKOS) Başkanı Şekip Karakaya ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Wolfgang Lenarz’den oluşan üst düzey protokol ve bakanlardan oluşan heyet açılış seramonisi ve konuşmalardan sonra CeBIT Sinerji Zirvesi’nin ilk gün programını izleyecek.
Fuar yetkilileri, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, CeBIT Bilişim Eurasia Açılış Programına davet ettiklerini ve açılışa beklediklerini belirttiler. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün ise o gün İstanbul’da olacak G8 zirvesi sonrasında ziyaret etmesi bekliyor.
CeBIT Sinerji Zirvesinin ilk günü olan 6 Ekim 2011 Perşembe günü zirvede üç büyük etkinlik gerçekleştirilecek!
CeBIT Bilişim Eurasia’nın ilk günü üç büyük etkinliğe sahne olacak. CeBIT Sinerji Zirvesi kapsamında, ICT sektöründeki mevcut eğilimler “ Bilgi Teknolojileri Günü, Mobil Teknoloji, Elektromanyetik Alanlar ve Gelişmeler ” ve “ Yarının Teknolojisi İnternet " olmak üzere iki önemli başlıkta tartışılacak. Zirve geniş programı ile, iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine, STK’lara, akademisyenlere İstanbul’da ICT sektöründeki en etkin platformunu yaratacak. Türkcell’in büyük ortağı Telia Sonera Eurasia tarafından düzenlenen ‘Bilgi Toplumu ve Onu Destekleyen Bilişim Teknolojileri’ konferansı açılış gününün konferansları arasında yerini alıyor.
Hifaş Genel Müdürü Alexander Kühnel;
‘’Türkiye bölgesinde bilişim sektörünün merkezi olma yolunda”
“Türkiye’nin, dünyanın önde gelen ICT fuarı CeBIT’e ortak ülke olarak katılımı CeBIT Bilişim Eurasia’ya olan ilginin artmasını sağlıyor. CeBIT Hannover’daki “Ortak Ülke Türkiye” projesinin olumlu etkilerine değinen Kühnel, konuyla ilgili olarak; “CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi ticaret ve fikir alışverişi arasındaki sinerjiden yararlanacak. Yalnızca sektörün bir araya getirilmesi için değil, aynı zamanda tüm uzmanların ve etkili kurumların bir araya gelmesi ve Avrasya’daki ICT sektörünün tanıtımının yapılması için fuar ideal bir platform görevini görüyor” açıklamasını yaptı.
Kühnel; Türkiye’ de giderek büyüyen IT sektörüne yönelik çarpıcı rakamlar verdi. Türkiye Bilişim Pazarı’nda olmanın önemine değinirken, Business Monitor International’a raporuna göre, Türkiye 2009-2014 yılları arasında dünyanın en hızlı büyüyen bilişim pazarına sahip olacağını kaydetti. 2004 – 2010 yılları arasında 16 – 74 yaş aralığının internet kullanımında %24,3 artış gözlendiğini, Türkiye, 257 dakika olan ortalama aylık mobil telefon kullanım süresi ile İrlanda, Norveç, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz ve Almanya’nın üstünde yer aldığını vurguladı. Bunun yanı sıra 24,8 milyon 3G kullanıcısı ve 11,1 milyon internet abonesi ile Temmuz 2011’de açıklanan rapora göre Türkiye’nin 29.951.960 kullanıcısıyla Facebook kullanımında ABD, Endonezya ve İngiltere‘den sonra dünyada 4. Sırada olduğunu sözlerine ekledi. OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development- İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı) raporlarına göre Türkiye’nin 2011’de % 6,5, 2012 de ise % 5,3 oranında büyüme kaydedeceğine değinen Kühnel, ekonomik boyutuyla dünyada 16. sırada ve Avrupa’da ise 6. sırada olan Türkiye’nin ICT sektöründe 2010 yılına göre % 7,2’lik bir büyüme yaşadığını söylerek, Türkiye’nin Bilişim Sektörü’nde hedef ülkelerin merkezi
olma yolunda olduğunu kaydetti.
Fuar, “4 Ayaklı Konsept" ile bu yıl, tüm sektörler için yenilikçi çözümleri sergileyecek.
CeBIT Bilişim Eurasia Fuar Direktörü Murat Özer;
CeBIT’in bu yıl farklı bir ivmeyle daha da büyüdüğünü belirterek, CeBIT Bilişim Eurasia 2011 Fuarı katılımcı ve ziyaretçi hedeflerini açıkladı. Özer; 16 ülkeden katılım olduğunu ve 67 ülkeden ziyaretçi beklendiğini söyledi. Özer, “4 Bölüm Konsepti" ile bu yıl fuarın, tüm sektörler için yenilikçi çözümler sergileyeceğini söyledi. Özer,4 Bölüm Konseptinin açılımını, CeBIT Bilişim Pro; İş Dünyasına Yönelik Bilişim Çözümleri, CeBIT Bilişim Gov, Kamu Sektörüne Yönelik Bilişim Çözümleri, CeBIT Bilişim Life Son Kullanıcılar için Bilişim Teknolojileri ve CeBIT Bilişim Lab, ziyaretçiler için İnovatif Bilişim Teknolojileri ve AR&GE olarak belirtti.
Bu yıl fuarın partner ülkesi Kardeş Ülke ‘Azerbaycan’
Murat Özer, bölgede lider konumuna gelen Türkiye’nin birçok sektörde olduğu gibi içinde bulunduğu coğrafyada bilişim ve teknoloji merkezi olarak kabul görülmeye başladığını da vurguladı. Bu dönemde imzalanmış olan anlaşmalar ile gerek vize uygulamalarının kalkması ve gerekse gümrük ve ulaşım kolaylıklarının uygulamaya konulmuş
olmasının Türkiye’nin tercih edilen bir ülke konumuna geldiğini belirten Özer, bu bağlamda bu yıl bir başlatılan partner ülke uygulamasında Azerbaycan’ın 20’yi aşkın firma ile CeBIT Bilişim Eurasia’ya katılım gerçekleştirdiğini
sözlerine ekledi.
Türk Telekom Belbil”, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda belediyelerle buluşacak!
Sampaş AŞ, belediyelerin bilgi teknolojileri ihtiyaçlarının bulut bilişim teknolojisi sayesinde tek merkezden karşılanmasını sağlayan “Türk Telekom Belbil” hizmetini, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda tanıtacak. Belediyelerin altyapı, yazılım, donanım ve uygulamalara yapacakları yatırımlardan tasarruf etmesini sağlayan ve Sampaş A.Ş. işbirliğiyle geliştirilen “Türk Telekom Belbil”, AKOS Projesi (Akıllı Kentler Otomasyon Sistemleri) kapsamında Türkiye’nin her bölgesinden gelecek belediyelerle buluşacak. Türk Telekom’un belediyelerin tüm Bilgi Teknolojileri (BT) işletme ve yönetimini üstlendiği yenilikçi Belbil hizmeti sayesinde belediyeler, hizmetlerini profesyonel bir anlayışla sunabilecekler. Türk Telekom Belbil, Türkiye’nin e-devlet yapısının önemli bir halkasını oluştururken, hem belediyelere hem de belediyelerden hizmet alan vatandaşlara değer yaratacak.
Ford, SYNC teknolojisiyle CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda yer alacak.
Ford, otomobil kullanıcısının güvenliğini ve iletişimini “üst” bir noktaya taşıdığı Ford SYNC teknolojisi ile “bildik” sesli komutların ötesinde internete bağlanmaktan, acil yardım çağrısında bulunmaya kadar özellikler sunan Ford SYNC teknolojisinin, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’ndaki Ford standında tanıtacak.
AKOS (Akıllı Kentler Otomasyon Sistemleri)
AKOS projesi fuara 2000 m2’lik bir stantla katılacak ve Türkiye genelinde fuara davet ettikleri 500’ü aşkın belediyeyi bilgilendirecek. Sampaş A.Ş. liderliğinde, 30 şirketin bir araya gelmesiyle oluşturulan 21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu, “Yerel Yönetimler Bilgi Sistemleri” ile Türkiye kentlerinin e-dönüşüm sürecindeki çözümlerine ilişkin projelerini tanıtacak.
Fuarın Ana Sponsoru, Türkiye’nin tek uydu ve kablo TV operatörü olan, Türksat A.Ş.
7. Hall’de 1.000 m2’lik stant alanında, uydu hizmetlerinden, HD ve 3D yayıncılık hizmetlerine, bilişim ve e-Devlet Hizmetlerinden, Coğrafi Bilgi Sistemleri’ne dek birçok temel konudaki hizmetlerini katılımcılara sunacak olan CeBIT Bilişim Eurasia Ana Sponosru Türksat A.Ş., ‘Türksat Söyleşileri’ kapsamında bilgi-bilişim, yönetim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarında önde gelen isimlerle, ziyaretçileri buluşturacak.
Türksat’ın Hologram TV uygulmaları ilk defa CeBIT Bilişim Eurasia fuarında gösterilecek.
Ayrıca, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uyduları ile birlikte Türksat 5A haberleşme uydusuna ilişkin bilgilendirmelerin yapılacağı stantta kurulacak HD ve 3D salonunda, 3D formatında televizyon yayını ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. TürksatGlobe markası ile gözlem uyduları üzerinden verilen “Coğrafi Bilgi Sistemleri”
konusunda bilimsel toplantılar yapılacak.
Zirvede finans sektörünü İş Bankası temsil edecek
Zirvede finans sektörünü fuarın Banka Sponsoru olan İş Bankası temsil edecek. Bankanın desteği ile İstanbul’un finans merkezi olma konusu da yine zirvede ele alınacak konular arasında yer alacak.
Eğitim eknolojileri CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yıl öne çıkacak!
En yeni eğitim teknolojileri ve raçları bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia’da hemen hemen tüm sektördeki firmaların
katılımcı olduğu, akıllı tahtalardan, dokunmatik oylama sistemlerine, nteraktif eğitim yazılımları, tüm sınıfın birbirine entegre olduğu çoklu alışma ortamlarının yaratılacağı teknolojiler ile eğitimi daha da keyifli klacak.
Fuarın diğer bir sponsoru da Huawei firması oldu
Sponsorluk kapsamında Huawei firması hem fuar alanında hem de zirve süresince kablosuz internet hizmetini katılımcı ve ziyaretçilere ücretsiz olarak sağlayacak.
Ulaşım Sponsoru Onur Air
CeBIT Bilişim Eurasia’nın Anadolu’dan gelecek olan VIP profesyonel ziyaretçilerine Onur Air tarafından belli sayıda ücretsiz uçak bileti sağlanıyor. Bu fırsatın yanı sıra, yine Anadolu’dan gelecek ziyaretçiler Onur Air tarafından indirimli bilet fırsatı sunuluyor.
“Gelecek Bilişim ile Gelecek” ve “Herkes için Bilişim”
Avrasya’nın bir numaralı Bilişim ve Teknoloji Fuarı CeBIT Bilişim Eurasia ve eş zamanlı düzenlenen CeBIT Sinerji Zirvesi, 6 Ekim 2011 Perşembe günü itibari ile 6-9 Ekim 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 gün boyunca iş dünyası ve bilişim sektörü profesyonellerine, İstanbul’da ICT sektöründeki en etkin platformunu yaratacak.
Fuarda Görülebilecek diğer ürünler;
SMART interaktif akıllı yazı tahtaları, interaktif LCD ekranlar, oylama sistemleri, çoklu dokunmatik masa, data
konferans, sınıf yönetim, kurumsal tahta yazılımları. Eğitim, sunum, toplantı çözümleri, Mitsubishi; Projeksiyon sistemleri, Profesyonel LCD monitörler, Video Wall duvar ekranları, Toplantı odası, izleme odaları, kontrol odaları
görüntü çözümleri, Lümens; Doküman kameralar, Mobotix: Megapixel IP Cameralar, güvenlik kamera, izleme çözümleri, Overland; Depolama çözümleri…
Fuarda; en yeni Multi Touch SMART Board akıllı tahtalar, Entegre Projeksiyonlu SMART Board lar, SMART 3D Doküman Kamera, SMART 70” interaktif Çoklu Dokunmatik LCD Ekranı, SMART Bridgit Uzaktan Eğitim yazılımları, yakın mesafe projeksiyon çözümleri, SMART Response Oylama sistemleri, SMART Podium dokunmatik LCD Ekranlar ve sürpriz yenilikler görülebilecektir.
10 Giriş 50 Çıkış CATV Amplifikatör, CATV Optik Verici, CATV Optik Alıcı gibi dijital TV yayıncılığı için öncü çözümler, Barkod/ Etiket yazıcıların ofis tipi, endüstriyel ve taşınabilir modelleri, küçük, orta ve büyük boy işletmelerin analog telefon, ISDN, telsiz veya ortam sesleri kayıt ihtiyaçları için USB, Ethernet veya PCI tabanlı kayıt cihazları ile iki kanaldan yüzlerce kanala kadar çözümleri, ilk defa Türkçe olarak kullanıcılara sunulacak olan Docsvault doküman yönetim sistemi gibi son teknoloji ürünler iş dünyası ile buluşacak.
Rakamlarla CeBIT
• 67 ülkeden 131.318 ziyaretçi
• 63.849 profesyonel ziyaretçi
• 5.146 uluslararası ziyaretçi
• 550 kişilik Anadolu VIP heyeti
• 1.506 kişilik orta düzey yönetici heyeti
• 16 ülkeden 1.066 katılımcı firma
• 72 forum, panel ve konferans
• 1.241 basın mensubu
• 58 hedef ülkede Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen tanıtım çalışmaları