Cts. May 18th, 2024

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte çocukların başarılı olması için uzmanlar uyarılarda bulunuyor.


Konuyla ilgili olarak ailelere tavsiyelerde bulunan Giresun İkbal FEM Dershanesi öğretmenlerinden Ahmet Akbulut, "Ailelerin çocuklarının başarısı için ortam hazırlaması başarının olmazsa olmaz kaidelerinden biridir. " dedi. Yeni eğitim döneminin öğrenci için nasıl başlarsa sene sonuna kadar o şekilde devam edeceğini anımsatan Matematik Öğretmeni Akbulut, "Şüphesiz ki her anne-baba çocuğunun başarılı olmasını ister. Ders başarısı hayatın ilk yıllarından itibaren öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde dengelerinin sağlanması ile mümkündür." dedi.

Öğrenciler anne-babalarının sürekli ‘çalış’ demesinden son derece rahatsız olup buna karşı olumsuz tepki geliştirdiklerini ifade eden Akbulut, "Çalışmaya teşvik ederken üsluba dikkat edin, bunu başarabilecek potansiyel sende var, şeklinde güven verilerek teşvik edilmelidir." şeklinde konuştu. Velilerin düzenli olarak okula gitmesini tavsiye eden Ahmet Akbulut, "Öğrencinin öğretmenlerini tanıyan, dersler ve öğretmenleri hakkında çocuğuyla konuşan anne-baba, çocuğun karşılaştığı sorunlar hakkında geç kalmadan bilgi sahibi olur." dedi.

Aile ve öğretmen, öğrencinin kendine güven duymasında önemli rol oynadığını anlatan Akbulut, "Ders başarısında öğrencinin kendine güveni önemlidir. Kendine güvenen öğrenci küçük başarısızlıklarından dolayı hayal kırıklığına uğramaz. Başarı öğretmen, veli ve öğrenci üçgenindedir." ifadelerini kullandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen