Cts. May 18th, 2024

”Türkiye’nin sağlık alanındaki kaliteli yükselişi tüm dünyanın dikkatini çekiyor”


AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Türkiye‘nin sağlık alanındaki kalite yükselişinin, tüm dünyanın dikkatini çektiğini söyledi.

Canikli, Teyyaredüzü Mahallesi’nde yapımına başlanacak olan 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 75 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile 50 yataklı Espiye Devlet Hastanesi’nin toplu temel atma törenine katıldı.

Temeli atılan tesislerin Giresun açısından son derece önemli olduğuna değinen Canikli, ”Bu projemiz, 12 Haziran seçimleri öncesinde halkımıza söz verdiğimiz 28 projeden ikisidir. Projelerimizin hayata geçirilmesi için ilk adımı atmaktan mutluyuz. Bunlar ilerleyen günlerde hızlı şekilde devam edecek” dedi.

Canikli, son 9 yılda Türkiye‘de birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da inanılmaz bir dönüşüm yaşandığını, bu değişimi sadece ülke insanı değil, tüm dünyanın fark ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

”Geçtiğimiz yıl İstanbul‘a sağlık hizmeti almak için dünyanın gelişmiş ülkeleri de dahil birçok ülkeden 250 bine yakın insan geldi. Türkiye‘nin sağlık alanındaki kaliteli yükselişi tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Bu rakamlara net şekilde yansıyor. Dünyanın bir çok yerindeki insanlar kendi ülkesini değil, Türkiye‘yi tercih ediyor. Bu dönüşüm son derece önemli ve anlamlı. Ambulans helikopteri 15-20 yıl önce Amerikan ya da İngiliz filmlerinde görürdük. Vatandaşını dünyanın neresinde olursa olsun gider alırdı. Biz bu tabloya sadece imrenerek bakardık. İç geçirirdik. Bizim için bu görüntülerin hayalini kurmak bile hayaldi. Ama bugün gelinen noktada bir Türk vatandaşı dünyanın neresinde olursa olsun ambulans helikopter ya da uçaklarımızla sağlık hizmetini alıyor. Dünyanın diğer ülke vatandaşları bu hizmete layık da, Türk vatandaşları layık değil mi? Hiç bir şey sözde olmuyor, önemli olan icraat. Bunlarla gurur duyuyoruz.”

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ise sağlığın her şeyin başında geldiğini, belirterek, ”Türkiye’de sağlık alanında çok büyük reformlar yapılmıştır. Nüfus cüzdanı dahi olmadan artık herkes sağlık kurumlarından hizmet alabilmektedir. Hastanelere gelemeyen vatandaşlarımız için de evde sağlık hizmeti uygulanmaktadır. Hükümetin bu konudaki başarılı çalışmalarını çok önemli ve anlamlı buluyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplam maliyeti 45 milyon lira olan hastanelerin temeli toplu şekilde atıldı.

Törene, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, bazı ilçe belediyelerinin başkanları ile diğer davetliler katıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen