Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Evinizin girişinde ‘ücreti yatırdınız mı?’ diye bir tabela olmayacağına göre, yurtlardaki bu tabelaların kaldırılmasını rica ettik.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana‘da gezdiği Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda gördüğü ”Yurt ücretini ödeniniz mi?” yazılı tabelalarının kaldırılması talimatını verdi.
Bakan Kılıç, Adana‘da programı kapsamında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hacı Sabancı Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.
Kılıç, yurdun girişinde yer alan ”Yurt ücretini ödeniniz mi?” yazılı hatırlatma tabelalarını görünce bunların kaldırılması gerektiğini söyledi.
Öğrencilerin kaldıkları yurtları evleri gibi görmeleri gerektiğini belirten Kılıç, şöyle devam etti:
”Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla yurtlarımızda kahvaltı ve akşam yemeği katkıları devam ediyor. Burs ve kredi noktasında 1 milyon 28 bin öğrencimize Türkiye genelinde burs ve kredi veriyoruz. Buralar gençlerimiz için yurt değil adete onların birer evi gibi. Evinizin girişinde ‘ücreti yatırdınız mı?’ diye bir tabela olmayacağına göre, yurtlardaki bu tabelaların kaldırılmasını rica ettik. O tabela oradan hemen kaldırılacak. Öğrencilerimizin sorumluluk duygusuna itimat etmemiz lazım. Olmadığı takdirde mail adreslerine uyarı gönderilebilir. Zaten bu yurdun kapısından her gün giriş çıkış yapıyorlar. Kendilerinden bu konu çok rahatlıkla rica edilebilir.”
-12 Eylül döneminden kalma uygulama-
Bakan Kılıç, bir gazetecinin ”Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde 12 Eylül döneminde genel müdürlüğe atanan albayın başlattığı iddia edilen bir zil çalma uygulaması olduğunu” belirtmesi üzerine, şöyle konuştu:
”Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünde, 12 Eylül döneminde genel müdürlüğüne atanan albayın başlattığı iddia edilen bir uygulamadan söz edildi. Albay genel müdürün, 12 Eylül 1980 şartlarında Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü binasına gireceği zaman zile basıldığı ve dolayısıyla bütün personelin komutanı karşılamak için sıraya girdiği, komutan genel müdür binadan ayrılacağı zaman da zile basıldığı ve bütün personelin yine komutan genel müdürü uğurlamak üzere bina dışında sıraya girdiğiyle ilgili bir bilgi var. Böyle bir uygulama varsa Türkiye‘de anti demokratik dönemlerden kalma tüm kırıntı uygulamalar sona erdirildiği gibi bu da sona erdirilir.”
-Adana’ya 65 milyon liralık yurt yatırımı-
Kılıç, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yerleşkesi içinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait bin kişilik yurt inşaatını da inceledi.
Burada inşaat işçileriyle sohbet eden ve onların isteklerini not eden Kılıç, ÇÜ öğrencisi bir grubun verdiği mini konseri de dinledi.
Öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Kılıç, Adana‘ya toplamda 3 yeni yurt yatırımlarının olduğunu söyledi.
Bu yatırımların toplamda 65 milyon lira olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:
”Yunanistan batıyor, İtalya batıyor. Biz hamdolsun gümbür gümbür iş yapmaya devam ediyoruz. Yurtlar, binalar, hastaneler. Bunlar büyük yatırımlar, büyük maliyetler. Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımızın çabası, üniversiteyi kazanıp Türkiye‘nin değişik vilayetlerinde okuyan öğrencilerimizin sağlıklı tesislerde, sağlıklı koşullar altında kalabilmesini sağlamaktır. Hayalimiz buradan yetişecek çocukların bu memleketi bizden de iyi yönetmesini sağlayacak eğitimi verdirebilmektir. Biz, bizden öncekilerden iyi yönetiyoruz, Türkiye‘de işler yoluna girdi. Bizden sonra gelenler de inşallah bizden daha iyi yönetecekler.”
Bakan Kılıç, Adana‘ya yapılacak olan yeni stadyum için belirlenen merkez Sarıçam ilçesindeki araziyi inceledi.
Kılıç’a Adana‘daki ziyaretlerinde, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mehmet Kastal, Çukurova üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kebude eşlik etti.