Cts. Nis 27th, 2024

  • Visa 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistlerin seyahat başına ortalama 2.900 dolar harcadığını ortaya koyuyor. 
  • Araştırmaya nazaran, Türkiye’yi ziyaret eden turistler tartıyla Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden geliyor. 
  • Her 10 turistten 4’ü 12 ay içinde ülkemize tekrar gelmeyi planlıyor.
  • Ödemelerini kartla yapan turistlerin %83’ü temassız ödeme yapmayı tercih ediyor. 

İstanbul, 3 Ocak 2024 – Visa 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması[1], Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistlerin tercih ve harcama alışkanlıklarına dair değerli içgörüler sunuyor. Araştırmaya nazaran, Türkiye en çok Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden seyahat edenler için cazip bir destinasyon olma özelliğini taşıyor. Her 10 yabancı turistten 4’ünün 12 ay içinde ülkemize yine gelmeyi planladığını ortaya koyan araştırmaya nazaran, lezzetli yemekler (%54), bütçe dostu olma özelliği (%42) ve cazip alışveriş imkanları (%41) ülkemizi cazip kılan ana nedenler ortasında yer alıyor. Türkiye’yi bilhassa çocuklu ailelerin tercih ettiği de görülüyor.Ödemelerde kart ve temassız süreçler tercih ediliyor

Araştırmaya nazaran turistlerin %57’si ödemelerini kartla yapmayı tercih ediyor. Turistlerin kart kullanımını tercih etmedeki esas sebepleri; kart kabulünün yaygınlığı, kartların ATM’lerde geçerliliği ve ferdî tercihe bağlı olarak kart kullanmaları halinde sıralanıyor. Kart kullananların %83’ü ödemelerini temassız yapmayı tercih ediyor. 

Seyahat başına ortalama harcama meblağı 2.900 dolar

Visa 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması’na nazaran ülkemizi ziyaret eden yabancı turistler seyahat başına ortalama 2.900 dolar harcıyor. Seyahat başına en yüksek harcamayı 4.015 dolar ile 12 yaşından büyük çocuklarla seyahat eden aileler gerçekleştiriyor. 

Türkiye’nin turizm gelirlerini 40 yıldır destekliyoruz 

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, “Visa 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması’ndan çıkan sonuçlar, ülkemizdeki turizm kesimi için kıymetli içgörüler barındırıyor. 2024, Visa’nın Türkiye’deki varlığının 40. yıldönümü. Visa olarak birinci günden bu yana ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin her vakit rahat ve inançlı ödeme yapabilmeleri yolunda bir köprü olduk. Ülkemize döviz bazlı turizm gelirlerinin akışını sağlayan altyapımız sayesinde bu rolümüzü en âlâ biçimde yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Turistler, Türkiye’de ortalama 11 gece konaklıyor

Araştırma yabancı turistlerin Türkiye’de ortalama 11 gece konakladığını da ortaya koyuyor. Güvenlik, paklık ve pozisyon, ülkemizi ziyaret eden turistler için konaklamada temel  kriterleri oluşturuyor. Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin %80’i konaklamak için otelleri tercih ediyor. Bu alanda BAE (%91), Almanya (%89) ve İngiltere (%84) öne çıkıyor.

Kişisel rezervasyon ve tecrübeler tercih ediliyor 

Visa 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması’na nazaran Türkiye’ye gelen ziyaretçiler en çok tatil emelli seyahat ediyor ve şahsileştirilmiş tecrübeleri tercih ediyor. Turistlerin %29’u “her şey dahil” konaklama, %21’i “kısmi paket” seçerken, %50’si kendi rezervasyonunu kendi yapmayı tercih ediyor. Arkadaş yahut aile teklifleri, seyahat edenler için kıymetli bir referans kaynağı olarak öne çıkıyor. Tıpkı vakitte seyahat inceleme siteleri, arama motoru sonuçları ve toplumsal medya paylaşımları da tesirli oluyor. Turistler ekseriyetle konaklama ve ulaşım için bir ay öncesinden rezervasyon yapmayı tercih ederken, restoran rezervasyonları ülkeye ulaştıktan sonra gerçekleştiriliyor. 

Sürdürülebilir seyahatin geleceği açık

Visa 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması, Türkiye’ye gelen turistlerin %87’sinin, öbür alternatiflere nazaran emsal fiyat düzeyinde ya da daha ucuz olması durumunda etraf dostu seyahati tercih edeceğini ortaya koyuyor. Sürdürülebilirlik kriterlerine uygun konaklama tesisleri (%24), ulaşımda gücün verimli kullanımı (%20), tek kullanımlık plastikten kaçınma (%20) ise sürdürülebilir seyahat alanında turistlerin dikkate aldığı temel ögeler olarak öne çıkıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen