Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, ”Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalar ve sağlık emekçilerinin oluşturmuş olduğu sağlık örgütleri platformu olarak, 21 Aralık’ta greve hazırlanıyoruz.” dedi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, "Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalar ve sağlık emekçilerinin oluşturmuş olduğu sağlık örgütleri platformu olarak, 21 Aralık‘ta greve hazırlanıyoruz"dedi.
Kamu emekçilerinin yaptıkları işlerin karşılığının hak ettikleri şekilde verilmediğini öne süren Yıldız, şunları kaydetti:
"Her zaman olduğu gibi bu ülkedeki kamu emekçilerinin sesi olan, onların onurlu mücadelesinin temsilcisi olan konfederasyonumuz, yeniden önemli bir sorumlulukla karşı karşıya. Neden grev yapıyoruz,gerekçelerimiz neler. Aslında bir ülkede kamu emekçilerinin grev yapıyor olmaları, o ülkedeki demokrasinin ileri olduğunu göstermiyor. Bize dayatılan çalışma koşullarına itiraz ediyoruz. Maaşlarımızın her gün erimesine itiraz ediyoruz. Biz bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz. İşte bu taleplerimizle birlikte 21 Aralık‘ta hizmet üretmeyeceğiz. Amacımız halkımıza zarar vermek, onların günlük çalışmasını zorlaştırmak değil."
Eğitim-Sen’in 21 Aralık’taki grevde dillendireceği talepler şöyle:
* Eğitimde esnek ve güvencesiz çalışmaya son verilmesi.
* Demokratik, nitelikli, kamusal, laik ve anadilde bir eğitim.
* Yaratılmaya çalışılan baskı ve korku imparatorluğuna karşı durmak.
* Gözaltı ve tutuklamaların son bulması.
* Eğitime ve okullarımıza bütçeden daha fazla pay ayrılması.
* Öğretmen açıklarının kapatılması ve ataması yapılmayan öğretmenlerin kadrolu atanması.
* Sefalet zamlarına ve ek ödemelerdeki adaletsizliğe dur demek.
* KHK’lar ile getirilen haksızlıkların ve özellikle ek ödemelerle ilgili adaletsizliklerin düzeltilmesi.
* Performans değerlendirmesi ve rotasyon uygulamalarının kaldırılması.
* YÖK’ün kaldırılması, üniversitelerin özerk, bilimsel, demokratik yapıya kavuşturulması.
* Özür grubu atamalarının önündeki engellerin kaldırılması.
* Temel tüketim maddelerinden vergi alınmaması, ilaçta katkı payı, sağlıkta katılım payı adı altında alınan paraların kaldırılması, vergi payının düşürülmesi herkesten kazancına göre vergi alınması ve vergide adalet.
* Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşullarının sağlanması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi.