Cum. May 17th, 2024

Bingöl’de 7 kişilik aile sömestr tatili için Ilıcalar beldesine bağlı Dallıtepe köyüne gitmek için yola çıktı. 8 kilometre yol yürüyen ailenin imdadına ambulans yetişti.


Foto galeri için tıklayın

Edinilen bilgiye göre, Bingöl‘de yaşayan Kaygalak ailesi, sömestr tatili için merkez Ilıcalar beldesine bağlı Dallıtepe köyüne gitmek için yola çıktı. Kar nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapandığını gören Deniz Kaygalak (35), Melek Kaygalak (38) ile çocukları Didem (15), İlker (13), Dilek (12) ve Diyar (7) ile yaklaşık 8 kilometrelik yolu yürüyerek gitmeye karar verdi.

Bir süre yürüyen aile akrabaları Uğur Kaygalak ile karşılaştı. Uğur Kaygalak ile yürümeye devam eden aile, Kasımçeşmesi mevkiinde tipi nedeniyle yolunu kaybetti. Kaybolduklarını cep telefonuyla yetkililere bildiren aileyi kurtarmak için paletli kar ambulansı ve iş makineleri olay bölgesine sevk edildi.

Paletli kar ambulansı, yer yer kar kalınlığı 1 metreyi aşan Kasımçeşmesi mevkisinde arama çalışması başlattı. Kısa bir aramanın ardından aileye ulaşıldı. Yaklaşık 8 saat tipide mahsur kalan aile bireyleri donmak üzereyken kurtarıldı. İlk müdahale yapıldıktan sonra Ilıcalar beldesine getirilen Kaygalak ailesi, ambulanslar ile Bingöl Devlet Hastanesine ile Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Kaygalak ailesini karşılamaya giden Metin Kaygalak adlı vatandaştan ise haber alınamadığı öğrenilirken, arama çalışmaları İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Umke ekipleri tarafından sürdürülüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen