Cts. Haz 1st, 2024

Sberbank, Yandex Dengi’yi 60 Milyon Dolara Satın Alıyor

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Rusların en büyük arama motoru olan Yandex’in para servisinin yüzde 75’ini alma kararı aldı.

İnternet üzerinden e-cüzdan görevi gören “Yandex Dengi” için Sberbank 60 milyon dolar ödeyecek.Konuyla ilgili basına açıklama yapan Sberbank Başkanı German Gref, Sberbank ve Yandex’in konu üzerinde anlaşmaya vardığını söyledi.

Yapılan anlaşmanın Sberbank için yeni fırsatlar ortaya çıkarmasını umduklarını ifade eden Gref, “Yandex markasını olduğu gibi koruyacağız. Bana göre Yandex, Rusya’nın en iyi şirketlerinden biri. Bu projeyle birlikte, Yandex’in yüksek kalitede profesyonel çalışanlarını da şirketimize dahil etmiş olacağız. Ayrıca bu çalışanları değiştirmek de istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yandex Yönetim Kurulu Başkanı Arkadi Voloj, şirketin bir yıl önce kendisini daha da geliştirmesi amacıyla şirket araştırması yaptığını söyledi.

Voloj, “Sberbank, Doğu Avrupanın en büyük bankası ve ödeme sistemlerinin geleceği açısından da en iyi partner.” ifadelerini kullandı.İtar-tass’a açıklama yapan “Yandex Dengi” yöneticisi Yevgeniya Zavalişina ise, hisse satışının basit bir satış olmadığını, iki taraf için de yararlı bir ortaklık anlaşması olduğunun altını çizdi. Zavalişina, “Artık internetle sınırlı değiliz, bizim için daha fazla özgürlük ortamı ortaya çıktı.” dedi.

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, geçtiğimiz günlerde Denizbank’ı 3,6 milyar dolara satın almıştı. Sberbank’ın Rusya’da 70 milyonun üzerinde bireysel müşterisi bulunuyor .

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”