Çar. May 29th, 2024

Laptop Batarya Ömrünü Uzatma, Laptop kullanıcılarının en büyük sıkıntısı şüphesiz batarya sorunu. Firmaların maliyetten kısmak adına ucuz yollu bataryaları laptoplarda kullanması bir süre sonra laptop pil ömrünü istenilenden erken bitiriyor. Her ne kadar ucuz yollu veya kaliteli olsa da elbette bataryaların belli bir ömrü mevcut. İşte bu noktada yapılacak bir kaç doğru hamle ile laptop batarya ömrünü birkaç yıl ileri uzatabiliriz.

En basit şekilde evde prizde takılı olarak laptop kullanacak iseniz bataryasız şekilde kullanmakta fayda var. O nedenle bilgisayar kapalı iken bataryayı çıkarın ve laptop fişe takın ve o şekilde kullanın. Bataryayı dışarıda ihtiyaç olduğu zamanlarda kullanmanız sizin yararınıza olur. Batarya şarj etmek için ise genellikle bilgisayar kapalı iken şarj edin. Her ne olursa olsun fişe takılı veya değil bilgisayar bataryasını asla cihaz açıkken çıkartmayın.

Diğer bir yöntem ise bataryayı %80 üzerine çıkmasını ve %20 altına düşmemesini sağlamak. Eğer bataryalı şarj ediyorsanız %80 e geldiği zaman bilgisayarı kapatın ve kapalı şekilde 1 saat daha şarj edin ardından bataryayı çıkartın. Daha sonra bataryasız fişe takıp bilgisayarı kullanmaya devam edebilirsiniz. Dışarıda kullanacağınız zaman bataryayı bilgisayar kapalı iken takıp kullanıma devam edebilirsiniz. Kullanım sırasında %20 civarına batarya düştüğü zaman bilgisayarı kapatın ve fişe takana kadar açmayın. Bu 2 yöntem ile batarya ömrünü birkaç yıl ileri götürebilirsiniz.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”