Facebook, bundan 5 yıl önce sohbet özelliğini mobil uygulamasından kaldırmış ve Messeger’ı ayrı bir uygulama olarak konumlandırarak, kullanıcılarını ciddi bir hayal kırıklığına uğratmıştı. Yıllar içinde reklam araçları ve anlık oyunlar gibi özelliklerle donatılan Messenger, yeniden Facebook uygulamasındaki yerini alabilir.
Uygulamalardaki gizlilik özellikleri keşfetmesiyle tanınan Jane Manchun Wong, test aşamasındaki bir özelliği ortaya çıkararak, Facebook’un uygulamaya yeniden sohbet özelliklerini ekleyeceğini fark etti. Ancak bu sohbet özelliğinin Messenger gibi geniş özelliklere sahip olmaması dikkat çekti.
Wong’un bulgularına göre Messenger’da aktif olan fotoğraf paylaşımı ve İfadeler gibi özellikler, Facebook uygulamasına yerleştiren sohbet özelliğinde kullanılamıyor. Yine de özellik geliştirme aşamasında olduğu için yayına alındığında görünen halinden daha gelişmiş özellikler de içerebilir. Şimdilik test aşamasındaki bu özelliğin yeni kullanıcılara açılıp açılmayacağı ise bilinmiyor. 1.3 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip olan Messenger, kendi başına bir uygulama olarak varlığını sürdürürken, Facebook kullanıcılarının erişimini kolaylaştırmak üzere yeniden Facebook uygulaması içinde konumlanıyor olabilir. Facebook ise bu test aşamasındaki yeni özellik ile ilgili şunları söyledi: Facebook uygulamasındaki kişiler için mesajlaşma deneyimini iyileştirmenin yollarını test ediyoruz. Messenger, ayda bir milyardan fazla kullanıcının en çok değer verdikleri insanlarla ve işletmelerle bağlantı kurmak için tercih ettiği, zengin özelliklere sahip, bağımsız bir ileti uygulaması olmaya devam ediyor. Şu anda ek olarak paylaşacağımız her hangi bir detay yok. Bu açıklamanın yanı sıra Facebook’un sohbet özelliğini uygulamaya yeniden neden eklediği ciddi bir merak konusu. Son zamanlarda yaşadığı skandallarla kullanıcı büyümesi yavaşlayan ve bu büyümeyi sahip olduğu uygulamalar üzerinden tanımlayan Facebook, Messenger’daki etkileşimi Facebook’un ana uygulamasına dahil etmek istiyor olabilir. Öte yandan yakın zamanda gizlilik odağında bir sosyal ağ vizyonu ortaya koyan Zuckerberg, Messenger, WhatsApp ve Direct mesajlarının tek bir platform üzerinden yönetileceğini de duyurmuştu. Bu test aşamasındaki özellik uygulamaları birleştirmenin ilk adımı olabilir.