Kredi Kayıt Bürosu (KKB), hayata geçirdiği Genç Yetenekler Programı ile gençlerin ilk işlerinde işe alım, eğitim ve uyum süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor, gençlere istihdam imkanı sunuyor. Ön elemeleri geçip tüm aşamaları başarıyla tamamlayarak programa katılmaya hak kazanan 23 genç yetenek, KKB’de farklı departmanlarda görev yapmaya başladı.
Kredi Kayıt Bürosu, hayata geçirdiği Genç Yetenekler Programı ile gençlerin, günümüz profesyonel iş hayatının dinamik ve yenilikçi yapısına uygun ve doğru bir kariyer planı çizmelerine destek oluyor. Gençlere, iş dünyasına dahil olurken doğru aşamalardan geçebilmeleri için fırsat sunan KKB’nin Genç Yetenekler Programı’na yaklaşık 2 bin başvuru yapıldı. Program kapsamında ön elemeyi başarıyla geçen adaylar, çeşitli envanter ve uygulamalı testlere tabi tutularak kapsamlı bir online değerlendirme sürecini tamamladı.
KKB İnsan Kaynakları Bölümü tarafından mülakattan geçen adaylar son olarak KKB İş Birimleri tarafından da teknik mülakatlarda değerlendirildi. Şeffaf ve titiz bir değerlendirme sürecinin sonunda KKB Genç Yetenekler Programı’na 23 kişi katılmaya hak kazandı.
Genç Yetenekler Programı’nda 6 ayı organizayon kültürüne, parçası oldukları ekibe ve görevlere en etkin ve hızlı şekilde adaptasyonları için oluşturulan çok yönlü bir işe uyum sürecini kapsayan toplamda 1 yıllık eğitim ve gelişim serüvenine dahil olan 23 katılımcı şu anda; Kredi Kayıt Bürosu’ndtmm caa Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge, Risk Yönetimi, İş Yönetimi, Ürün Yönetimi ve Geliştirme ve Risk Merkezi Koordinasyon Bölümü gibi farklı birimlerde göreve başladı.
“Uzman ve nitelikli kadromuzu gençlerle zenginleştirdik”
Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdür Vekili Veysel Sunman: “Kredi Kayıt Bürosu olarak, bugüne kadar finans ve reel sektöre destek olan 80’in üzerinde yenilikçi ürün ve hizmet sunuyoruz. 25 yılı aşkın bir süredir finans sektörüne katma değer sağlayan KKB’nin bu başarısının ardında kuşkusuz, alanında uzman ve nitelikli çalışan kadrosundan aldığı güç bulunuyor. KKB olarak lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olan bireylerin istihdama katılımını destekliyor, konusunda uzman ve nitelikli kadromuzu bu gençlerimiz ile zenginleştiriyoruz. Programa seçilmeye hak kazanarak KKB’de ilk işlerine başlayan gençlerimizi tebrik ederiz” dedi.
Kredi Kayıt Bürosu İnsan Kaynakları Direktörü Nil Durukanoğlu:“Genç Yetenekler Programı, yalnızca gençlerin istihdam edildiği bir uygulama değil, iş hayatına profesyonel iş gücü sağlama adına en ince ayrıntısına kadar detaylandırılan bir program bütününü kapsıyor. Çalışmaya dahil olan gençler çeşitli parametreler doğrultusunda yapılan seçim sürecini geçerek 1 yıllık uzun soluklu bir eğitim ve gelişim yolculuğunun parçası oluyor. Eğitimlerin devamında ise, yeni adaylarımız teorik bilgilerini pratik ile birleştirme imkanı bularak profesyonel hayata adaptasyonlarını tamamlıyor.
İş verenlerin ve gençlerin, bugün, profesyonel iş hayatında karşılaştıkları en büyük sorunsalın başında ‘deneyim’ geliyor. Genç Yetenek Programı ile gençlere iş hayatına adaptasyon sağlama ve kurumsal deneyim edindirme noktasında büyük bir fırsat sunuyoruz. 23 gencimiz, program kapsamında kurumumuz içerisinde farklı birimlerde göreve başlayarak ailemizin bir parçası oldular. Program kapsamında ailemize katılan tüm genç arkadaşlarıma bu yolculukta başarılar diliyorum. Genç Yetenekler Programı ile önümüzdeki yıllarda da çok sayıda genç yeteneğimizi profesyonel hayata kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
Kredi Kayıt Bürosu Hakkında:
Kredi Kayıt Bürosu (KKB), sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuştur. KKB’nin, bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 200’e yakın üyesi bulunmaktadır. KKB, üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşımını sağlayan bir yapıda hizmet sunmaktadır. 2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu ve Risk Raporu ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başlamıştır. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanan finansal hizmet platformu Findeks’i hayata geçirmiştir. 2015 yılında hayata geçen, 2016 yılında yasa ile kullanımı zorunlu hale gelen ve 1 Ocak 2017 itibarıyla yürürlüğe giren Findeks Karekodlu Çek Sistemi ile daha şeffaf ve güvenli bir ticari hayat için de oldukça önemli bir adım atılmıştır. Bununla birlikte, 2016 Aralık ayında faaliyete başlayan KKB Anadolu Veri Merkezi ile başta bankacılık ve finans sektörü olmak üzere veri merkezi, olağanüstü durum merkezi ve bulut hizmetlerinin yanı sıra kurumlara özel olarak yapılandırılan merkezi ürün ve teknolojik alt yapı hizmetleri sunulmaktadır.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı