Per. May 2nd, 2024

‘Sex And The City’ serisi ile en çok bağdaştırdığımız moda ikonlarından biri Fendi’nin Baguette çantası. Seri ve filmler boyunca Baguette çantasını kolundan düşürmeyen Carrie Bradshaw, sonunda bu ikonik ilişkiyi taçlandıran bir iş birliği ile karşımızda.

Gün geçtikçe bu çantanın popülaritesi artarken Fendi, Baguette stilini 2019’da yeniden canlandırma kararı almıştı. Influencerların favori çantası haline gelen Baguette çantası, Carrie Bradshaw stilini yeniden gündemimize taşımıştı. Moda severlerin favorisi Bradshaw karakterini canlandıran Sarah Jessica Parker ise bir kez bu çanta hakkında, “Bu bir çanta değil, bu bir Baguette” demişti.

Şimdi ise ‘Sex And The City’ serisinin yeni uyarlaması ‘And Just Like That…’ için bir kapsül koleksiyon çıkaran Fendi, iki özel Baguette tasarımı satışa sunuyor. Carrie Bradshaw’un orijinal seride kullandığı payetli mor çantayı yeniden çıkaran Fendei diğer tasarım için Sarah Jessica Parker’ın kendisi ile iş birliği yaptı. Pembe payetler ile bir çanta tasarlayan Parker, bu çantayı ‘And Just Like That…’ serisinin dokuzuncu sezonunda da kullanmıştı.

Şubat ayında satışa çıkacak olan bu iki özel tasarım, Fendi tutkunlarından çok ‘Sex And The City’ hayranlarını sevindirdi diyebiliriz. İlk olarak 1997’de çıkmasına rağmen yıllara meydan okuyan Chanel 2.55 ve Hermes Birkin kadar popüler olan Fendi Baguette çantası bugün bile dünya genelinde favori tasarımlar arasında. Birkin ve 2.55 gibi statü sembolü olmasından çok bu iki çantanın genç ve havalı kız kardeşi gibi olan Baguette modeli, Y2K modasının bu kadar popüler olduğu bir dönemde yine hızlı bir yükselişe geçmiş oldu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen