Paz. May 19th, 2024

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, tekstil alanında inovatif çözümler aramak ve yeni moda trendi oluşturmak dışında sektörün eğitim elçiliği misyonunu da yüklenmiş oluyor. İlk 3’e giren kişilere verilen para ödülü, yetenekli kişilerin teşvikine imkan sağlarken bu kimselerin kendi işlerini kurmak ve kendilerini geliştirmesi için de imkan sağlamış oluyor.

FutureTech ve FutureBase International adı verilen bu iki yarışmadan çıkan ilk 3 kişiye para ödülü veriliyor. FutureBase International kategorisinde ilk 3’e giren kişiler varsa bunlara para ödülüne ek olarak farklı avantajlar da sağlanıyor.

FutureBase International adı verilen yarışmada para ödülü dışında bir de yurt dışı eğitim hakkı imkanı var. Yurt dışı eğitim hakkına ek olarak da yurt içinde 6 ay süre ile yabancı dil eğitimini de finanse ediyor ve PV Paris Fuarı’nı ziyaret etme şansı da sağlıyor.

Başarılı kişilere verilen ödül dışında harici olarak önemli kişilerle çalışma imkanı da sunuyor. Tekstil ve ihracat sektöründe duayen denilebilecek şirketlerle bir arada olmak mesleki bakış açınıza da katkı sağlıyor.

Futurex İstanbul Projeleri

Futurex yarışmalarına katılmak için 2 kategoriden birinde aşağıdaki konular içinden proje ve tasarım üretilmesi gerekiyor:

FutureBase International kategorisinde; eko çözüm, dijital dopamin, denim büyüsü, yenilenen sağlık ve Türkiye dokuma atlası gibi konulardan yola çıkarak tasarımlar ortaya koymak gerekiyor. Bu tasarımlar yeni trendlerin öncüsü olabilir ya da modaya yön verebilir potansiyele sahip olabilir. Keşfedilmemiş birçok yetenek bu kategori sayesinde yeni tasarımlar ve çizimler ortaya çıkarıyor. Türkiye’nin dokuma ve kumaş hafızası da bu sayede farklı ülkelere taşınabiliyor.

FutureTech kategorisinde; akıllı tekstiller, inovasyon, teknik tekstiller, nanoteknoloji, dijital teknolojiler, biyotekstiller gibi konularda çalışmalar yapılması gerekiyor. Tekstil sektörüne inovatif çözümler sunacak ve bu sektörü daha ileri taşıyacak projeler ülkenin gelişmişlik seviyesini de artıracaktır.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği bu yarışmalarla öncelikli olarak Türkiye’nin tekstil sektöründe var olan potansiyelini ortaya koyup bunu dünyaya da göstermek istiyor. Bu sebeple de ödüller arasında yurt dışı eğitimi gibi ekstra ödüller de veriliyor. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği bu yarışmaları organize ederek bir bakıma Türkiye’nin tekstil elçiliğini üstlenmiş oluyor.

www.futuretexistanbul.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen