Per. May 2nd, 2024

Pandeminin başında Windsor Castle’a taşınan Kraliçe II. Elizabeth’in Buckingham Sarayı’na dönme niyeti yok. Yıllarca Buckingham Sarayı’nı resmi evi olarak belirleyen Kraliçe II. Elizabeth, pandemi boyunca eşi Prens Philip ile sınırlı sayıda çalışanlarla birlikte Windsor Castle’a taşınmıştı. Kraliçe II. Elizabeth, genelde hafta sonu veya tatillerde gittiği Windsor sarayında uzun süreli kalmaya karar vermişti. 2005’te yazıl ‘The Firm’ adlı biyografik kitabın yazarı Penny Junor, Kraliçe’nin Buckingham Sarayı’nda yaşamayı sevmediğini yazmıştı.

Buckingham Sarayı’nı pek sevmemesine rağmen Kraliçe burada yıllarca yaşamış ama ara sıra gittiği Windsor Castle’dan da vazgeçmemişti. Kaçamak olarak gittiği Windsor Sarayı, Kraliçe için bir rahatlama ve tatili sembolize ediyordu. Eşi Prens Philip’in de son günlerini geçirdiği Windsor Sarayı, Kraliçe’nin temelli evi haline geldi.

Nisan 2021’de 99 yaşında hayatını kaybeden Edinburgh Dükü, Prens Philip, yaşamının son anlarını eşi Kraliçe II. Elizabeth ve ailesiyle Windsor Castle’da geçirmişi. Kraliçe’nin Windsor’da kalmayı tercih etmesi ile birlikte Buckingham Sarayı’nda da uzun dönemli bir tadilat başladı. Sunday Times’ın haberine göre, Buckingham Sarayı’nda kısa bir süre önce başlayan renovasyon çalışmaları 2027’de tamamlanacak. Kraliçe’den sonra Prens Charles kral olduktan sonra eşi Cornwall Düşesi Camilla ile Buckingham Sarayı’nda yaşamaya başlayacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen