Per. May 2nd, 2024

Kraliçe II. Elizabeth, Covid-19 virüsüne yakalandı. Buckingham Sarayı’nın Pazar günü yaptığı açıklamada Kraliçe’nin tüm aşılarını tamamlamış olduğu ve hastalığı hafif bir grip gibi geçirdiği belirtildi. Önümüzdeki haftalarda Windsor’daki hafif görevlerine devam edeceği söylenen Kraliçe II Elizabeth, medikal tedavi görmenin yanı sıra tüm önlemlere uyacak.

Kraliçe’nin testinin pozitif olduğunun duyulması ardından birçok kişi geçmiş olsun dileklerini iletirken İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Twitter üzerinden, “Majesteleri Kraliçe’nin Covid’i hafif geçirmesini ve hızla sağlığına kavuşmasını dilerken herkes adına konuştuğuma eminim,” yazdı.

Geçtiğimiz ay Covid-19’a yakalanan üçüncü İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi olan Kraliçe’den önce Prens Charles Mart 2020’de geçirdiği hastalığın üzerinde geçtiğimiz haftalarda ikinci kez virüse yakalanmıştı. Enfekte olduktan iki gün önce Kraliçe II. Elizabeth ile Windsor’da görüşen Prens Charles’ın eşi Cornwall Düşesi, Camilla’nın testi de pozitif çıkmıştı.

Bu haftanın başında sevenlerini endişelendiren Kraliçe, Windsor Sarayı’nda görüşmelerinde baston ile görüntülenmiş ve nasıl olduğu sorulduğunda ise, “Gördüğünüz gibi, hareket edemiyorum” demişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen