Per. May 2nd, 2024

Bu ay, tamamen Sevgililer Günü ve aşkla ilgili! Ve bunu kutlamanın en iyi yollarından biri, hayatınızdaki özel kişiyle muhteşem bir otelde romantik zaman geçirmek…

Bazıları için romantik bir kaçış, lüks, özel yemek, havuz başı ve spa uygulamaları ile ilgilidir. Diğerleri için bu, el değmemiş manzaralarla çevrili uzak bir yere kaçış anlamına gelir. Otel seçiminde, bazı dokunuşlara öncelik veriliyor; ultra kişisel hizmet, lüks konaklama ve belki de her şeyden önce mahremiyet.

Uzun zaman kapalı kaldığımız evlerimizin ardından, neden ülkemizin otellerinden birinde romantizmi yükseltmiyorsunuz?

Sevgililer Günü, bir fısıltı kadar uzağınızda… Birbirinden farklı heyecan verici konumlarda romantik bir kaçamak yapmayı herkes ister. Romantik bir atmosferde partnerinizle unutulmaz anlar yaratabilmeniz için, Türkiye’nin gizli güzelliklerinde 15 oteli listeledik.

GILLHAM VINEYARD HOTEL
Girne, Kıbrıs
Girne’den yaklaşık 15 dakika uzaklıkta, güzel Ilgaz köyünün eteklerinde, üzüm bağlarına bakan 31 lüks süit seçeneği sunan, yalnızca yetişkinlere yönelik bir butik otel. Yıl boyunca mevcut olan çeşitli turlar, şarap tadım deneyimleri ve etkinlikler arasından seçim yapabilirsiniz.

MANICI KASRI OTEL
Ayvacık, Çanakkale
Ege Denizi ve Kaz Dağları arasında yer alan ve dünyadaki en yüksek oksijen seviyelerinden birine sahip olan bir bölge… Türkiye’nin en değerli ve keşfedilmemiş bölgelerinden birinde bulunan Manici Kasrı, Manici Plajı’nda vakit geçirip denizin tadını çıkarmaktan dağlarda nefes kesen jip safarilerine, çam ormanlarının arasında hoş doğa yürüyüşlerinden antik dönemin el üstünde tutulan şehirlerine düzenlenen kültürel gezilere kadar, konuklarına eşsiz bir tatil deneyimi yaşatıyor.

OLYMPOS LODGE
Kemer, Antalya
Onbeş dönüme yayılmış muhteşem güzellikte bir bahçe… Bu eşsiz bahçeye açılan, mütevaziliğin ve sadeliğin zerafetle iç içe geçtiği 14 oda.

THE LAKE HOUSE İZNİK
Orhangazi, Bursa
İznik Gölü kenarında romantik ve farklı bir konaklama deneyimine ne dersiniz? The Lake House Iznik, kendine özgü doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla sizi şehir hayatından uzak bir keşfe çıkarıyor. Geleneksel Türk mutfağını dünya mutfakları ile bir araya getiren şefler, füzyon mutfak anlayışı ile sizleri farklı lezzetlerle tanıştırıyorlar.

İDA BLUE ADATEPE
Kaz Dağları, Çanakkale
İda Blue romantik atmosferinde, şömine başında meşhur mutfağından çiftlere özel hazırlanan menüsü, fonda aşklarını perçinleyecek müzikler eşliğinde sevdikleriyle aşklarını tazeleyecekleri büyülü bir ortama davet ediyor. Zeus Altar’ında gün doğuşu ve Adatepe Köyü’nün en özel manzarasında gün batımında özel piknik deneyimi unutulmayacak anılarınız arasında yer alacak.

KAYAKAPI PREMIUM CAVES
Kapadokya, Ürgüp
Kapadokya’nın ilk butik oteli olan Kayakapı Premium Caves Cappadocia, UNESCO ve Dünya Mirası Merkezi tarafından desteklenen ödüllü mağara oteli.

WINEPORT LODGE AĞVA
Şile, İstanbul.
Wineport Lodge Ağva’nın her taşına, her çiçeğine, menüsüne, tarzına ruhlarını, zevklerini, emeklerini kattan bir çift tarafından kuruldu. İstiyorlar ki misafirleri de burada farklı lezzetleri, Ağva’nın keşfedilmesini bekleyen doğasını, bilinmeyen yönlerini deneyimlesinler, ruhlarını dinlendirsinler.

ABANT ADEN BOUTIQUE HOTEL & SPA
Abant, Bolu
Bolunun doğa harikası Abant’ta geceleri milyonlarca huzur yıldızının eşsiz dansını, gündüzleri ise güneşin ısısını, ışığını ve renklerini yaşamak ister miydiniz? 24 odalı çok özel ve sıcak konaklama odası bulunan butik otelde modern otantik yapıyı bozmadan taş, ahşap olmak üzere tamamen doğal malzemeleri kullanılmış. Otelde doğal ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına öncelik veriliyor.

ZIGO’S HOTEL
Ortaca, Muğla
13 farklı oda tipiyle hizmet veren ZIGO’S Hotel, Akdeniz’in denge ve konfor duygularını yansıtan mekânlarıyla eşsiz bir konaklama deneyimi sunuyor. Gün batımı saatlerinde verandada baş başa vakit geçirmek veya sadece sessizliğin eşlik ettiği sabah uykuları… ZIGO’S Hotel misafirlerine doğa ile iç içe yaşamanın, ev sıcaklığının, köy kültürünün güzelliklerini yansıtıyor.

GÜLLÜ KONAKLARI
Şirince, Selçuk, İzmir
100 yılı aşkın mazisini taşlarında barındıran bu konak, Şirince’nin tüm sükûnetini, tadını ve zevkini yaşayabileceğiniz birbirinden zevkli ve konforlu 12 odası ile hizmet veriyor. Tazelik, doğallık ve lezzet üçlemesinin en şık atmosferini bulacağınız restoranın ürünlerinin %80’i kendi üretimleri…

YACHT BOHEME HOTEL
Fethiye, Muğla
Eşsiz marina manzarasıyla, Fethiye’nin turkuaz denizini bir adım öteye taşıyan Yacht Boheme Hotel, unutulmaz romantik bir tatil fırsatı sunuyor. Bohem mimarisi standartlarına göre inşa edilerek, odaların her biri büyük bir özenle ve Bohem konseptine uygun olarak dekore edilmiş. Palmiye ve zeytin ağaçları, bahçedeki begonvillerin renkleriyle harmonize olup sizlere çok özel romantik bir deneyim sunuyor.

HANCIOĞLU ORMAN EVLERİ
Sürmene, Trabzon
Hancıoğlu Çamburnu, 5.1 hektar büyüklüğünde bir alana kurulmuş; tesis kavramının içine sığamayan, kış aylarında ayrı yaz aylarında ayrı manzara keyfi sunan bir turizm merkezi, bir tabiat parkı. Doğayla başbaşa romantik anılar yaratmak için şahane bir yer…

KARİNNA ORMAN EVLERİ
Osmangazi, Bursa
Uludağ Oteller Bölgesi’ne 700 m. uzaklıktaki Çobankaya mevkiinde çam ormanının içerisinde yer alan 21 ahşap orman evi, doğanın içerisinde huzur ve sessizlik arayanlar için tasarlanmış. Bölgenin dokusuna uygun bu hayvan dostu tesis, doğanın kucağında tertemiz bir havaya, huzur dolu bir atmosfere sahip… Bunaltıcı yaz günlerinde serinlik ve her yerin karlarla kaplı olduğu kış aylarında da sıcacık bir ortam sağlıyor.

PALİVOR YEŞİLCE
Demirköy, Kırklareli
Perdelerinizi doğaya açın… Palivor Yeşilce’nin ferah ve modern tasarlanmış evlerinde, yüm yorgunluğunuzla vedalaşabilirsiniz. Kuş sesleriyle dolu ormanlar, doğayla iç içe köşeler sizi romantik anlar için bekliyor.

THE BANK HOTEL
Karaköy, Beyoğlu, İstanbul
İstanbul’da romantik bir kaçamağa var mısınız? Tarihe tanıklık eden İstanbul’un en gözde bölgelerinden Karaköy’de yer alan The Bank Hotel İstanbul, Türkiye’nin dünya çapında hayranlık uyandıran tarihi yarımada manzarasıyla misafirlerini ağırlıyor. Muhteşem eski İstanbul manzarasıyla teras restoranı, lezzetli dünya mutfağı menüsüyle, sanatla iç içe bir konseptle misafirlerine şahane bir deneyim yaşatıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen