Cts. May 18th, 2024

Bugün teniste bir dönemin sonu! Spor dünyasının en saygın isimlerinden biri olan Serena Williams, emekli olma zamanının geldiğini duyurdu. Duyuruyu duygusal bir yazı ile yapan Williams, her gün hayatını dengede tutmaya çalıştığını, hem tenis kortunda dünyaca ünlü bir sporcu; hem de ailesine iyi bir anne ve eş olmaya çalıştığını anlattı.

“Ne yazık ki tenisten ayrıldığımı duyurmak zorundayım. Bu oldukça tabu bir konu. Bu konu geldiği an ağlamaya başlıyorum. Bu konu ile ilgili terapistimle en dürüst şekilde konuşmuş olabilirim” diyen Williams, son yirmi yıldız tenis dünyasının en ünlü isimlerinden biri. 1999 US Open oyunlarında ilk önemli unvanını kazanan Williams, daha sonra dört Olimpik altın madalya ve 23 Grand Slam singles unvanlarını kazanmıştı. Tenis başarılarını saymakla bitiremediğimiz Williams, yıllar içinde cinsiyet eşitliği, sporda çeşitlilik gibi mücadeleleri ile tenis müsabakaları şu anki haline getirerek kadınlara ve farklı ırklardan sporculara hak tanınmasını sağladı.

“Emeklilik sözünü hiç sevmemişimdir. Bu benim için modern bir kelime gibi gelmiyor. Bu değişimi düşünüyordum ama bu kelimeyi nasıl kullandığım konusunda daha duyarlı olmaya çalışıyorum çünkü bu bir topluluk için çok duyarlı ve hassas bir kelime. Belki de en iyi tanım, ben bir evrimin içindeyim demek” diyen Williams, “Şu an burada, tenisten evrimleştiğimi söylemek için buradayım, benim için önemli olan farklı şeylere doğru… Birkaç sene önce sessizce Serena Ventures’u kurdum, bir girişim sermayesi firması. Daha sonra bir aile kurdum. Bu aileyi büyütmek istiyorum” diye ekledi.

Reddit’in kurucu ortaklarından Alexis Kerry Ohanian ile 2017’de evlenen Williams, aynı sene kızı Alexis Olympia Ohanian Jr.’u dünyaya getirmişi. Kızının bir kardeş istediğini anlatan Williams, hayatının yeni bölümünde ailesine, Nike ile iş birliklerine ve Serena Ventures firmasına odaklanmak istediğinin altını çizdi.

Emeklilik birçok sporcu için bir sonuç ifade etse de Williams, kendisi için durumun farklı olduğunu dile getirdi. “Bu konunun içerisinde benim için bir mutluluk yok. Biliyorum, bu normalde söylenen bir şey değil ama gerçekten çok acı çekiyorum. Bu hayal edebileceğim en zor şey. Bundan nefret ediyorum” diyen Williams, “Böyle bir yol ayrımında olmak zorunda olduğum için nefret ediyorum. Sürekli kendime bunu söylüyorum, keşke benim için kolay olsaydı ama değil. Paramparça oldum: Bunun bitmesini istemiyorum ama aynı zamanda benim için gelecek yeni şeyler için hazırım” diye ekledi.

Eğer bir erkek olsaydı, kariyeri ve ailesi arasında seçim yapmak zorunda kalmayacağının altını çizen Williams, yine de kızı için her şeyi yapabileceğini belirtti. “Olympia söz konusu olduğu zaman hiçbir şey benim için fedakarlık değil” diyen Williams, “Bence tenis, karşılaştırdığım zaman, hep bir fedakarlık gibi hissettirdi, ne kadar keyif alsam da” diye ekledi. Sözlerini bitirirken ayın sonunda New York’ta gerçekleşecek olan US Open oyunlarına katılacağını belirten Williams, “Kortta final tören gibi bir an beklemiyorum. Vedalaşmakta çok kötüyüm, belki de dünyanın en kötüsü. Ama lütfen bilin ki size kelimelerle ifade edemeyeceğim kadar minnettarım. Beni pek çok galibiyete, pek çok kupaya taşıdınız. Tenis oynayan o kız versiyonumu özleyeceğim. Ve sizi özleyeceğim” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen