Sal. Kas 5th, 2024

Saç boyama ve saçı renklendirme işlemleri, uygulanan tekniğe göre farklı isimlerde adlandırılır. Röfle, saça ışıltı katan ve koyu saça sahip kullanıcıların tercih ettiği bir işlemdir. Röflede, saç değişik tonlara boyanır ve koyu tonların içerisine daha açık tonlar eklenerek röfle yapılır. Amaç, röfle yaparken saçı doğallıktan uzaklaştırmadan işlemi tamamlamaktır. Röfle işlemi kendi içerisinde farklı çeşitlere ayrılır.


En popüler röfle çeşidi, dip röfledir. Dip röfle işleminde saç dibinden boyanır ve normal röfleden farklı olarak bu boyama işleminde saçlar daha doğal ve canlı görünür.

Bir diğer röfle çeşidi de şiş röfledir ve saçın doğal rengine yakın renk tonları seçilerek yapılır. Boyama işleminde saçlar ince tutamlar halinde boyanır ve en doğal röfle çeşidi de şiş röfledir.

Meç röfle, boyama sırasında saça meç bonesi takılarak yapılır ve bu bonenin üzerinden ince uçlu tarak yardımıyla saçlar çıkarılır ve boyama işlemi yapılır. Bu boyama işleminde keskin renk geçişleri de görmek mümkündür.

Degrade-ombre olarak da bilinen röfle çeşidi, saçın sadece belli bir alanına yapılan uygulamayı ifade etmek için kullanılır ve bu uygulama sırasında uyulması gereken herhangi bir kural yoktur. Kullanıcıların isteği doğrultusunda renk yoğunluğuna karar verilir.

Balyaj, saç krepelenerek uygulanır ve genelde saçların uç kısmında ışıltı isteyen kullanıcıların tercihidir.

Röfle çeşitlerinden biri olan palet, saçların geniş tutamlarının boyanması ile elde edilir ve bu boyama yönteminde renklendirmeler daha yoğun olup, doğal renk daha geri planda kalır.

Saçlarında hoş bir ışıltı ve canlılık elde etmek isteyen kullanıcıların en çok tercih ettiği boyama tekniği olan röfle, renk uyumu yakalamak açısından önemli bir uygulamadır.

Nasıl Röfle Yapılır?
Röfle yaparken bazı detaylara dikkat etmek önemlidir. İşlemin doğal görünmesi için renk seçimi önemli bir detaydır ve genellikle saç renginden bir açık tonu kullanmak, mükemmel sonuçlar almaya yarar. Saçın göz alıcı görünmesi için dikkatli uygulanması gereken röflenin yapım aşamalarını inceleyelim.


Öncelikle boyama işlemi için hazırlanmak gerekir; saçlar güzelce taranır.

Boyama sırasında ciltte boya kalıntıları kalmaması için genelde kulaklar, alın ve ense vazelin gibi bir krem kullanarak kremlenir.

Saç rengine ve uyumuna göre belirlenen röfle çeşidine göre saç hazırlanır ve saç açma işlemine başlanır.

Saça saç açıcı oryal uygulanır ve saçın renk tonuna bağlı olarak açılma süresi değiştiği için düzenli olarak folyolara sarılan saçların açılıp açılmadığı kontrol edilir.

Açılan saçlar yıkanır ve boya saça uygulanır. Genellikle bırakılan saçlar ile uyumu yakalamak için 2 veya 3 ton açık renkli boya saça sürülür.

Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra saç yıkanır ve röfle işlemi sona erer.

Kimyasal içerikli ürünler ile yapılan röfle işlemi, dikkatli yapılması gereken bir işlemdir. Bu nedenle röflenin profesyonel kişilerce yapılması daha doğru sonuçlar alınmasını sağlar. Ayrıca saçların yıpranmasını ve kimyasala bağlı olarak yanmasını önlemek için, işlemi dikkatli yapmak gerekir. Saçı sarı olan kullanıcıların röfle yapması genelde tavsiye edilmez ve bu işlem sonrası saçların daha çok yıpranarak kopması olasıdır. Sıklıkla ince telli saçlara uygulanan röfle, kalın telli saçlarda istenilen sonucu her zaman vermeyebilir. Yıpranmış ve çok fazla işlemden geçerek kırılan saçlarda da röfle uygulaması tavsiye edilmez. Açma işlemi sırasında kırık saçlar daha çok yıpranır ve zaman zaman da saçların kopma riski vardır. Bu nedenle işlemi yapmadan önce uzman tavsiyesi alarak saça röfle uygulanıp uygulanmayacağı hakkında fikir alınabilir.

1

Jennifer Aniston

2

Gigi Hadid

3

Chrissy TeigenGigi Hadid

4

Jamie Chung

5

Jennifer Lawrence

6

Romee Strijd

7

Negin Mirsalehi

8

Jennifer Lopez

9

Alessandra Ambrosio

10

Jamie Chung

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen