Sal. May 28th, 2024

2023, 22 Ocak 2023’ten (Çin Yeni Yılı) başlayıp 9 Şubat 2024’te sona eren bir Su Tavşanı yılıdır. Tavşan işareti, Çin kültüründe uzun ömür, barış ve refahın sembolüdür. 2023 yılının da umut yılı olacağı öngörülüyor. Tavşan yılında doğan insanların, uyanık, esprili, hızlı fikirli ve hünerli olduklarına inanılır.

2023’teki en şanslı Çin burçları Öküz, Kaplan ve Yılan. Sonra, o kadar da şanssız Köpekler, Atlar, Keçiler ve Domuzlar geliyor. Tavşanların ve Sıçanların kaderi, muhalefetten etkilenecek. Horozlar ve Maymunlar ilerleme kaydetmek için özellikle çok çalışmak zorunda kalacaklar.

Tavşan, tüm zodyak hayvanlarının dördüncüsüdür. Efsaneye göre Tavşan hızından gurur duyardı, hatta kibirliydi. Öküz ile komşuydu ve her zaman Öküz’ün ne kadar yavaş olduğuyla dalga geçerdi. Bir gün İmparator, zodyak düzeninin hayvanların partisine geliş sırasına göre belirleneceğini söyledi. Tavşan gün doğarken yola çıktı. Ama oraya vardığında görünürde başka hayvan yoktu. Belli ki birinci olacağını düşünerek kenara çekildi ve kestirdi. Ancak uyandığında, diğer üç hayvan çoktan gelmişti. Onlardan biri, her zaman hor gördüğü Öküz’dü.

Tavşanlar yaptıkları her şeyde ciddidir; sadece başkalarının da onlara aynı şekilde davranmasını isterler. Çin kültüründe tavşan ayı temsil eder. Bazıları bunun sebebinin ayın gölgelerinin bir tavşana benzemesi olduğunu söylüyor. Diğerleri bunun tavşanın saf özelliklerinden kaynaklandığını söylüyor.

Tavşan ayrıca sabahın 5-7 saatleri ile ilişkilendirilir. Yin ve yang (yīn yáng) açısından Tavşan, yin’dir.

Kişilik ve özellikleri
Zodyak Tavşanı Kişiliği: Sessiz ve zarif

Çin astrolojisine göre Tavşanlar’ın nazik, sessiz, zarif ve uyanık olduğu kadar hızlı, becerikli, sabırlı ve çok sorumlu, bazen zihinlerini başkalarına açıklamaya isteksiz ve gerçeklikten kaçma eğiliminde oldukları tahmin edilmektedir. Çevresindekilere her zaman sadıktır.

Yabancılar için, Tavşan’ın nezaketi onları yumuşak ve zayıf gösterebilir. Gerçekte, Tavşan’ın sessiz kişiliği, güvenini ve gücünü gizler. Diğerleri onlara ne kadar olumsuzluk verirse versin, hedeflerine doğru istikrarlı bir şekilde ilerliyorlar.

İyi muhakeme becerileri ve detaylara dikkatleri ile harika akademisyenler olurlar. Çekici bir auraya sahip sosyalleştiricilerdir. Ancak, başkalarına açılmakta zorlanırlar ve sıklıkla gerçeklerden kaçmaya yönelirler.

Sade ve rutin bir hayat onların tarzı değil. Eylemlerinde muhafazakar ve dikkatli olmalarına rağmen, işleri renklendirmek için ara sıra sürprizlere ihtiyaç duyarlar.

Tavşan yılında doğan erkekler
Olağanüstü derecede kibardır ve çatışmalardan kaçınmak için ellerinden geleni yaparlar. Kendileri üzerinde kontrolleri vardır ve bazen muhafazakardırlar. Evet-adam gibi görünebilirler, ancak aşmayacakları bir alt çizgileri vardır.

Erkek Tavşanlar, insanlara güvenilir ve samimi olduklarını hissettiren nazik bir gülümsemeyle, her zaman kibar davranmakla karakterize edilir. Zorluklarla karşılaştıklarında asla cesaretleri kırılmaz, bunun yerine çözüm bulma çabalarında ısrarcı olurlar. Bu, sonunda kıskanılacak bir başarıya ulaştıkları anlamına gelir.

Bu adamlar düzenlemeyi ve dekorasyon yapmayı severler ve genellikle ev işlerinde eşlerine yardım ederler. Ancak bu, evden sorumlu olmayı gerçekten sevdikleri anlamına gelmez. Harika bir arkadaş olmalarına rağmen, birine çok yakın olmaktan hoşlanmazlar.

Tavşan yılında doğan kadınlar
Güzel ve ağırbaşlı bir görünüme sahip olmanın yanı sıra, saf bir kalbe sahiptirler. Tavşan yılında doğan kadınlar sosyal olmayı severler. Düşüncelidirler ve herkese kibar davranırlar. Kamusal imajlarının çok bilincindedirler ve şiddetten ve tartışmalardan nefret ederler.

Aşkta çok aşırıdırlar. Kimi sevdikleri ile kimi sevmedikleri arasında açık bir fark vardır. Ve nadiren bu çizgiyi geçerler. Ama birini severlerse, ilişkiye her şeylerini katarlar. Ama ne kadar derine inerlerse o kadar çok incinebilirler. Bu Tavşanlar, diğer zodyaklardan daha güvensizdir ve sık sık güvence altına alınmaları gerekir.

Tavşanların aşk uyumu
Her hayvan işaretinin kendine özgü özellikleri vardır. Çin zodyak hayvanları arasındaki aşk uyumu, çoğunlukla her hayvanın genel özelliklerini dikkate alır. Özellikleri birbiriyle iyi eşleşenler iyi ortaklar olabilir.

Tavşan ile en uyumlu: Köpek, Domuz, Keçi
Hem Köpek hem de Tavşan huzurlu ve sakin bir yaşam diler. Bunun için çalışacaklar ve birlikte eğleneceklerdir. Tavşan ve Domuz benzer kişiliklere sahiptir ve birbirlerine ilgi duyacaklardır. Keçilerin ise güvenecek birine ihtiyacı var. Tavşanlar başkalarıyla ilgilenmekten hoşlanırlar ve Keçileri iyi tamamlarlar.

Tavşan ile en az uyumlu: Horoz, Ejderha, Sıçan
Tavşan ve Horoz güçlü bir şekilde çatışır ve en az uyumlu olanlardır. Bugünün havası bile bir tartışma sebebi olabilir. Ejderhaların Tavşan ile benzer hedefleri ve ilgi alanları vardır. Ancak kişilikleri çatışabilir. Sıçanlarla ilişkiler zordur. Zamanla farklılıklar ortaya çıkacak ve birbirinizle anlaşmak imkansız hale gelecektir.

Tavşanlara uygun kariyer
Empati kurmaları ve hassas sanatsal duyguları nedeniyle, Tavşan yılında doğan insanlar genellikle yaratıcı işleri daha çekici bulurlar. Birçoğu sanat, müzik, mimari ve edebiyatta başarılı. İnce detaylara dikkat ve gözlem gerektiren işler için de uygundurlar. Örnekler arasında çeviri ve iş danışmanlığı yer alır.

Sosyal kelebekler olarak Tavşanlar geniş bir sosyal ağa sahiptir. Arkadaş listeleri, hükümet yetkililerinden ortalama bir kişiye kadar herkesi içerir. Dolayısıyla, bir kariyer PR işleri gibi sosyal bağlantılar gerektiriyorsa, bir Tavşan iyi bir aday olacaktır. Ek olarak, Tavşanlar karar vermeyi içeren kariyerleri deneyebilir. Ancak, bazı tavsiyeler ve taktikler vermek için yanlarında güvenilir bir arkadaşlarının olması gerekir.

Sağlık ve yaşam tarzı
Fiziksel olarak, Tavşanların endişelenecek bir şeyleri yoktur. Oluşabilecek küçük problemleri atlamazlar. Bu, çoğu Tavşanın işleri ciddiye almasına ve daha da kötüleşmeden hastaneyi ziyaret etmesine yol açar. Ancak, birçok kötü beslenme alışkanlıkları vardır. Belirli yiyeceklerin çok az veya çok fazla olduğu dengeli bir beslenmeleri yoktur. Bu durum üriner sistemde bazı sorunlara yol açabilir. En büyük sorun güvensizlikleridir. Tavşanlar kaygı ve depresyondan muzdarip olabilir. Sorunlardan kurtulmayı ve beklenmedik zorluklara hazırlıklı olmayı deneyin.

Çin burcu Tavşan yılları
2023, 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939, 1927…

Tavşan, Çin zodyak döngüsündeki dördüncü hayvan işaretidir. 12 zodyak hayvanı sırasıyla: Sıçan, Öküz, Kaplan, Tavşan, Ejderha, Yılan, At, Keçi, Maymun, Horoz, Köpek ve Domuz. 12 yıllık döngüye göre her yıl bir hayvan burcuna sahiptir.

Çin zodyak yılının genellikle, tarihi Ocak sonundan Şubat ortasına kadar uzanan Çin Yeni Yılı’ndan başladığı söylenir. Bu nedenle, yukarıdaki yıllardan birinde Ocak veya Şubat aylarında doğduysanız, bir Tavşan veya muhtemelen bir Kaplan olabilirsiniz.

Ayrıca, yukarıdaki yıllardan hemen sonraki yıllarda (2012, 2000, 1988, 1976, vb.) Ocak/Şubat aylarında doğduysanız, Tavşan veya Ejderha olabilirsiniz.

Tahta, Ateş, Toprak, Altın ve Su Tavşanları
Çin beş element teorisinde, her burç beş elementten biriyle ilişkilendirilir: Altın (Metal), Ahşap, Su, Ateş veya Toprak. Örneğin, bir Su Tavşanı 60 yıllık bir döngüde bir gelir.

Bir kişinin özelliklerine, doğum yıllarının zodyak hayvan işareti ve unsuru tarafından karar verildiği teorize edilmiştir. Bu, her biri farklı özelliklere sahip beş Tavşan türü olduğu anlamına gelir:

Tavşan türleri ve özellikleri
Tahta Tavşanı
Zeki, kıvrak zekalı, bencil, görünüşte canlı ama özünde kurnaz

Ateş Tavşanı
Eşsiz görüşlere sahip geniş fikirli, akıllı ve esnek

Toprak Tavşanı
Açık sözlü, hırslı, çalışkan ama biraz içine kapanık

Altın Tavşan
İyi kalpli, muhafazakar, canlı ve hevesli

Su Tavşanı
Nazik, dostane, farklı koşullara kolayca uyum sağlayabilen, ancak zayıf bir zihniyet ve ilkelere sahip

Tavşanlara şans getirecek şeyler:

Şanslı sayılar: 3, 4, 6, 9 ve bunları içeren sayılar (34 ve 46 gibi)

Şanslı günler: Çin’de her ayın 26’sı, 27’si ve 29’u

Şanslı renkler: kırmızı, pembe, mor, mavi

Şanslı çiçekler: muz zambağı, yasemin

Şanslı yönler: doğu, güney ve kuzeybatı

Şanslı aylar: 1., 4., 8. ve 11. Çin ayları

Tavşanların kaçınması gereken şeyler:

Şanssız sayılar: 1, 7 ve 8

Şanssız renkler: koyu kahverengi, koyu sarı, beyaz, gri

Şanssız yönler: kuzey, batı ve güneybatı

Tavşan yıllarında doğan ünlüler
Angelina Jolie, Kate Winslet, Blake Lively, Brad Pitt, Quentin Tarantino, Ralph Lauren, Johnny Depp, David Beckham, Michael Jordan, Whitney Houston, Lisa Kudrow

TAVŞAN YILINA ÖZEL GÜZELLİK ÜRÜNLERİ

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen