Sal. May 14th, 2024

Bella Hadid’i, Coperni’nin Sonbahar-Kış 22 defilesinde çıkarılabilir kapüşonlu siyah bir mini elbiseyle ilk gördüğümüzde, hepimiz bir şaşırdık. Aslında kabul etmeliyiz ki havalı, çok yönlü, farklı ve etkileyici bir terzilik sergiliyordu. Ama bir sonraki görünümümüzde giymek için sabırsızlanıyor muyduk? Tam olarak değil.

Fakat o zamandan beri çok şey değişti. İlkbahar-Yaz 2023 sezonu boyunca, kapüşonlu elbise Versace ve Halpern’den Alaïa’ya kadar pek çok pistte göründü. Aslında Alaïa, Paris’teki 1986 İlkbahar-Yaz Haute Couture defilesinde Grace Jones ile kapüşonlu bir görünüm sunmuştu.

Bu arada Saint Laurent’in gösterişli İlkbahar-Yaz 2023 şovu, gece geç saatlerde Paris şıklığının simgesi olarak koyu güneş gözlükleri ve büyük boy paltolarla giyilen muhteşem dökümlü, kapüşonlu maksi elbiselerle doluydu.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu sezonun kapüşonlu elbisesinin verdiği ihtişam ve drama, kırmızı halıda bir açıklama yapmak isteyen yıldızlar için karşı konulmaz olduğunu kanıtladı. Yalnızca son birkaç hafta içinde, Ashley Graham’dan Katie Holmes, Kate Moss ve Bella Hadid’e kadar pek çok yıldız kapüşonlu elbise tasarımındaki varyasyonlarla gösteriyi çaldı. O yüzden bize inanın, size yakın bir yere gelmesi an meselesi…

Verilere göre “kapüşonlu elbise” aramalarında her hafta %33’lük bir artış görülüyor. Aslında, yakın bir zamanda muhtemelen her yerde olacaklar.

Bu havalı elbiseler için bizim tavsiyemiz ise sadece özgüvenle giymeniz… Kapüşon yeterince iddialıdır, bu nedenle kıyafetin geri kalanını nispeten gösterişten uzak tutmak en iyisidir. Pırlanta ince bir bileklik belki, en fazla bir parti küpesi… Ancak, göz kamaştırıcı bir makyaj olmalı mı? Kesinlikle gerekli. Odak yüz üzerinde, olması gerektiği gibi…

COPERNI
Kapüşonlu A Kesim Mini Elbise
750 €
coperniparis.com

HALPERN
Kapüşonlu Drapeli Saten Elbise
2.100 $
modaoperandi.com

ALAIA
Kapüşonlu Özel Dikim Elbise
4.620 $
maison-alaia.com

THE ROW
Kaşmir Ieva Elbise
3.100 €
therow.com

TOM FORD
Payet Kapüşonlu Abiye Elbise
11.850 $
tomford.com

OFF-WHITE
Kamel Kapüşonlu Drapeli Mini Jersey Elbise
11.995 TL
beymen.com

BOTTEGA VENETA
Kapüşonlu İki Renkli Ribana İpek Midi Elbise
3.800 $
net-a-porter.com

TALLER MARMO
Kapüşonlu Dökümlü Kollu Elbise
2.500 €
farfetch.com

MAISON MARGIELA
Kapüşonlu Saten Midi Parka Elbise
1.350 £
mytheresa.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen