Cts. May 18th, 2024

Yayınlanan bir rapora nazaran, global bilgi yedekleme ve kurtarma pazarının 2028 yılına kadar 19,96 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmeyle birlikte data yedekleme ve kurtarma gereksiniminin arttığını belirten Data Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, bilgi kurtarma pazarının önümüzdeki yıllarda 9 oranında büyüme gerçekleştireceğine de dikkat çekiyor.

Son yıllardaki teknolojik gelişmelerle birlikte üretilen bilgi ölçüsündeki artış, güvenlik ihlali risklerini de peşinde getiriyor. Reports and Veri tarafından yayınlanan bir rapora nazaran, önümüzdeki 7 yıl içinde data yedekleme ve kurtarma pazarının 19,96 milyar dolar artması beklenirken, raporda akıllı telefon ve internet kullanımının yaygınlaşmasının da pazarın büyümesine daha fazla katkı sağlayacağı belirtiliyor. Bu gelişmelerle data yedekleme ve kurtarma hizmetlerine olan muhtaçlığın ve kıymetin artacağına dikkat çeken Bilgi Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, bilgilerin her zamankinden daha fazla tehlikede olabileceğinin ve tüm kurumların oluşabilecek her türlü felaket anında dataların kurtarılması için profesyonel tahlillere gereksinimi olduğunun altını çiziyor.

Veri Yedekleme ve Kurtarma Pazarı 2028’e Kadar 9 Büyüyecek

Herhangi bir sebepten bilgi kaybı yaşayan kurumların sayısında bir artış görülürken, kurumlardaki kaygı de bir yandan artmaya devam ediyor. Kıymetli bilgilerini kaybetmekten korkan kurumlar, soluğu profesyonel bilgi kurtarma hizmeti veren bir şirkette alıyor. Dijitalleşen dünyada datalarını nasıl koruyacağından emin olamayan şirketlerin artması, data yedekleme ve kurtarma pazarının büyümesinde de büyük bir role sahip. O denli ki yayınlanan rapora nazaran, pazarın önümüzdeki 7 yılda 9 büyümesi bekleniyor. Bu büyümenin en büyük sebeplerinden birinin de kurumların bilgilerini yanlışsız formda yedekleyememesi olduğuna dikkat çeken Serap Günal, birçok kurumun bilgilerini olması gerektiği halde yedekleyecek teknik uzmanlığa yahut ekipmana sahip olmadığını, çok az sayıda şirketin bilgilerinin tam manasıyla inançta olduğunu aktarıyor. Bilinçsizce yapılan ferdî müdahalelerin ya da sorunu artırabilen fonksiyonsuz bilgi kurtarma yazılımlarının bilgi kaybını daha geniş alana yaydığını belirten Günal, dataların kurtarılması ismine profesyonel ellerden yardım alınmasının, dataların geri döndürülme talihini büyük ölçüde artırdığını, karmaşık olaylar ve hassas datalar başta olmak üzere data kurtarma konusunda uzman yardımı almanın aslında tek gerçek seçenek olduğunu lisana getiriyor.

Mükemmel Yedekleme ve Kurtarma Stratejilerine Gereksinim Var

Veri kaybı, şirketlerin endişeli düşü olmaya devam ediyor. Kelam konusu şirket ya da müşteri bilgileri üzere kıymetli bilgilerse, şirketlerin acil bir duruma karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Birçok kuruluşun mümkün bir data kaybına karşı önlem almadığına dikkat çeken Serap Günal, şirketlerin bilgi kaybına uğramaması ismine yanlışsız yedekleme stratejilerine ve kurtarma planına gereksinimi olduğunu belirtiyor. Bu ihtiyacınsa bilgi yedekleme ve kurtarma pazarının büyümesinde değerli rol oynadığını belirten Günal, raporun da gösterdiği üzere gelecek yıllarda data kurtarma dalının çok daha fazla gündeme geleceğini aktarıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen