Per. May 2nd, 2024

30 Mayıs gecesı̇ Dı̇van Kuruçeşme’de düzenledı̇ğı̇mı̇z 2022 ELLE STYLE AWARDS X M.A.C gecesı̇nde ödül alan ı̇sı̇mlerden bı̇rçoğuyla yaptığımız 4 günlük fotoğraf ve vı̇deo çekı̇mı̇mı̇zı̇n teması, tarzınla, tutkuyla, cesurca “Göster Renklerı̇nı̇” ı̇dı̇. Bı̇zı̇mle olan tüm değerlı̇ ı̇sı̇mlerı̇n ve şahane çekı̇m ekı̇bı̇mı̇zı̇n katkılarıyla ortaya rengarenk bı̇r “ELLE HOUSE” çıktı. Herkesı̇n kendı̇nı̇ sınırsızca ı̇fade edebı̇ldı̇ğı̇, modayla özgür oyunlar oynanabı̇len, ı̇çı̇ndekı̇lerı̇n bı̇rbı̇rlerı̇nı̇n alanlarına ve hı̇kayelerı̇ne saygı duydukları bı̇r ev…

İlham veren, fark yaratan ve seçı̇mlerı̇yle gururlandıran stı̇llerı̇ ödüllendı̇rdı̇ğı̇mı̇z gecemı̇ze ı̇thafen de, onlara şu soruları yönelttı̇k: “Stı̇l ve stı̇l sahı̇bı̇ olmak genel anlamda sı̇ze ne ı̇fade edı̇yor? Kendı̇ stı̇lı̇nı̇zı̇ nasıl tanımlarsınız? Başarınızın sırrı nedı̇r? Geleceğe ı̇lı̇şkı̇n kurduğunuz hayallerde öncelı̇klerı̇nı̇z neler?”

Haydi açın kapıları, siz de girin içeri…


YAYIN DİREKTÖRÜ: MELDA NARMANLI ÇIMEN
FOTOĞRAFLAR: KORAY PARLAK MODA DIREKTÖRÜ: ASLI ASIL
RÖPORTAJLAR: SUZAN YURDACAN, SELIN MILOŞYAN, AYKUN TAŞDÖNER
KREATIF DIREKTÖR: Alkan Akdamar / Otherside
SANAT YÖNETMENI: İklim Arsiya
PRODÜKTÖR: Zeynep Altınkut / PPR Istanbul
SAÇ: Doğukan Punar, Batuhan Sancar / DMB Hair Studio
MAKYAJ: Ali Rıza Özdemir
MAKYAJ ASİSTANLARI: Batuhan Sara, Birce Selçik
ZEHRA GÜNEŞ, KALBEN, ECE ŞIRIN, BURCU KARADEMİR, ASLI FİLİNTA MAKYAJ:
Hüseyin Kaygusuz, Ela Temiz, Ebru Yaman / M.A.C ürünleriyle
ECE-ESİN BIÇAK, RAISA-VANESSA SASON – MAKYAJ: Batuhan Sara
RETOUCHER: İrem Bahar Parlak
FOTOĞRAF ASISTANI: Okan Altın
DIJITAL ASISTAN: Bülent Özber
MODA EKIBI: Gizem İnce, Damla Hasanreisoğlu, Dilara Vural
IŞIK ŞEFI: Okan Ataş
PROP STYLIST: Betül Erişir / PPR Istanbul
SET DEKOR EKIBI: Bahadır Altıntürk, Recai Sadi, Haydar Çobanoğlu / PPR Istanbul
DEKORLAR: Artı Modern, Decohaus, House of Junk, Pera Heykel
TEKNIK SET EKIBI: Set Gripim


Yılın Sürdürülebilir Moda Tasarımcısı
ASLI FİLİNTA

“İnsanlara yeni bir şeyler satmadan onlara yeni bir şey satın almışlarcasına mutluluk hormonu salgılatabilecek bir formül üzerinde çalışıyorum.”

“Stil sahibi olmanın kıyafetle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ne kadar okuduğunuz ve ne kadar soru sorduğunuzla ilgili olabilir. Orijinal olmaya öncelik vererek hayatı ve sistemleri sorgulamayı kapsıyor sanırım. Kendi stilimi doğal, kıymet bilen ve canlı olarak tanımlayabilirim. Beni buraya, bulunduğum yere taşıyan hayat yolculuğu hakkında ne diyebilirim ki? Aslında bir yere taşındığımı düşünmüyorum henüz, hatta hayretlerdeyim ne oldu ki daha? Hayallerime gelince; insanlara yeni bir şeyler satmadan onlara yeni bir şey satın almışlarcasına mutluluk hormonu salgılatabilecek bir formül üzerinde çalışıyorum.”


Yılın Stil Sahibi İş İnsanı
BAŞAK VE DEFNE KOCABIYIKOĞLU

“Bizim için stil, insanın kişiliğinin, hayat tercihlerinin, ve tecrübelerinin zevklerine olan yansıması. Biz çocukluğumuzdan beri derinlikli, entelektüel, orijinal bir stili olan insanları beğendik. Bizim stilimiz de kendi hayatımızın ve tercihlerimizin bir yansıması. Umarız ki her geçen yıl daha da olgunlaşacak. Bugünkü haliyle biraz avangard, biraz klasik, biraz sade, biraz maksimalist, biraz çocuksu ve biraz olgun, biraz maskülen ve biraz feminen, sıkı kontrastlardan oluşan bir stilimiz var! Orijinal fikirli, yetenekli, estetik bilgisi yüksek, çocuklarını hep destekleyen bir anne-babanın çocuğu olmak bize her konuda ilham verdi. Stil konusunda da iş hayatında da. Hayatımızda dönüm noktaları onlar ve ODTÜ, LSE, Goldsmiths College’da burslu okuyabilmek. Ve çok şanslıyız ki Nackiyé ilk günden bir dünya markası oldu. Onun bu yolculuğunu, orijinal duruşunu ve kimseye benzemez ruhunu koruyarak büyütmek istiyoruz.

“Biz çocukluğumuzdan beri derinlikli, entelektüel, orijinal bir stili olan insanları beğendik. Stilimiz de kendi hayatımızın ve tercihlerimizin bir yansıması.”


Yılın Stil Keşfi
BİGE ÖNAL

“Benim için stil kişinin özgünlüğünü yansıtabildiği araçlardan biri. Karakterimi, kendimi anlatabildiğim ve ayrıştırabildiğim bir araç. Seçtiğim kıyafetleri karakterize edebilmek, modanın devinimine yenilmeden sürekliliği olan bir çizgiyi devam ettirebilmek de stilin en önemli noktası benim için. Kendi stilimi de yine bu anlattıklarımdan yola çıkarak, zamansız, özgün, doğal ve bilhassa rahat olarak tanımlayabilirim. Başarılı olmak hakkında farklı bir tanımım var. Günümüzde başarı popülerlikle eşdeğer tutulsa da bence aslında mesleğimizdeki istikrar anlamına geliyor. Mesleğime olan inancım ve vazgeçmeyişim şu ana kadar elde ettiğim başarının sırrı bana göre. Tabii ki daha çok uzun bir yol var önümde, umarım inancımı ve istikrarımı kaybetmeden bu şekilde devam ettirebilirim. Kariyerimdeki en önemli dönüm noktaları deneme çekimleri oldu sanırım. Başarısızlıkla sonuçlandığını düşündüğüm her deneme çekimi aslında beni ileriye taşıyan, eksiklerimi gördüğüm, inancımı perçinleyen anlar oldu. Mesleğimi çok uzun seneler yapmayı hayal ediyorum. Bunu yaparken de yarattığım karakter ve içinde bulunduğum hikayelerin hem kendi ruhumu besleyen, hem de topluma ışık tutabildiğim projeler olmasına dikkat etmek istiyor ve hep bu kriterleri bulabildiğim projeleri seçmeyi hayal ediyorum.”

“Seçtiğim kıyafetleri karakterize edebilmek ve modanın devinimine yenilmeden sürekliliği olan bir çizgiyi devam ettirebilmek, stilin en önemli noktası benim için.”


Yılın Stil Sahibi Erkek Oyuncusu
BORAN KUZUM

“Stil ve moda kendini ifade etme yollarından biri. Kendini ifade ederken zevkini işin içine katarak parçaları kendince bir araya getirmek aslında. Stil sahibi olmak da bu denklemi doğru kurabilmekle gerçekleşiyor bence. Kendini, karakterini, belki de göstermek istediğin yanını stille ortaya çıkarabilmek. Ben genelde çabasız ve zoraki durmayan şekilde giyinmeye çalışıyorum. Bunu yaparken üzerimdekinin beni özgüvenli hissettirmesini önemsiyorum.Başarı konusuna gelince; bir kariyer yolculuğunda her yeni proje yeni bir adım sayılır. Ve bu adımları attıkça sizden beklenilenlere maruz kalmaya başlıyorsunuz. Yaratıcı bir iş yapan kişi için bu yanıltıcı olabiliyor bazen. Kariyer yolculuğumda benden beklenileni yapmamak ve kendi yolumu seçmek beni istediğim yere daha rahat götürdü ve götürüyor. Başarı çok öznel bir kavram,ben popülerlik yerine yaratıcılık motivasyonuyla hareket ettim hep; olduğum yerde de mutlu hissediyorum.Coğrafyamızda daha özgür ve daha cesur anlatıcılarla hayatın her dokusunu karşı tarafa iletebileceğimiz işler yapmayı hayal ediyorum. Aynı tutkuyla çok sevdiğim mesleğimi yapmaya devam etmek en büyük dileğim.”

“Kariyer yolculuğumda benden beklenileni yapmamak ve kendi yolumu seçmek beni istediğim yere daha rahat götürdü ve götürüyor.”


Yılın Yükselen Moda Fotoğrafçısı
BURCU KARADEMİR

“Başarının sırrını; üretme ortamındaki kriz anlarından sağlıklı bir sonuçla çıkabilmek olarak tanımlıyorum. Bunu yapabilmemi de; dersine her zaman önceden çalışmış olan, dolayısıyla anın tadını çıkarabilmeye odaklanabilen, tutunabilecek mutlu dallar bulabilen, üretmeye çok hevesli bir insan olmama bağlıyorum. Bireysel başarı olarak gördüğüm her kırılma noktam kendi sesimi, varlığımı, kalbimi seçip; bu hisleri korkusuzca ifade ettiğim anlardı. Bu ifadeler bütünü beni çok daha cesaretli bir insan haline getirdi. 30 yaşımdan sonra, kendi kendime yapmaktan çok zevk aldığım bir şeyi kariyer haline getirebilmem, çok kısa bir süre içinde çiçeklenmesini sağlayabilmem bu yüzdendir diye düşünüyorum. İyi olan şeylere, özelliklere odaklanıp onları parlatmak istemek, bu uğurda çok fazla çalışmayı, değişmeyi, gelişmeyi göze alabilmek bence başarının sırrı.”

“Hayatım boyunca hayallerinin peşinden giden, gelişen, üreten bir insan olmak istiyorum. Bu bağlamda hayatı benim gibi doya doya üreterek yaşamak isteyen gençlere kapılar açmak, destek olmak niyetindeyim.”


Yılın Yükselen Tasarımcısı
CEYLİN TÜRKKAN BİLGE

“Stil trend ve modadan öte bence tamamen kendine yakışanı giymek anlamına geliyor. Ben çocukluğumdan beri hep anneannemin, babaannemin, annem ve babamın kıyafetlerine hayrandım, onların giydikleri gustomu şekillendirdi. Vintage’a ilgi duymamın da arkasında aile mirasım var. Bana miras kalan parçaları yorumlamayı çok seviyorum. Popüler olan, kendini belli eden, bağıran ürünleri giymek hoşuma gitmiyor. Bizi Siédres olarak buraya taşıyan farkın desenler ve renk kullanımı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu renk ve desenleri çok sevdi, mağazaya geldiklerinde de mutlu hissettiklerini söylediler; işte bu, markanın en büyük başarısı. Eşim Emir’in de bana verdiği destek sayesinde ikimiz güçlerimizi birleştirip markamızı yarattık ve güzel projelerimiz var. İlk defa Siédres erkek koleksiyonu yaptık. Koleksiyonu çok sevdim ve çok heyecanlıyım. Yine burada da kadın koleksiyonunda olduğu gibi bolca renk ve desen var. Ayrıca sürdürülebilirliğin vazgeçilmez olduğu bir dönemde ayrı ayrı kıyafetler tasarlamak yerine her iki koleksiyonda da yerini alan uniseks kıyafetler yapmaya özen gösterdik. En büyük projelerimizden biri de önümüzdeki dönem Londra’da bir tasarım ofisi açmak.”

“Bizi Siédres olarak buraya taşıyan farkın desenler ve renk kullanımı olduğunu düşünüyorum.”


Yılın Modeli
ECE VE ESİN BIÇAK

ESİN BIÇAK
“Benim için stil sahibi olmak kişinin kendi mood’una göre hareket etmesi demektir. Ortamın uyumu ve gidilecek yer de önemli kriterlerden. Ama aynaya baktığında kendini nasıl görmek istiyorsan, kendi beğendiğin stili yaratabilmek bence işin özü. Yaptığım işlerde de onların bana neler katacağını bilmem başarılı olmama yardımcı oluyor. Kariyerimi başarılı bir şekilde devam ettirmek tek hayalim.”

ECE BIÇAK
“Stil sahibi olmak tamamıyla karakterimi ve benimle özdeşleşen parçaları yansıtmaktan ibaret, beni yansıtan giyimimin üzerine gitmeyi seviyorum. Bazen abartıyorum ama dengeli abartmaya çalışıyorum. Eğlenceli ama aynı zamanda iddialı, beni tamamıyla yansıtan stil tanımım olabilir. Bu gittiğim yere, girdiğim ortama göre şekil değiştiriyor sadece. Başarımın asıl sırrı, büyük resme bakabilmem ve risk almam ama risk almak için bazı mesajları takip etmek gerekiyor. Doğru risklerin her zaman başarıya götüreceğine inanıyorum tabii, ama buna sabırla yol almayı da eklemek gerekir. Riskin dinamiklerinde kendine inanmak en önemli unsur. Projelerim arasında sağlıklı ve mutlu çocuk yetiştirmeye destek olmak var; bu en büyük hayalim! Bunun için dünyanın hangi parçasında olursam olayım bu bana huzur ve hayallerimi gerçekleştirme fırsatı verecektir.”

“Doğru risklerin her zaman başarıya götüreceğine inanıyoruz, ama tabii buna sabırla yol almayı da eklemek gerekir.”


Yılın Makyaj Artisti
ECE BİRSEN
“Stil sahibi olmak, kişinin hayattaki duruşunu, tavrını ve tarzını ifade ediyor. Sadece neyi, nasıl giydiğimle alakalı değil, hayata karşı duruşum, takındığım tavrımla da alakalı yani. Çünkü her şey birbirini tamamlıyor. Maskülen bir tarzım var, ama onu kullandığım aksesuarlarla, çantamla, saçım ve ojelerimle kırıyorum. Benim için maskülen eşittir feminen. Her şey dengelemekle alakalı. Bu, iş hayatım için de geçerli. Her şeyi dengede tutmak ve çok çalışmak bence başarının sırrı. Ve tabii yaptığın işi gerçekten çok sevmek. Bir merakın peşinde çıktığım yolda, kendi adıma neleri feda ettiğimi düşünürsek… Bu yüzden üretmeye de devam etmek istiyorum, durmadan.”

“Başarının sırrı işini gerçekten çok sevmek.”


Yılın Moda Vizyoneri
ECE ŞİRİN
“Bana göre stil, sadece kıyafetlerle veya dış görünüşle ilgili bir kavram değil. Stil sahibi olmak; giydikleriniz kadar, yaşam tarzınızı, fikirlerinizi, yaptıklarınızı da kapsayacak bir bütünlük gerektiriyor. Stil, bir tavır meselesi. Moda geçici, stilin kalıcı. Kusursuz ve özgün bir stilin anahtarı, kişinin kendini tanıması ve onu ifade eden tarzı bulması. Bee Goddess markasını yaratırken ‘mücevher yerine öz cevher, statü sembolü yerine ruhun sembolü’ diyerek yola çıktım. Niyetim, mücevherlerimle kişinin ruhunun ışığına kavuşması ve onu yansıtması. Özgünlük, pozitif düşünmek ve cesaretle hayallerimin peşinden gitmek, bugün bulunduğum noktaya gelmemin en büyük sebebi. İşim benim aşkım; ruhumu besleyen, zenginleştiren bir okyanus. Bee Goddess ile hayatıma, kalbime akan ışığı bütün dünyayla paylaşmak, her gün enerjimi artıran kutsal bir misyon. Başarımın diğer bir sırrı ise hep arkamda olan ailem ve iş arkadaşlarım, ekibim. Güçlü, yaratıcı, başarılı, çalışkan, dost, başkalarını düşünen, iyiliği hayatının merkezine yerleştirmiş, kendinden memnun kadınlar için tasarladığım mücevherlerle bir sevgi ve ışık kovanı yaratmak, yegane amacım.”

“Özgünlük, pozitif düşünmek ve cesaretle hayallerimin peşinden gitmek, bugün bulunduğum noktaya gelmemin en büyük sebebi.”


Yılın Stil İkonu
GÜLŞEN

“Stil; ruhun dışavurumu. Kendini ifade etme biçimi. Hayatımın her alanında kendimi içinde iyi hissettiğim parçaları seçiyorum. Bunu yaparken feyz aldığım şey içimden gelen sesler oluyor. Hayattaki her seçimimde, içimden gelen seslerin ışığında yolumdan hiç vazgeçmiyorum. Yaptığın şeyi bir iş olarak değil, vücudunun bir uzvu, nefes almak gibi bedenine ait bir yaşam kaynağı olarak görmek başarının sırrı. Bir tutku halinin ruhunun, bedeninin her zerresinden taşması başarının sırrı. Hayaller gerçekleştirmek içindir. Asıl önemlisi bu günümü oluşturan dünyamda bana ruhen eşlik eden güçlü duyguların, üretme azmimin, ilhamımın ve heyecanımın içimde çoğalarak yaşaması. Hepsi biricik ruhtaşım olan insanlarla yan yana diz dize olabilmek, geleceği birlikte karşılamak için.”

“Yaptığın şeyi bir iş olarak değil, vücudunun bir uzvu, nefes almak gibi bedenine ait bir yaşam kaynağı olarak görmek, başarının sırrı bence…”


Yılın ELLE Kızı
HANDE ERÇEL

“Stil benim için kişinin duruşuyla, fikriyle, davranışlarıyla, enerjisiyle, karakteriyle yansıttığı bir bütün. Ne giydiğinden çok, ruhunu nasıl yansıttığın önemli. Ben genel olarak sadelikten ve rahatlıktan yanayım. Çok fazla parça değil, belli başlı temel ve yıllanmayan parçalar kullanmayı tercih ediyorum. Başarının sırrına gelince… Kendimi hâlâ yolun başında görüyorum, başarmak istediğim çok fazla şey, daha yürüyeceğim çok yol var. Ama bugüne kadar geldiğim nokta için söyleyebileceğim en önemli şey; her durum ve koşulda çok çalıştığım ve şartlar ne kadar zorlarsa zorlasın kendime inanmaktan ve hayal etmekten vazgeçmediğimdir. O kadar çok hayalim var ki… Tabii ki bir oyuncu olarak sınırlarımı zorlayan rollerle kendimi zorlamak, bambaşka hallerimle izleyenleri şaşırtmak istiyorum. İzleyenlere ilham olabileceğim; davası olan ve kalplere dokunacak karakterlere hayat vermek, uluslararası platformlarda yer alacak işlerde bulunmak, kendimi hayal bile edemediğim ülkelerde izlemek istiyorum.”

“Şartlar ne kadar zorlarsa zorlasın kendime inanmaktan ve hayal etmekten vazgeçmedim.”


M.A.C Cosmetics
Göster Renklerini Özel Ödülü
KALBEN

“Stil sahibi olmayı kendi zamanımda yolculuk yapmak olarak görüyorum. Bütün Kalben’lerin, çocuk ve genç kız olanın, yetişkinlik öncesinde ne yapmak istediğini anlamaya çalışanın, hepsinin zevklerinden ve deneyimlerinden süzülüp gelen, bana kalan renkler ve dokular; stilimi meydana getiriyor. M.A.C Cosmetics gibi kıymet verdiğim bir markanın ödülünü almak, hem de renklerle ilgili bir ödüle sahip olmak çok değerli. Renklerimi göstermeyi bana öğreten muhteşem kadınlar var bu dünyada. Ve ben ne kadar korkusuz bir kadınsam, o kadar korkusuz giyinip yürüyebiliyorum. Stil moda olan kostümleri taşımak değil, bizi gösteren, olduğumuz insanı yansıtan parçaları giymek anlamına geliyor. Mesaj verebilmek de çok önemli. Başarının sırrına, inkar etmeyi bıraktığımda erdim. Bir şeyi başardıysam ‘başardım bunu’ diyebilme şansını kendime çok görüyordum. Erkeklerin kendilerini övdükleri zaman alkışlanıp kadınların aynı şeyi yaptıklarında kibirli addedildiklerini fark etmemle ben de hissettiklerimi dillendirmeye başladım. Yaptığım albümle, sevilen şarkılarımla ve yazabildiğim romanımla gurur duyduğumu çekinmeden anlatıyorum artık. Bir sürü hayalim var, içlerinde sükunet, üretkenlik, daha fazla mutluluk ve umut yayabilme, kadın erkek eşitsizliğinin ve adaletsizliğin ortadan kalktığı bir memleketin temelinde daha fazla yer alabilme, daha çok çocuğa ve gence gelecekte yapabileceklerine dair umut verebilme arzusu var.”

“M.A.C Cosmetics gibi kıymetli bir markadan renklerle ilgili bir ödül almak çok değerli. Renklerimi göstermeyi bana öğreten muhteşem kadınlar var. Ve ben ne kadar korkusuz bir kadınsam, o kadar korkusuz giyinip yürüyebiliyorum.”


Yılın Saç Artisti
ÖNDER TİRYAKİ
“Stil benim için rahat olmak, konforlu olmak anlamına geliyor. Zamansız parçaları seçmeye çalışıyorum. Ancak bu güncel olanı yok saydığım anlamına da gelmesin. Sade olmak ilk kuralım, minimal olmaya da özen gösteriyorum. Aslında güncellik hayatımın her alanında etkisini gösteriyor. Hayallerimi ve gelecek projelerimi de özetleyen anahtar kelime. Bu işi ve çalışmayı çok seviyorum, çok istiyorum. O yüzden güncel kalabilmek ve devamlılık sağlayabilmek benim için çok önemli, kariyerimle alakalı kurduğum hayaller de bunun etrafında şekilleniyor.”

“Güncel kalabilmek ve devamlılık sağlayabilmek benim için çok önemli.”


Yılın Stil Sahibi Kadın Oyuncusu
PINAR DENİZ

“Stil nasıl göründüğünden nasıl hissettiğine kadar tüm duygu durumunu yansıtan bir bütün. Sadece kıyafet seçimi ile özdeşleştirilmesi stili basite indirgiyor. Görüntünün ötesinde; mesleğinizden kişiliğinize kadar hayata dair bütün elementleri bir uyum içerisinde hayatınızın her anına entegre ettiğiniz zaman stil kavramı ortaya çıkıyor. Ve moda neyi işaret ederse etsin siz kendi ruhunuzu dış görünüşünüze yansıtabildiğiniz zaman somutlaşıyor stil. Ben kendi adıma bunu hissetmeye ve yaşamaya özen gösteriyorum. Başarı konusunda kilit noktanın istemek olduğunu söyleyebilirim. İsteyerek yapılan her işin etrafa ışıltı saçtığına inanıyorum. ‘Bir şeyi gerçekten istersen, onu gerçekleştirmek için bütün evren seninle işbirliği yapar’ der Paulo Coelho. Ve çok istediğinde beraberinde çok çalışmak bir mesele olmaktan çıkıp gerçekliğe dönüşüyor. Benim başarımın sırrı istek, inanç ve beraberinde gelen çalışma azmi. Oynamayı çok seviyorum. Gönülden, her şeyden bağımsız, çıkarsız bir yerden seviyorum. Oynadığımda geliştiğimi ve büyüdüğümü hissediyorum. Hatta şu an beni oynamak dışında heyecanlandıran ve beni bu kadar tutkulu hissettiren başka hiçbir şey yok. Oyunculuğa başlamadan önce TEGV’de çocuklara gönüllü eğitim veriyordum. Şimdi geldiğim noktayı yine bu alanda çocukların hayallerini destekleyecek farklı çalışmalarda kullanmak istiyorum. Bir tek çocuğun bile hayatında bir fark sağlayabilirsek dünya değişir. Gelecekte çocukların hayatına dokunan, onların kendilerini geliştirmeleri için somut fayda sağlayan işlerde olmak istiyorum.”

“Oynamayı çok seviyorum. Gönülden, her şeyden bağımsız, çıkarsız bir yerden seviyorum. Şu an beni oynamak dışında bu kadar tutkulu hissettiren başka hiçbir şey yok.”


Yılın Moda Tasarımcısı
RAISA VANESSA

“Stil sahibi olmak daimi bir tarza sahip olmaktan kaynaklanıyor. Bizim için stil, kişinin kendine özgü seçimleri ile oluşturduğu zamansız tarz anlamına geliyor. İkimizin de oldukça yoğun bir iş temposu ve üç de köpeği var. Dolayısıyla günlük hayatımızda daha spor ve rahat giyinmeyi tercih ediyoruz. Kısaca şıklığı rahatlıkla birleştirmeyi seviyoruz. Bizce başarının sırrı kesinlikle çok çalışmak ve hedef belirlemek. Markamızı ileride nasıl görmek istediğimiz hedefiyle sürekli emek sarf ederek yenilikleri takip ediyoruz. Kariyerimizde ve başarımızda, gerçekleştirdiğimiz ilk New York Moda Haftası defilesinin önemi çok büyük. Önümüzdeki aylarda markamızın devam filmi gelecek. Öte yandan yeni koleksiyon hazırlıkları ve işbirliği koleksiyonları son hız devam ediyor. Net olmamakla birlikte yaz sonunda yurtdışında yapacağımız bir sürpriz proje de gündemimiz arasında.”

“Bizim için stil, kişinin kendine özgü seçimleri ile oluşturduğu zamansız tarzdır.”


Yılın Marka İşbirliği
SERENAY SARIKAYA X BVLGARI

“Stil çok kişisel bir şey. Kişinin kendini nasıl yansıtmak istediği ile de çok alakalı bence. Kimliğin dışa vurumu gibi. Stilini sevdiğimiz insanlar kendilerinden ödün vermeyen, kendi özgün yorumunu yıllar içinde ikonikleştiren insanlar hep. Ben hâlâ her gün değiştiğimi, dönüştüğümü hissediyorum. Stilim de benimle birlikte değişime uğruyor. Bir ara sevmediğim şeyleri sonra çok sever oluyorum. Bir de mesleğim sebebiyle değişik tarzlar deneyebilmeyi, başka başka kadınlar olabilmeyi çok seviyorum. Ama ne yaparsam yapayım, Serenayca yapmaya bayılıyorum. Bence başarımın bir sırrı yok. Ne olduysa hepinizin gözleri önünde oldu çünkü. Ben de herkes gibi çalışarak, çabalayarak, inandığım şeylerin peşinden giderek, hatalarımdan ders çıkararak, her tecrübeyi yanıma kâr sayarak, düşerek, yeniden kalkarak bugün olduğum kişi oldum. Tek farkı hayatımın çok çok fazla insanı ilgilendirmesi… Yolculuğumun temel taşları annem, bolca sevgi, bir hayli kendine inanç sanırım. Çok ama çok sevdiğim bir işim var. Kendimi bu yüzden şanslı hissediyorum. Her yönüyle yaşamayı, yaşadığım sürece sevdiğim, beni mutlu eden şeyleri yapabilmeyi çok önemsiyorum. Gelecek için hayallerimin arasında öncelikle sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam sürmek var. Bu üçlü olmadan ne başarının, ne en büyük hayale erişmenin bir tadı olmuyor çünkü. Daha çok seyahat etmek, daha çok çalışmak, hayatın daha çok keyfini çıkarmak isterim.”

“Mesleğim sebebiyle değişik tarzlar deneyebilmeyi, başka başka kadınlar olabilmeyi çok seviyorum. Ama ne yaparsam yapayım Serenayca yapmaya bayılıyorum.”


Yılın Moda Influencer’ı
YASEMIN ÖĞÜN

“Stil, kişinin aksesuarları ile eylemlerinin birbirini ahenk içinde tamamlamasıdır. Kişinin aksesuarları; dinlediği müzik, okuduğu kitap, dünya görüşü, damak tadı, bir aradayken mutlu olduğu aile/arkadaş ortamı… Eylemleri ise bunları nasıl algılayıp yaşadığıdır. Stil sahibi insan, sadece gardırobuna değil kendisine de yatırım yapar. Yapmaktan keyif aldığım bir eylemi iş modeline getirmeye çalıştım. Ben, her gün bu işe yeniden başlamışım gibi hareket ediyorum; çünkü her gün yeni bir Yasemin uyanıyor. Zaman çok kıymetli. Ben hem yelkovanın hızına yaklaşmaya hem de geçmişin deneyimlerinden referans alarak ilerlemeye çalışıyorum. Markaların ruhu ile Moda Tutkusu’nun ruhunu bir bütünlük içerisinde sunmaya çalışıyorum; kullanmadığım ürünleri tanıtmıyorum. Kendi markam Muse For All için yaptığım tasarımları konuşursak şunu söyleyebilirim: “Yasemin, dolabında hangi parça eksik ve nasıl bir tasarım giymek istersin?” Muse For All’un güncelliği, zamansızlığında. Eğer ki başarımın bir sırrı olacaksa o da ruhumu, mesleğime yansıtabilme özgürlüğünde gizlidir. Muse For All, yurtdışında oldukça iyi bir takibe sahip ve yurtdışında da mağaza açmak için çalışmalara başladım. Kendimi ya da markamı sınırlandırmadan hareket etmeye çalışıyorum. Hayallerim projeye, projeler de gerçekleşmeye evriliyor.”

“Eğer ki başarımın bir sırrı olacaksa o da ruhumu, mesleğime yansıtabilme özgürlüğünde gizlidir.”


Yılın Stil Sahibi Sporcusu
ZEHRA GÜNEŞ

“Stil kendimi ifade ve motive etme yöntemlerimden biri. Yoğun maç, antrenman ve kamp programında kendimi motive etme biçiminde sadeliğin ve bunun yanı sıra gücün öne çıktığını söyleyebilirim. Trendlerin peşinde koşmayan ama modaya ve stile değer veren, vakit harcayan biriyim. Biz profesyonel sporcuların hikayeleri aslında birbirine çok benzer. Henüz 12 yaşındayken okulumda voleybol seçmeleri yapan şu anki kulübüm VakıfBank’ın dikkatini çektim ve altyapıya katılma hakkı kazandım. Ve bugün çok daha yüksek tempoyla devam eden bir çalışma ile kendini sürekli geliştirme ve eksiklerinden ders çıkarma gibi birbirini besleyen bir yaşam tarzına sahibim. Çokça emek, inanmak ve daha fazlasını hayal etmek, beni buraya taşıyan yolculuğun temel taşları. Başarımın ardında ise öncelikle ailem, bir solukta saymam gereken onlarca insan ve tabii ki kulübüm VakıfBank var. Voleybol ile ilgili hayallerimi tahmin ediyorsunuzdur; Olimpiyat şampiyonluğu, yarıştığımız tüm kulvarlarda başarı ve kendi oyunumu sürekli geliştirebilmek. Salon dışındaki Zehra ise okumak, okudukları üzerine tartışmak ve hatta yazmak istiyor. Sadece küçük kız çocuklarına değil, hedefi ve hayali olan herkese ilham olmak, yorulduklarında onlara ‘pes etme, yapabilirsin’ diye fısıldamak istiyor. Bunu da en çok farklılıkları nedeniyle toplumda hızlıca kabul göremeyen herkes için istiyor.”

“Yoğun maç, antrenman ve kamp programında kendimi motive etme biçiminde sadeliğin ve bunun yanı sıra gücün öne çıktığını söyleyebilirim. Trendlerin peşinde koşmayan ama modaya ve stile değer veren, vakit harcayan biriyim.”


2022 ELLE STYLE AWARDS X M.A.C ı̇çı̇n jürı̇mı̇z tam 22 kategorı̇de ödül sahı̇plerı̇ belı̇rledı̇, ama bu ı̇sı̇mlerden bazıları ı̇ş takvı̇mlerı̇ nedenı̇yle çekı̇mlerı̇mı̇ze katılamadı. Bu çok değerli isimler kimler mi?

Yılın Dijital Projesi
KULÜP

Gökçe Bahadır, Barış Arduç, Asude Kalebek, Salih Bademci, Fırat Tanış, Metin Akdülger, Zeynep Günay, Tan Seren Yüce, Necati Şahin, Rana Denizer, Serkan Yörük, Ayşin Akbulut, Bengü Üçüncü.

13 kişilik jürimizin 13’ünün de oylarını alan iki kategorimizden biri, Yılın Dijital Projesi seçilen ‘Kulüp’ dizisi oldu. Netflix’de yayınlandığı günden itibaren hem hikayesi ve karakterleri, hem de görsel gücü, dönem kostümleri ve müzikleriyle büyük beğeni toplayan dizi için yarattığımız ELLE Pop Up özel Nostalji Sayısı’nın da etkisiyle bizim oylarımızın sahibi belliydi. Tüm jürinin de aynı fikirde olmasına çok sevindik. Bakalım ekibin bazı üyeleri Kulüp’teki katkılarıyla ilgili neler söylüyor…

“Matilda’nın acısı o kadar fazla ve ağırdı ki, benim de duygularım değişmeye başladı. Neredeyse tüm set boyunca dokunsanız ağlayacak durumdaydım. Kendini suçladığı için konuşmaktan, gülmekten uzaklaşmış, suçluluk duygusuyla beraber betonlaşmış ve taşlaşmıştı Matilda; ama aslında çok kırılgan ve kırgın bir kadın.” Gökçe Bahadır

“İsmet’in köksüz biri olduğunu ve kendini hiçbir yere ait hissetmediği için bu kökleri salmaya hazır olmadığını söyleyebilirim. Aile ve aile olma kavramı ile ilgili travmaları var. Bu durum onu erken yaşta hayata hazırlıyor. Dünya ile derdi var ama yine de hayatı keyifli geçiren, neşeli ve çok şahsına münhasır bir adam.” Barış Arduç

“Raşel’i tek kelimeyle tanımlamak zorunda kalsaydım sanırım evcilleştirilmemiş derdim. O düşünmeyen, ayıp nedir bilmeyen, sosyal inşaalardan habersiz bir kız. Bu yüzden iyi ve kötü yanlarıyla işlenmemiş, ham bir insan bence.”
Asude Kalabek

“1950’lerin değişen dünyasında ve Türkiye’sinde eğlence sektörünün de değişmesi gerektiğini fark eden, bir şov yaratma hayali kuran ve bunun için hırslanan biri Selim. Saçından bakışına, gözüne ve kostümüne kadar sıfırdan var etmeye çalıştığımız bir karakter oldu.” Salih Bademci

“Orhan Kulüp sayesinde hayata tutunabilen biri, özgürlük onun için dünyanın en güzel şovu. Bu şova giden ilk adım hayal kurmak onun için.” Metin Akdülger

“Aile kavramına tersten bakan bir hikâye olması çok ilgimi çekti. Yani aileyi kutsamak yerine aile içindeki kişilerin birbirine birey olarak yaklaşması ve yaşadıkları sürecin tamamı çok ilgimi çekmişti. Daha sonra o gerçek hikâyeyi yazar odamızla çalışmaya başladığımızda toplumda bir şekilde ayrımcılığa uğramış, kendini öteki hisseden insanların hikâyesini anlatma gibi bir çatı oluşturduk.” Zeynep Günay Tan

“Kendimizce bazı kodlar belirleyip bir sürü farklı şeye dikkat edip hiçbir şeyi gözden kaçırmamaya çalışarak çekim yaptık. Zaten genel bir dil kurduktan sonra bu unsurlar kendi içlerinde harmanlandılar diye düşünüyorum. Sanat ekibi başta olmak üzere herkes çok itinalı davrandı.” Seren Yüce

“Temelde ve daima anlatmak istediğim hikâye bu üç kadının (anneannem, anne ve Rana’nın) yolculuğu oldu. Kod Adı “Parla Yıldızım” olan bu hikâyenin odağı ve menzili kaymasın diye çekirdek aile dışındaki diğer tüm karakterleri, mekân ve olayları kurgusallaştırdık. Hatta yer yer kendi aile hikâyemi de dramaya uydurmak için eğip büktük, yerleri zamanları değiştirdik.” Rana Denizer


Yılın Stil Sahibi Müzisyeni
EDİS

4 yaşında piyano çalmaya başlayan, geçen yaz “Martılar” şarkısıyla bağımlılık yapan, sesi ve yeteneğiyle kendi yolunda sağlam adımlarla ilerleyen Edis’in müzik kliplerinde de gördüğümüz farklı bir tarzı var. Özellikle de renkli ve desenli gömlekleri, deri ceketleri kendine inanılmaz yakıştırıyor. Daha da önemlisi, bu tarzı günlük sokak stiline de yansıtarak kişisel bir imza yaratmayı başarıyor.

Edis için kırmızı rengin bambaşka bir anlamı var. Hiç çıkarmadığı kırmızı bilekliği de bunun bir simgesi. Edis bu rengin ona şans getir- diğine inanıyor. Bileğinde bu rengin durmasından çok hoşlandığını, her gün sıradan renklerin yanında kırmızı renk görmenin ona ilham verdiğini söylüyor. “Farklılaşma enerjisi taşıyor bence kırmızı” diyor, hatta.


Yılın Stil Sahibi Sanat İnsanı
HALUK AKAKÇE

Sanatıyla uluslararası platformda farklı bir boyuta ulaşan Haluk Akakçe, dört sene önce New York’tan İstanbul’a bir sergi vesilesiyle gelmiş, ailesiyle zaman geçirmek üzere İstanbul’da üretmeye karar vermişti. “Cinsel kimlik olsun, ırksal kültür olsun; artık her şeyin iç içe geçtiği bir dokuda yaşıyoruz. Neye doğru gidiyoruz? “İnsanın özüne” diyebilirim… ”, diyen yaratıcı ruhlu ressamın kıyafetlerini de kendinin dönüştürdüğünü/ tasarladığını/ diktiğini biliyor muydunuz:

“Çocuk yaştan beri paramı biriktirip yabancı moda dergileri alırdım. Farklı kumaşları ve değişik malzemeleri kullanmayı seviyorum. Desenlerim ve logolarım var. Kıyafet, çanta, aksesuar, vs… Şu an her şey deneysel aşamada. Atölyemde bir ekip kurdum. Bu, beni çok heyecanlandırıyor. Son dönemlerde çevremden de çok fazla ilgi gördük ve hatta sipa-riş vermek isteyenler bile var. Modayla ilgili olarak, haute-couture.com isimli, daha aktive olmayan bir platformum var.”


Yılın Koleksiyon İşbirliği
LAMIA AYDIN X ESRA GÜLMEN

Modadaki işbirliklerine çok alışkınız. İçlerinden geçen sene bizi en çok etkileyenlerinden biri, Les Benjamins Kadın Koleksiyonu Baş Tasarımcısı Lamia Aydın ve görsel sanatçı Esra Gülmen iş birliği ile, şehir manzaralarında ve sokak sanatlarında hayat bulan, feminist ifadelerden esinlenerek hazırlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel koleksiyonuydu.

“Verilen güçlü mesajlarla birbirini destekleyen ve güçlendiren kadınlara odaklandık. Kadınlar olarak birlikte imkansız olanı mümkün kılabiliriz.” Lamia Aydın “Cinsiyet eşitsizliği, cinsiyetçilik, kadınlar hakkındaki klişe söylemler… Feminizmin ilgilendiği her konuya dokunmaya çalıştık. Kadın olmanın çok zor olduğu bu ülkeden bu mesajları veriyor olduğumuz için çok çok mutluyum.” Esra Gülmen


By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen