Sal. Haz 25th, 2024

Müşterilerinin hayatını kolaylaştıracak geliştirmeleri yapmayı en kıymetli öncelikleri ortasında gören Garanti BBVA, görme engelliler için özgürlük teknolojileri geliştiren bir toplumsal teşebbüs olan BlindLook ile iş birliği gerçekleştirdi. Banka bu iş birliği kapsamında BlindLook’un geliştirdiği sesli simülasyon teknolojisi (Audio Simulation) aracılığıyla görme engelli müşterilerinin Garanti BBVA Taşınabilir uygulamasını ve internet bankacılığını daha rahat kullanabilmeleri için sesli yönlendirme hizmeti sunuyor. Böylelikle görme engelliler için eser ve hizmetleri daha erişilebilir hale getirirken yardıma muhtaçlık duymadan kullanmalarına imkan sağlıyor.

İşbirliği hakkında görüşlerini paylaşan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, “Herkes için eşit ve manisiz bir dünya yaratmak gerek bireyler gerekse kurumlar olarak kuşkusuz hepimizin sorumluluğunda… Garanti BBVA olarak insanı, doğayı, çevreyi ve ömrün her alanında kapsayıcılığı temele alan bir kültürle çalışmanın, bir kıymet yaratabilmenin çabası içindeyiz. Bu bizim birebir vakitte sorumlu bankacılık anlayışımızın da bir gereği… Engelli manisiz her müşterimizin temel bir hak olan bankacılık hizmetlerine erişimini sağlamak ise son derece değerli. Sunduğumuz hizmetlerin tüm pürüz kümeleri için daha fazla erişilebilir hale gelmesi ismine geliştirmeler ve iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, BlindLook grubuyla de görme engelli müşterilerimizin eser ve hizmetlerimizdeki kullanım tecrübesini uygunlaştırmak üzere taşınabilir ve internet bankacılığımız odağında kıymetli bir işbirliği gerçekleştirdik. BlindLook’un bizim için özel bir yeri olduğunun da altını çizmek isterim. Uzun yıllardır düzenlediğimiz Türkiye’nin Bayan Teşebbüsçüsü Yarışması’nın 14.sünde BlindLook’un kurucularından Sadriye Görece Türkiye’nin Bayan Toplumsal Teşebbüsçüsü seçildi. Kendileriyle tekrar yollarımızın kesişmesinden ve BlindLook’un Görme Manisiz Marka (EyeBrand) ağının bir kesimi olduğumuz için de memnunluk duyuyoruz. Daha yapacak çok işimiz var… Yalnızca görme engelliler değil bankacılık hizmetlerine erişimde ıstırap yaşayan her müşterimiz için tıpkı ihtimamla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

BlindLook’un kurucuları Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın, “Ülkemizde 1 milyon görme engelli yaşıyor. Görme engelli nüfusunun 280 bini hiç görmeyen bireylerden oluşuyor. Görme engelliler bazen okul sıralarındaki öğrencilere ders anlatan öğretmen, bazen güçlü birer avukat, bazen birinci banka hesabını açmanın heyecanını yaşayan lise öğrencisi olarak hayatın her alanındalar. Biz, görme engelliler için finansal süreçleri manisiz kıldırmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Garanti BBVA üzere güçlü bir partnerle manisiz dünya hayalimizi güçlendirmek bizim için büyük gurur kaynağı. Gayemiz, ses odaklı teknolojimizle, hayatın her alanını manisiz kılmak!” diyerek işbirliği hakkındaki görüşlerini aktardı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen