Çar. May 8th, 2024

Yazar ve iş insanı Hanri Benazus, binlerce fotoğraftan oluşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk koleksiyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladı. Bu kıymetli koleksiyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kazandırmaktan büyük memnunluk duyduğunu söyleyen Lider Soyer, “Hayatımda aldığım en hoş ödül. Bize bıraktığınız emaneti başımızın üzerinde taşıyacağız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınan muharrir ve iş insanı Hanri Benazus, 20 bin adet fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stant ve etkinliklerinde kullanılacak fotoğrafların belediyeye evresi için İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in başkanlık makamında protokol yapıldı. Merasimde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bize çok büyük bir gurur yaşattınız. Yeterli ki varsınız, yeterli ki bütün ömrünüzü bu türlü bir çalışmaya adamışsınız. Biz de Ceddimizin fotoğraflarını en âlâ halde değerlendireceğiz. Bize bıraktığınız emaneti başımızın üstünde taşıyacağız. Hayatımda aldığım en hoş ödül. Tanım edilmez hisler içerisindeyim” dedi.

“Bu kente borcum var”
Hanri Benazus da İzmir’de doğup büyüdüğünü, ömrünü bu kentte geçirdiğini belirterek, “Size bir teşekkür borcum var. Bu büyük yükü üzerimden alıyorsunuz. Ben 600 yıllık İzmirliyim. Burada büyüdüm, bu kente borcum var. Bu borcu ödeyebiliyorsam, şükürler olsun. Bu benim değil, İzmir’in pahası. Artık rahat rahat uyuyacağım” diye konuştu.

Sergi ve etkinliklerde kullanılacak
Protokol kapsamında koleksiyonun en güzel formda kıymetlendirilmesi, korunması, sergilenmesi ve kurulacak müzede İzmirliler ile buluşturulması sağlanacak. Kurulacak müzenin idaresinde, koleksiyona ilişkin fotoğrafların tasnif, sıralama, bilgilendirme hususlarında bilgi sahibi araştırmacı, muharrir ve ressam Derya Yelkenkaya vazife alacak. Koleksiyonda yer alan fotoğraflar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek stant ve etkinliklerde kullanılabilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen