Paz. May 19th, 2024

Ödüllü çocuk kitapları müellifi ve editörü Davina Bell’in “Her Çocuk Zekidir” isimli çocuk kitabı, birinci sefer VakıfBank Kültür Yayınları etiketiyle küçük kitapseverlerle buluşuyor.

VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), minik okurların merak hislerini taze tutmaya ve hayal güçlerini geliştirmeye yönelik yapıtları, çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Avustralyalı ödüllü müellif Davina Bell ve Allison Colpoys’un fotoğraflı çocuk kitabı “Her Çocuk Zekidir”, Dr. Müge Akbulut’un çevirisiyle yayımlandı. Uzman pedagog ve psikolog onaylı eser, 6 yaş ve üzeri yaş kümesi için hazırlandı.

“Nasıl Zeki Olunur?” sorusuna karşılık arıyor

Yaratıcı ikili Bell ve Colpoys’un, “Su Altında Süslü Kostüm Geçidi” ve “Sevgi Şemsiyesi Altında” kitaplarının akabinde VBKY etiketiyle yayımlanan üçüncü yapıtı “Her Çocuk Zekidir”; ömürden nasıl keyif alınabileceğini, sınıfta sorulan soruların karşılıklarını bilememenin bir eksiklik olmadığını, çocukların öykü anlatmalarının yaratıcılıklarını nasıl geliştirdiğini anlatıyor. Yürekli olmanın, merak duymanın, yardımsever olmanın, empati kurmanın ve paylaşmanın yollarını anlatan kitap, zekâ kavramına usta bir lisanla farklı bir bakış açısı getiriyor.

Mürekkep, kömür ve kara kalemle çizilip dijital araçlarla birleştirilen illüstrasyonlar ise ödüllü illüstratör Allison Colpoys’a ilişkin.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen