Cum. Haz 28th, 2024

İTÜ GVO Spor Kulübü Paletli Yüzme Takımı’nın ödüllü yüzücüleri İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu tarafından Emirgan Korusundaki Beyaz Köşk’te ağırlandı. Keyifli bir sohbetin gerçekleştiği ziyarette İmamoğlu, genç atletlerin ilham dolu muvaffakiyet öykülerini dinledi. Sportmenler, kendilerine verdiği takviye nedeniyle Belediye Başkanı’na bir teşekkür plaketi takdim etti.

Ziyarette atletlere İTÜ Geliştirme Vakfı İdare Heyeti Lideri Prof. Dr. Güngör Cihan, Spor Kulübü ve Genel Müdürü Nevzat Özkök eşlik etti. Ulusal ve milletlerarası alanda katıldıkları her karşılaşmada derece yapan İTÜ GVO Spor Kulübü Paletli Yüzme Takımı’nın başarılı atletleri Bahar İkizoğulları, Yağmur Temeroğlu, Selin Aytar, Almina Öztürk, Ayşe Pelin Karacık, İdil Güçlü, Ela Karakuş, Nil Maden’in yanı sıra; Ulusal grup formasıyla Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonasında Dünya Şampiyonluğu elde eden rekortmen Beril Ülker, ulusal kadro formasıyla Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonasında Dünya dördüncülüğü elde eden Hazal İrem Ateş ve Defne Deniz Kızılırmak da ziyarete katıldı. Yüzme Grubu çalışmalarına pandemi devrinde de sürat kesmeden devam etmişti.

Üyelerinden üçünün Genç Ulusal Takım’da da yarıştığı İTÜ GVO SK Paletli Yüzme Kadrosu, yaz aylarında Kulüpler Ortası Büyükler Türkiye Şampiyonasındaki performansları ile 9 Altın, 5 Gümüş, 8 Bronz madalya ile toplamda, 22 madalya kazanmıştı. Atletler elde ettikleri bu muvaffakiyetle üst üste 9. sefer Türkiye Şampiyonu olmuşlardı. Atletleri müsabakalara hazırlayan antrenörler Alper Erkmen ile Eşref Ayvaz, paletli yüzme sporunda yüzücülerin yunus tekniğini kopyalamaya çalıştıklarını ve saatte 20 km sürate yaklaşabildiklerini belirtiyorlar. Antrenörler ayrıyeten yüzme sporunun gençlerde yalnızca fizikî gelişime değil, zihinsel gelişime ve disiplin hünerine katkıda bulunduğunu ekliyorlar.

Sporun sağladığı disiplinli yaklaşım akademik muvaffakiyete da katkıda bulunuyor

Bünyesinde pek çok farklı branşı barındıran İTÜ Geliştirme Vakfı Spor Kulübü’ndespor kültürü ve ideolojisini tüm taraflarıyla öğrenmiş, yanlışsız karaktere sahip bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Kulüpte lisanslı yahut tertipli olarak spor yapan her yaştan öğrencilerin disiplinli yaklaşımları sayesinde elde ettikleri akademik muvaffakiyetler ailelerini de sevindiriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen