Cum. May 17th, 2024


Kimi toplumsal medya platformları ile haber sitelerinde Beydağ Barajı’nın ‘tamamen kuruduğu’ argümanlarına reaksiyon gösteren Belediye Lideri Feridun Yılmazlar, “Haberler asılsız!” dedi İzmir’in merkeze en uzak ilçesi Beydağ’da ‘Baraj büsbütün kurudu’ savlarına Belediye Lideri Feridun Yılmazlar’dan yanıt gecikmedi.

Sulama emeliyle yapılan Beydağ Barajı’nda silindirle sıkıştırılmış beton tekniğinin kullanıldığı söyleyen Lider Yılmazlar, Küçük Menderes Irmağı üzerine inşa edilen barajın 2007 yılında faaliyete geçtiğini ve 7 buçuk milyon metreküp su barındırdığını dile getirdi.

Başkan Yılmazlar, “Bazı toplumsal medya platformları ile haber sitelerinde Beydağ Barajı’nın büsbütün kuruduğu tarafında temelsiz paylaşımlarda bulunulmuş ve haberler yapılmıştır. Lakin gereksiz ve temelsiz haberlerdir. Maalesef gerçeği yansıtmamaktadır. Habercilik klavye ile olacak iş değil. Bu tip haberler yapılırken dürüst gazeteciler yerinde inceleme yaparak gerçeği yansıtarak haber yapmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘KÜRESEL ISINMA’

“Barajın kuruduğu istikametindeki haberler asılsızdır” diyen Yılmazlar, “Küresel ısınmaya bağlı mevsim değişiklikleri nedeniyle havzanın kâfi yağış alamaması Beydağ Barajı’ndaki su düzeyi oranlarını bilhassa yaz aylarında bir epey düşürüyor. Ancak herhangi bir kuruma kelam konusu değildir. Beydağ Barajı’nda kooperatif tarafından ortalama 600 kilo balık avlanıyor. Beydağ Barajı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden balıkçı teknesi, motoru, ağ gereçleri, soğutma konteyneri ve buz makinesi takviyesi alan S.S. Su Eserleri Kooperatifi üyeleri etkin olarak balıkçılık yapıyor. Kooperatif üyeleri ayda yaklaşık 600 kilo balık avlayarak ekonomilerine de katkı sağlıyor. Ayrıyeten barajda 7 buçuk milyon metreküp su mevcuttur” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen