Sal. Nis 30th, 2024

Kraliçe’nin 7 Eylül Perşembe günü ölüm haberinin ardından dünya, kocası merhum Prens Philip ile olan güzel ilişkisine bir göz attı.

2022 Mart ayında, Londra’daki Westminster Abbey’de Edinburgh Dükü Prens Philip’in anısına bir şükran töreni düzenlendi. Bu vesileyle, Kraliçe II. Elizabeth’in merhum kocasına son sözleri ortaya çıktı.

Dük 9 Nisan 2021’de 99 yaşında vefat ettikten sonra, 17 Nisan’da onun için samimi bir Kraliyet Cenazesi Töreni düzenlendi.

St George’s Chapel’de o sırada Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle sadece 30 kişinin katılımıyla gerçekleşen törende Majesteleri, Prens Philip’in tabutunun üzerine tatlı bir not taşıyan özel bir çelenk koydu. Dük’e mesajında şunlar yazıyordu: “Sevgiyle anıyorum, Elizabeth.”

El yazısı ve siyah kenarlı, kraliyet ailesinin yas geleneklerine bağlı mesajı gösteren kart… Çelenk ise beyaz zambaklar, karmaşık beyaz güller, beyaz frezyalar, beyaz balmumu çiçekleri, beyaz tatlı bezelye ve yaseminden oluşuyordu.

Sosyal mesafeli cenaze töreninden önce, Kraliçe ve dört çocuğu Prens Charles, Prens Andrew, Prens Edward ve Prenses Anne, tören alayına katıldı. Aileye, Kraliçe’nin torunları Prens William ve Prens Harry’nin yanı sıra Peter Phillips, Koramiral Sir Tim Laurence ve Snowdon Kontu da katıldı.

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby ve Windsor Dekanı David Conner tarafından yönetilen cenaze törenine Cornwall Düşesi Camilla, Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Wessex Kontesi Sophie de katıldı. İkincisine çocukları Lady Louise Windsor ve James, Vikont Severn eşlik etti. Kraliçe’nin ilk kuzenleri Prenses Alexandra, Gloucester Dükü ve Kent Dükü de hazır bulundu.

Prens Philip ve Majesteleri, ölmeden önce 73 yıl evli kaldılar. 1934’te tanıştılar ve Kasım 1947’de Westminster Abbey’de evlenmeden önce 9 Temmuz 1947’de nişanlandıklarını açıkladılar. Düğünlerini Buckingham Sarayı’nda bir öğle yemeği ve Dük’ün Hampshire’daki aile mülkü Broadlands’da bir balayı izledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen