Per. May 2nd, 2024

Kraliçe II. Elizabeth’in Perşembe günü hayatını kaybetmesinin hemen ardından, ilk doğan oğlu Prens Charles, resmen Birleşik Krallık’ın ve İngiliz Milletler Topluluğu krallıklarının hükümdarı oldu. Ama bundan sonra o ve karısı Düşes Camilla hangi unvanla anılacak? Ve Cambridge için işler değişecek mi? Prens William ve Kate Middleton’ın yeni unvanları neler?

Majestelerinin bir sözcüsü hükümdarın Kral III. Charles olarak bilineceğini doğruladı. Bu arada, eskiden Cornwall Düşesi olarak bilinen Camilla, şimdi Kraliçe Eşi olarak tanınacak.

İşte yeni Kraliyet unvanlarının detayları…

KRAL CHARLES III
O zamandan beri Charles’ın, Kral Charles III olarak bilineceği doğrulanmış olsa da, tüm İngiliz hükümdarları katılım üzerine verilen isimlerine bağlı kalmadı.

Charles’ın büyükbabasının vaftiz edilen adı Albert Frederick Arthur George’du. Ancak kral olduktan sonra, George VI kraliyet adını aldı. Kraliçe Elizabeth’in büyük-büyük-büyükannesi Kraliçe Victoria da Alexandrina Victoria olarak vaftiz edildikten sonra adını değiştirdi.

Kral III. Charles’ı seçen yeni hükümdar, onu 70 yıl önce tahta çıktıktan sonra kendi adını kullanmaya karar vererek geleneği bozan annesinin izinden gidiyor.

CAMILLA, KRALİÇE EŞİ
Charles’ın karısı ve Cornwall Düşesi Camilla, şimdi Kraliçe Eşi oldu. Camilla ve Charles 2005’te evlendikten sonra, Buckingham Sarayı, Charles tahta çıktığında Camilla’nın Prenses Consort (Prenses Eşi) unvanını alacağını duyurdu. Bununla birlikte, Kraliçe Elizabeth daha sonra Camilla’nın Kraliçe Eşi unvanına sahip olmasını “içten dileğini” dile getirdi.

Tahta çıkışının 70. yıl dönümünden bir gün önce yayınlanan bir mektupta, merhum hükümdar şöyle yazdı: “Zaman dolunca oğlum Charles Kral olduğunda, ona ve karısı Camilla’ya bana verdiğiniz aynı desteği vereceğinizi biliyorum ve o zaman geldiğinde Camilla’nın kendi sadık hizmetini sürdürürken Kraliçe Eşi olarak bilinmesini içten diliyorum.”

Kraliçe ve Kraliçe Eşi arasındaki fark nedir?
Eş unvanı geleneksel olarak hüküm süren bir hükümdarın eşine verilirken, Kraliçe, önceden belirlenmiş ailevi veraset yoluyla tahta çıkmış ve egemen güce sahip bir kadını ifade eder. Bu nedenle, merhum Kraliçe II. Elizabeth, babası Kral George VI’nın ölümünden sonra tahta çıktıktan sonra Kraliçe unvanını devralırken, Camilla’ya Charles ile evliliği nedeniyle Kraliçe Eşi unvan verildi.

Camilla, Kraliçe Eşi olarak anılsa da halk dilinde muhtemelen sadece Kraliçe Camilla olarak anılacak. Kral George’un ölümünden sonra karısı Elizabeth, çoğunlukla Kraliçe Elizabeth’lerin karışıklığını önlemek için Kraliçe Anne olarak tanındı.

PRENS WILLIAM VE DÜŞES KATE
William ve Kate’in unvanları, Cornwall ve Cambridge Dükü ve Düşesi olarak güncellendi.

Prens William ve Düşes Kate’in, kraliçenin ölümünün ardından sosyal medyada unvanları güncellendi. Cambridge Dükü ve Düşesi olmanın yanı sıra, şimdi aynı zamanda Cornwall Dükü ve Düşesi oldular. İkili, evliliklerinin ardından 2011 yılında Cambridge unvanını benimsedi. Yeni Cornwall unvanı, şu anda Kral ve Krali��e Eşi olan Charles ve Camilla’dan miras kalan bir isim. Twitter biyografileri de bu yeni unvana göre güncellendi.

William ve Kate’in geleceğinde, daha fazla unvan değişikliği olabilir. William, muhtemelen babasının eski Galler Prensi unvanını da miras alacak (geleneksel olarak tahtın varisine verilen unvan).

Prens Charles ve İlk eşi Prenses Diana’ya da kraliçe tarafından Galler Prensi ve Prensesi unvanları verildi. (Camilla, 2005’te Prens Charles ile evlendiğinde teknik olarak Galler Prensesi oldu, ancak Prenses Diana’ya saygısından Cornwall Düşesi unvanını seçti). Bu unvan otomatik olarak miras alınmaz, ancak normalde mevcut Galler Prensi tahta geçtiğinde geçer. Kral Charles da aynı şeyi yapmayı seçebilir ve böylece William ve Kate’i Galler’in yeni Prensi ve Prensesi yapabilir.

İNGİLTERE KRALİÇESİ II. ELIZABETH HAYATINI KAYBETTİ

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen