Sal. May 21st, 2024

New York’ta çarpıcı koleksiyonların sergilenmesinin ardından, İlkbahar Yaz 2023 koleksiyonları Londra Moda Haftası’nda sunuldu. Kraliçe’nin vefatının haberi birkaç planı değiştirmiş olsa da; birçok tasarımcı, Majestelerine kendi yollarıyla saygılarını sunarak, planlanan gösterilerine saygıyla devam etti.

Londra Moda Haftası İlkbahar/Yaz 2023 defilelerinden bilmeniz gereken her şey burada…

1
BORA AKSU’DA ASKERİ ETKİ

Bora Aksu, kendine özgü feminen uyumlarının erkeksi detaylarla kusursuz bir şekilde harmanlandığı askeri esinli bir koleksiyon sundu. Askeri davulların sesiyle açılıp kapanan defilede, 1930’lar tarzı askeri ceketler, trençkotlar ve dökümlü ipek etekler sergilendi.


2
DİLARA FINDIKOĞLU’NUN YENİDEN DOĞUŞ YOLCULUĞU

Fındıkoğlu, koleksiyonu için “Kendi ruhsal özgürlük ve yeniden doğuş yolculuğumla ilgili” dedi. Her bir görünüm, tasarımcının geçmişinden travmatik anıların bir anlatımını sundu. 4 aşamada sergilendi: kapana kısılmış çocuk, zincire vurulmuş iyi kız, Dilara’nın kendi geçmişinin cenazesi ve son olarak yeniden doğuşu…


3
REJINA PYO’NUN ÇALIŞAN KADINI

Rejina Pyo, diğer yetenekli ve hırslı kadınlar için kıyafetler yapan yetenekli ve hırslı bir kadındır. Koleksiyonu, çalışan kadınların evden çalışma gardıropları için yapılmış örgüler ve büyük boy blazerler ile “yumuşak güç” diye haykırdı.


4
JW ANDERSON, OYUN ALANI YARATTI

Londra’daki bir oyun salonunu ele geçiren Jonathan Anderson, modanın eğlenceli yanını gösteren neon ışıklı bir şov sundu. Final olarak podyuma, Kraliçe’nin anısına grafiksel basılmış siyah bir tişört gönderdi.


5
NENSI DOJAKA’NIN YENİ GÖRÜNÜMLERİ

Geçen sezon, ilk defa payetli şeffaf bir elbise sunan tasarımcı; bu sezon, imza siluetlerinde yeni görünümler sergiledi. Dantel, denim, leopar desenli tül 2023 ilkbahar/yaz sezonunda boy gösterirken; renk paletini pembe, kırmızı, leylak, mor ve daha fazlasıyla genişletti.


6
DAVID KOMA’NIN SU DÜŞLERİ

David Koma, sudaki unsurları günlük şehir keşifleriyle birleştirerek; bu olağandışı birlikteliği yansıtan bir fantezi yarattı. Denizin kendisini taklit eden Yves Klein mavisi hafif tüylü elbiseler, balıkçı düğümlerinden ilham alan makrome üstler ve etekler podyumda süzüldü. Denizyıldızı, istiridye kabukları ve ahtapot dokunaçları şeklini alan işlemeler güçlü detaylardı.


7
SIMONE ROCHA’DAN ZITLIKLAR KARMAŞASI

Simone Rocha, Londra’nın tarihi mahkemesi Old Bailey’nin mermer salonlarında iki ruh halinin hikayesini sergiledi. “Erkeğe bir tür kırılganlık ve duyarlılık getirmek istedim ve sonra; bunun tam tersi olarak, kadınlığa gerçekten bir tür yapı, güç ve işlevsellik getirmek istedim” diye açıklıyor.


8
ERDEM’İN TARİHİ MERAKI

Erdem Moralıoğlu’nun koleksiyonu, tarihi olan her şeye olan sevgisinden, terzilik sanatına olan düşkünlüğünden ve Londra’daki modaevinin müthiş inceliğinden doğan en hayalperest koleksiyonlarından biriydi. Tasarımcı, Londra’nın en önemli sanat kurumlarından bazılarında restorasyon uzmanlarıyla (British Museum, Tate, V&A ve Ulusal Galeri) bağlantı kurarak; eskinin şık kültürel figürlerini yücelten anlatımı için farklı bir yol izledi.


9
CHRISTOPHER KANE’DEN KADIN VÜCUDUNA ÖVGÜ

Christopher Kane, İlkbahar/Yaz 2023 sunumu için kadın figürünü içten ve dıştan övdü. Kane, tasarımlarında zarif anatomisini tasvir ederek, kadın vücudunun gücüne işaret etti.


10
RICHARD QUINN, ŞOVUNU KRALİÇEYE ADADI

Londra Moda Haftası’nın kapanışını, 2018 Sonbahar/Kış defilesine Kraliçe’nin katıldığı unutulmaz Richard Quinn’den daha iyi kim yapabilir? İngiliz Tasarım Kraliçesi II. Elizabeth Ödülü’nün kazananı Quinn, koleksiyonunu zarafeti ve nezaketiyle birçok kişi arasında ona dokunan en yüksek profilli destekçisine adadı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen