Paz. May 5th, 2024

Mehtap Gökdemir – Ankara, dün Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna yönelik kritik bir görüşmeye sahne oldu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Ümit Özdağ’ı ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat 20 dakika süren görüşmenin ilk 20 dakikasında kurmaylar da yer aldı. Kalan bir saat ise iki lider baş başa konuştu. Görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye’nin sorunlarını, dünya sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık. Aynı zamanda Sayın Genel Başkan’a, Millet İttifakı’nın liderlerinin görüşlerini, yaptığımız çalışmaları, ortak mutabakat metni konusundaki düşüncelerimizi, anayasa değişikliği ile ilgili düşüncelerimizi anlattık. Bazı sorular da sordu Sayın Genel Başkan, olabildiğince ayrıntılı şekilde bilgilendirdim. Türkiye’nin demokrasiye ihtiyacı var, dayanışmaya ihtiyacı var, var olan sorunlarını aşmaya ihtiyacı var. Bu çerçevede Sayın Genel Başkan arkadaşlarıyla görüşecek” dedi.  

‘DEĞERLENDİRECEĞİZ’?

Özdağ da “Bazı sorularımız vardı, onları sorduk, ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurullarımız da değerlendirmeler yapacağız. Tabi ATA İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Oğan’la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık. Sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız. Kısa zamanda Türk kamuoyuyla görüşlerimzi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

4 KRİTİK SORU

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, görüşmede Özdağ, Kılıçdaroğlu’na HDP hakkındaki düşüncelerini sordu. Millet İttifakı ile HDP arasında “anlaşma” yapılıp yapılmadığını, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasının nedenini soran Özdağ, Millet İttifakı’nın seçimi kazandığı takdirde sığınmacıları hangi süre içerisinde ve nasıl gönderileceğinin yanıtını da istedi.  

Özdağ, Millet İttifakı’nın imar politikasının da anlatılmasını istedi. Bu çerçevede de Kılıçdaroğlu’na, “Bizim majör politikalarımızdan bir tanesi yaklaşmakta olan İstanbul depremiyle ilgili, bu hükümetin tedbir almadığını düşünüyoruz. Buna ne gibi bir hazırlığınız var?” diye sordu. Anayasanın ilk dört maddesine ilişkin Millet İttifakı’nın bakış açısını da öğrenmek isteyen Özdağ’ın, Millet İttifakı’nın seçimi kazandığı takdirde nasıl bir yönetim kadrosu oluşturacağı da Kılıçdaroğlu’na sorduğu sorular arasında yer aldı.  

‘HDP İTTİFAK ORTAĞI DEĞİL’?

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu bu sorulara yanıt verirken “HDP’nin ittifak ortağı olmadığını” vurguladı, ortak mutabakat metni ve temel politikalar bildirgesinden ilgili detayları aktardı, Millet İttifakı’nın bugüne kadar aldığı kararları ve yol haritalarını anlattı.  

ÖZDAĞ VE OĞAN KAHVALTIDA BULUŞTU

Kılıçdaroğlu ve Özdağ görüşmesine Oğan katılmadı. Ancak Özdağ, dün Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi Oğan ile kahvaltıda buluşarak değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından bir TV kanalında “Makam mevki pazarlığı yapmıyoruz. Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen