Cts. May 18th, 2024


Kemer’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Phaselis Şenliği, Cumhuriyet Tangoları kümesinin konseriyle başladı.

Kemer Yöresi Tarif Vakfı (KETAV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi takviyeleriyle Phaselis Antik Kenti’nde bu yıl 13’üncüsü düzenlenen şenliğe, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Kumandanı Binbaşı Ömer Seyhan, KETAV Lideri Volkan Yorulmaz ve KETAV idare konseyi üyeleri, turizmciler, STK temsilcileri, yerli ve yabancı turistler ile vatandaşlar katıldı.

Festival, birinci olarak tarihi kemerlerin önünde kurulan alanda açılış kokteyli ile başladı.

Kokteyl sonrası sahneye Cumhuriyet Tangoları kümesi çıktı.

Şefliğini Hakan Şensoy’un yaptığı kümenin solistliğini Ezgi Köker ve Teyfik Rodos yaparken, kemanda Can Özhan, bandoneonda Tolga Salman, piyanoda Toros Can yer aldı.

Cumhuriyet Tangoları’nın muvaffakiyet ile sergilediği eserler, alanda bulunanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Phaselis Şenliği ile ilgili konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, “İlçemizde sanat ve tarihin buluştuğu, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın dayanaklarıyla bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atfen 13’üncüsünü düzenlediğimiz Phaselis Şenliği, Kemerimizin en değerli etkinliklerinden bir tanesi. Yapılan aktiflik bölgemizde turizmin yalnızca deniz, kum ve güneş ile kalmadığının sanatın da bunlardan bir tanesi olduğunun göstergesidir. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Kemer Belediye Lideri Necati Topaloğlu, konser sonrası yaptığı açıklamada, sanatla tarihi buluşturan Phaselis Şenliği’nin harika bir konserle başladığını söyledi.

Festivalin düzenlenmesinde başta KETAV olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiğini tabir eden Lider Topaloğlu, “Antik bir kent olan Phaselis’te bu türlü bir tertibin yapılması çok manalı. Bu şenlik, hem Kemer tanıtımına hem de sanata verilen bedele katkı sağlıyor. İlçemizde tatilini sürdüren çok sayıda yabancı konuk de şenliğe iştirak etti. Kemer Belediyesi olarak biz de elimizden gelen takviyesi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Alternatif turizm için Kemer İlçesinde sanattan spora birçok aktifliğin düzenlendiğini belirten Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Lideri Volkan Yorulmaz, “Bu yıl Vakfımız tarafından 13’üncüsü düzenlenen Phaselis Şenliği turizm çeşitliliği için ve bölgemizin en değerli atik kenti olan Phaselis’in tanıtımı için bedel verdiğimiz bir aktiflik. Bu yıl şenliğimizin ana temasının Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olması nedeniyle ayrıyeten bizler için çok değerli. Phaselis Festivali’nin düzenlenmesi için bizlere dayanak olan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kemer Kaymakamlığımız, Kemer Belediyemiz olmak üzere tüm dayanak veren turizmcilerimize ve konserimize katılan herkese teşekkür ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Phaselis Şenliğinde bugün günü saat 21:00’de Anadolu Ozanları kümesi sahne alacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen