Cts. May 18th, 2024


İstanbul’un birinci kent plancı belediye lideri olan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, ‘İstanbul’un Estetik Direnişi’ toplantısına katılarak İstanbul’daki zelzele tedbirleri ve Beylikdüzü Belediyesi’nin afetlere hazırlık sürecini anlattı. Zelzeleye siyaset üstü bir yaklaşımla bakıldığını göremediğini lisana getiren Lider Çalık, “Maalesef İstanbul zelzelesi kapıda. Fakat ben hâlâ siyasetçilerin bu hususa siyaset üstü bir yaklaşımla baktığını göremiyorum. Biz risklere karşı yenilikçi tahlil teklifleri ve risk azaltma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz, bu projeleri geliştirerek uygulamaya dönüştürmek ve topluma afetlere hazırlık konusunda katkı sağlamak” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, Green Up Meetings dördüncü serisinde ‘İstanbul’un Estetik Direnişi’ başlığı altında; İstanbul’daki sarsıntı tedbirleri, 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı zelzelelerin akabinde bölgede yapılan faaliyetler ve Beylikdüzü’nde sarsıntıya karşı alınan tedbirlerle ilgili konuştu. Aktifliğe Hatay Büyükşehir Belediye Lideri Lütfü Savaş ile birlikte katılan lider Çalık, lokal idare olarak örnek işler yapmaya devam edeceklerini lisana getirdi. 

 

“Belediyeler afet idaresinde kritik bir role sahip”

Başkan Çalık konuşmasında, “Afet ve afet idaresi dediğimizde yalnızca sarsıntı akla geliyor ancak iklim krizinin tesiriyle kentlerimizde salgın hastalıklar, seller, fırtınalar ve kar yağışları da her yıl biraz daha şiddetleniyor.  Son afetler belediyelerin afet idaresinde kritik bir role sahip olduğunu gösterdi. Kent plancısı bir belediye lideri olarak Beylikdüzü’nü her açıdan, her türlü olumsuz duruma karşı hazır ve sağlam bir kent haline getirmek için sıkıntı günleri de hesaba katarak bir planlama anlayışı ile ilerliyoruz” tabirlerini kullandı.

 

“Kentimizi hazırlıklı ve güçlü hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz”

Konuşmasında zelzeleye siyaset üstü bir yaklaşımla bakıldığını göremediğini lisana getiren Lider Çalık, “Umarım sarsıntı olmadan gerekli hazırlıklarımızı yaparız. Maalesef İstanbul sarsıntısı kapıda. Lakin ben hâlâ siyasetçilerin bu bahse siyaset üstü bir yaklaşımla baktığını göremiyorum. Biz risklere karşı yenilikçi tahlil teklifleri ve risk azaltma çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz, bu projeleri geliştirerek uygulamaya dönüştürmek ve topluma afetlere hazırlık konusunda katkı sağlamak. Biz “Beylikdüzü Aklı” ile bir afet idare modeli ortaya koyduk. Afet idare merkezimizi inşa ettik.  Afet anında çok gereksinim duyduğumuz ve pandemide de bunu kullandığımız Beylikdüzü Mutfak’ı inşa ettik. Afet sonrasından da gelen yardımların tasnif edileceği bir yere ve barınma alanına gereksinimimiz var diyerek Pazar İstanbul Afet Sonrası Lojistik Takviye Merkezi ve Kapalı Barınma Alanı’nı hayata geçirdik. İçerisinde farklı işlevler olan merkez birebir vakitte; hem pazar alanı hem de spor alanı olarak da kullanılıyor. Yeniden ülkemizde bir birincisi hayata geçirerek, Afet ve Acil Durum Müdahale Konteyneri ve süreksiz barınma sıkıntısını çözmek için Modüler Ömür Evi’ni hayata geçirdik. Beylikdüzü’nün birkaç saat içerisinde röntgenini çıkarabilecek ve afet bilgi sisteminin dijital ortamda da olduğu bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Belirli bir noktaya geldik. Bizler Beylikdüzü’nde hayatı dayanışmayla güzelleştirmeye, kentimizi hazırlıklı ve güçlü hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen