Pts. May 13th, 2024


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi(EÜTF), Memleketler arası Atom Gücü Ajansının (UAEA)  kanserle çaba gayesiyle hayata geçirdiği “Umut Işıkları” (Rays of Hope) teşebbüsü kapsamında Avrupa Bölgesi’ndeki birinci “Destek İş Birliği Merkezi” oldu. Birleşmiş Milletler Teşkilatının Viyana Ofisi’nde düzenlenen merasimde UAEA Genel Yöneticisi Rafael Grossi ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birincinin Şengün tarafından iş birliği protokolü imzalandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Memleketler arası Atom Gücü Ajansı ile yakın iş birliği yaparak kıymetli çalışmalara mesken sahipliği yapıyor.  Üniversitemiz; Ajansın, radyasyon onkolojisi, radyoloji ve nükleer tıp alanlarındaki çok sayıda eğitim, araştırma ve uzmanlık faaliyetlerine dayanak veriyor.  Milletlerarası Atom Gücü Ajansının kanserle gayret maksadıyla hayata geçirdiği Umut Işıkları projesi çerçevesinde Avrupa bölgesindeki birinci resmi dayanak iş birliği merkezi oldu. Bu proje,  gelişmekte olan ülkelerde radyasyon onkolojisi, radyoloji ve nükleer tıp alanlarındaki yetişmiş insan gücü, altyapı ve eğitim eksikliğini azaltmayı amaçlıyor. Bu çerçevede Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesinde radyasyon onkolojisi, radyoloji ve nükleer tıp alanlarında Ajansın eğitim ve araştırma faaliyetlerine dayanak verecek ve  iş birliği yapacak. Üniversitemiz, bilimi insanlığın hizmetine sunmaya, memleketler arası projelerde daha çok yer almaya devam edecek. Çok kıymetli ve manalı bulduğum bu projeye öncülük eden bölge koordinatörlüğünü üstlenen takımımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Avusturya’nın başşehri Viyana’daki Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi’nde düzenlenen imza merasimine UAEA Lideri Rafael Mariano Grossi, ABD Güç Bakanı Jennifer Granholm, Türkiye’nin BM Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Levent Eler, Türkiye Güç Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Lideri Abdulkadir Balıkçı, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Birincinin Şengün, EÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Kolu Lideri Prof. Dr. Deniz Yalman, EÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı  Öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Anacak’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Destek İş Birliği Merkezi protokolü UAEA Genel Yöneticisi Rafael Grossi ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birincinin Şengün tarafından imzalandı. Merasimde bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Anacak, Ege Üniversitesinin, Milletlerarası Atom Gücü Ajansının “Umut Işıkları- Rays of Hope” teşebbüsüne dayanak kapsamında yürüttüğü çalışmalar ile Türkiye’nin radyoterapi alanındaki bilgi birikimi ve güçlü altyapısı hakkında bilgi verdi. Türkiye’de radyolojik bilimlerin geldiği noktayı özetleyen Prof. Dr. Yavuz Anacak, Türkiye ve Ege Üniversitesinin projeye dayanak kararlılığını vurguladı. Program, iş birliği plaketinin takdimiyle sona erdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen