Pts. May 20th, 2024


Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici, memleketler arası arenada uzunluk göstermeye devam ediyor. 31. WorldFood İstanbul Fuarına iştirak gösteren Ekici Peynir, dünyanın farklı birçok kıtasından gelen iştirakçi ve kesim profesyonelleri ile dört gün boyunca besin bölümünün nabzını tuttu. 

 

Türkiye’nin peynir uzmanı Ekici, 31. WorldFood İstanbul Fuarı’na tüm eser kümeleri ile iştirak gösterdi. 6-9 Eylül tarihleri ortasında TÜYAP’ta gerçekleşen fuarda 38 ülkeden 1117 iştirakçi, 161 ülkeden 65 bine yakın bölüm profesyoneli buluştu. 73 ülkeden 800’ü aşkın VIP alıcı ile tanışma ve görüşme imkanının olduğu fuarda, iştirakçilerden beklenen iş hacminin 2 milyar euro civarında olması öngörülüyor. Fuar mühletince iştirakçiler Ekici Peynir’in standında farklı farklı peynir çeşidini tatma fırsatı buldu.

 

Fuarda yer alan iştirakçilerin Türkiye’nin ihracatına müspet katkı sağlayacağını bunun da münasebetiyle besin kesimi ve ülke iktisadına de yarar sağlayacağını belirten Ekici Genel Müdürü Burçin Ekici, “Fuar müddetince yeni lezzetlerimizi alıcıların ve tüketicilerin beğenisine sunduk. Standımızda gerçekleştirdiğimiz eser tadımları büyük ilgi gördü. Dört günlük fuar mühleti boyunca Avrupa Birliği, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetleri, Uzak Doğu ve Amerika kıtasında hizmet vermekte olan zincir marketler, dağıtıcılar ve HORECA kanalında faaliyet gösteren alıcılar ile tanışma ve görüşmek fırsatı bulduk. Fuarda sağladığımız irtibatlar sonucu yurt dışı satış ağımızı genişleterek marka bilinirliğimizi arttırmayı hedefliyoruz. Mevcut eser gruplarımız haricinde farklı pazarlarda talep görme potansiyeli olan eserler için de AR-GE çalışmaları yaparak bu pazarlara yönelik yeni eserler de geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen