Cts. May 18th, 2024

Marc Jacobs’un FENDI yorumu, FENDI’nin ikonik silüetlerini ve Baguette ve Peekaboo gibi çantalarını yeniden keşfeden, samimiyetin çok önemli olduğu ve her zaman stratejiden daha anlamlı olduğu arkadaşlık ve eğlence ruhunu kullanan bir koleksiyon. Marc Jacobs, Kim Jones’un uzun süredir arkadaşı ve akıl hocası, bu koleksiyon hem bu kişisel ilişkiyi hem de bir moda evi ve ikonik bir pop ürününün doğum yeri olarak FENDI’ye duyduğu saygıyı yansıtıyor.

Nadiren bir moda parçası kendi alanının ötesine geçerek daha geniş bir kültürde yer kaplayabiliyor ama Baguette, tam da bunu başardı! FENDI by Marc Jacobs koleksiyonu, Baget’in 25. Yıldönümünde, pop kültür tarihindeki yerinin mühürlendiği şehir New York ile birlikte hem bir yorum hem de bir kutlamayı simgeliyor.

İlhamını çantanın kendisinden, zaman içindeki anların birleşiminden ve bir yerin ruhundan ve coğrafyasından alan Baguette, hem giyim hem de aksesuar açısından birçok farklı şekilde hayata geçiriliyor. İkonik bir parça kadar tasarlayanı da yansıtan koleksiyon, giyenin neşe ve kutlama duygusunu asla ihmal etmiyor.

Şehir içindeki lüks ve pratiklik, aşırılık ve gerçeklik gibi kontrastların keskin romantizminde, Baguette ile birlikte tasarlanan tüm parçalar hem tarihte bir anı hem de bugünle devam eden bir sürecin parçası olarak yansıtılıyor.

Marc Jacobs için başka bir zamanın büyük boyutları bugünün mütevazı kökenleriyle tezat oluştururken, koleksiyondaki tüm kostüm kavramlarını ortadan kalkıyor. Işıltılı ve cesur New York’un bir yansıması olan balon etekler, jean ceketler ve pelerinler, ışıltı ve metalik dokular ile buluşuyor. Şehrin sokaklarında görülebilecek cam cephelerden ilham alan silüetler, koleksiyondaki göz alıcı stillere yansıyor.

Koleksiyon hakkında konuşan Fendi Artistik Direktörü Kim Jones, “Bence Marc, Amerika’da modanın kralı. Aynı zamanda, özellikle logolar konusunda, bir marka oluşturma ve deneme ustası. Marc bir FENDI koleksiyonu tasarladı – bu bir işbirliği değil, bir yorum. Bu koleksiyonda istediğini yapmasına izin verilen aşırı bir özgürlük ve neşe duygusu var” dedi. “Tek bir kelime söyleyebilirim: Fendiroma. Ve bu gerçekten bir kelime! Fendiroma bambaşka bir dünya… Ve bir kelimem daha var: Baguette. Bu bir çanta ve böylesine ikonik bir çantadan asla çekinen biri değilim” diyen Marc Jacobs, koleksiyonun merkezinde yer alan stil ikonunun altını çizdi.

İlkbahar 2023 kapsül koleksiyonu olarak tasarlanan Fendi by Marc Jacobs, Mayıs ayında Fendi butiklerinde ve internet sitesinde satışa sunulacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen