Sal. Eyl 24th, 2024

İzmir iktisadının sesi olan İktisat Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleri, hem derneğin 32’nci kuruluş yılını hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Salihli’de düzenledikleri gecede kutladı.

EMD İzmir üyelerinin Lidya Sardes Otel’deki gala yemeğine dernek üyeleri, eşleri ve çocukları katıldı. İktisat Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi İdare Şurası Lideri Murat Demircan’ın mesken sahipliğindeki geceye İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Lideri Dilek Gappi, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası İdare Heyeti Lideri İbrahim Yüksel ve Meclis Lideri Süleyman Oral katıldı.

YENİ AKTİFLİK MÜJDESİ

Gala yemeğinde bir konuşma yapan EMD İzmir Şubesi Lideri Murat Demircan, pandemi devrinde İzmir iş dünyası ile iktisat basınını online ortamda buluşturduklarını ve 15 civarında online toplantı düzenlediklerini, İzmir iş dünyası kurumlarının pandemi devrinde yaptığı çalışmaları kamuoyu ile paylaşmalarına imkan sağladıklarını söyledi.

Pandeminin ortaya çıktığı 2020 yılı Mart-Nisan-Mayıs aylarında 3 defa İzmir ve İstanbul iktisat basını için maske, siperlik ve hijyen kitleri dağıttıklarını tabir eden Demircan, “Bir maskeye erişimin mümkün olmadığı periyotta salgın devrinde alanda gazetecilik yapan meslektaşlarımızın yanında olduk. Son devirde pandeminin hafiflemesiyle birlikte fiziki etkinliklerimize başladık. Önümüzdeki süreçte İzmir iktisat basını ile İzmir’in iktisat aktörlerini buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

İGC Lideri Dilek Gappi ise, gazetecilerin sıkıntı koşullar altında mesleklerini sürdürmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, özgür ve hakikat habercilikten yana gayrete devam edeceklerini belirtti.

’16 YILDIR ANLATIYORUZ’

Salihli TSO Lideri İbrahim Yüksel de gazeteciliğin son derece kutsal bir meslek olduğunu söyleyerek, EMD’nin yeni yaşını kutladı. İlçenin iktisadı, tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında da bilgi veren Yüksel, “Tarımda girdi maliyetlerimiz ne yazık ki daima artıyor, buna karşılık üretici eserini kıymetinde satamıyor. Biz bu mevzuları 16 yıldan bu yana basın danışmanımız Hoş Yörük tarafından kesintisiz olarak üç ayda bir yayınladığımız Salihli Vizyon dergimizde ayrıntılı olarak ele alıyoruz” diye konuştu.

2 GÜNLÜK TUR

EMD üyelerinin eşleri ve çocukları seyahatin birinci günü Sardes Antik Kenti’ni ziyaret etti. Araştırmacı muharrir Mustafa Uçar’ın rehberliğinde Artemis Tapınağı, Gymnasium ve Sardes Sinagogu hakkında ayrıntılı bilgiler alan küme, gala yemeğinin sonraki gününde de Kurşunlu ve Çamurhamamı’nı ziyaret etti. Kaplıcaların da bulunduğu doğal yürüyüş parkurunda gezinti yapan küme, Kurşunlu Çayı ve şelalesinin yanında bol bol fotoğraf çekti. Çamurhamamı Mahallesi’nde kurulan üretici pazarına da giden EMD üyeleri, yüklü olarak bayan üreticilerin satış yaptığı tezgâhları ve yöresel eserleri gezdi, alışveriş yaptı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen