Per. May 2nd, 2024


Multinet Up ve Koruncuk Vakfı iş birliği kapsamında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde konseyimi tamamlanan 8 üniteli konteyner okulda birinci ders zili çaldı. 

Multinet Up, 6 Şubat sarsıntılarından etkilenen öğrencilere dayanaklarını sunmaya devam ediyor. Sarsıntıda yıkılan Pazarcık İstiklal Halil Arık Ortaokulu’ndaki eğitim faaliyetlerinin kesintiye uğramadan devam edebilmesi için harekete geçen Multinet Up, Koruncuk Vakfı iş birliği ile heyetimi yapılan konteyner okulun faaliyete geçtiğini duyurdu. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi Ahmet Bozdağ mahallesinde heyetimi tamamlanan 8 üniteli konteyner okul, 2023 – 2024 eğitim öğretim yılında 210 öğrenciye hizmet vermek üzere eğitime açıldı. 

“Kamu, özel bölüm ve sivil toplum iş birliklerinin güçlendirilmesi şart”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Multinet Up CEO’su Ali Emre Sever, “Depremler 11 vilayette yaşayan 9 milyondan fazla insanı, 4 milyonu okul çağında olan yaklaşık 5 milyon çocuğu direkt olarak etkiledi. Bu tesir toplumsal hayatın her alanında devam ederken eğitim de uzun vadeli kesintiye uğradı. Zelzele bölgesinde 72 okul yıkıldı, 3 bin 368 okul hasar aldı. Kahramanmaraş’ta ise 1018 okuldan 821’i yeni devirde eğitime açıldı. Zati daha evvel pandemi sürecinde de olumsuz etkilenen eğitim süreçlerinin, zelzele sonrasında kesintiye uğraması; çocukların ruhsal ve toplumsal gelişimlerinden tutundan da toplumsal hayatın olağanlaşmasına kadar birçok açıdan kritik değer arz eden bir mevzu. Münasebetiyle eğitim-öğretim faaliyetlerinin meselesiz bir formda devam edebilmesi için eksik yapıların bir an evvel tekrar inşa edilmesi ve bölgedeki şartların güzelleştirilmesi gerekiyor. Bunun için de kamu, özel dal ve sivil toplum iş birliklerinin güçlendirilmesi şart” dedi.

“Bir, sıfırdan büyüktür şuuruyla hareket edilmeli”

Sever, “Özellikle bu türlü afet devirlerinde bir sefer daha anlıyoruz ki toplumsal dayanışma için atılan her adım çok büyük fark yaratıyor. Problemlerin derinliği karşısında hiçbir şey yapmamayı tercih etmek yerine, bir sıfırdan büyüktür şuuruyla hareket edilmeli. Multinet Up olarak 6 Şubat sarsıntılarından etkilenen bölge insanımızın, bilhassa de çocuklarımızın gereksinimlerine elimizden geldiğince tahlil geliştirmeyi sorumluluklarımızın bir modülü olarak gördük ve bu istikametteki çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam ettik. Bu proje kapsamında ise; zelzelede yıkılan İstiklal Halil Arık Ortaokulu’ndaki eğitim faaliyetlerinin kesintisiz olarak devam edebilmesi için Koruncuk Vakfı ile kurulumunu tamamladığımız konteyner okulumuzun bugün pırıl pırıl 210 öğrenciye konut sahipliği yaptığını görmek bizleri çok keyifli etti. Projede emeği geçen herkese Multinet Up ismine teşekkürlerimizi sunuyorum. Koruncuk’la afet bölgesinin eğitim muhtaçlıklarının giderilmesine yönelik iş birliğimiz ilerleyen süreçte de devam edecek” dedi.

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyeti ve İdare Konseyi Lideri Av. Dr. Figen Samuray ise, “Koruncuk Vakfı olarak 6 Şubat’ın akabinde birinci odağımız kız çocuklarının ömür alanları ve eğitimleri oldu. Bu yıl Koruncukköylerimizin kontenjanlarını artırdık ve süratle yurdumuzun kapılarını zelzeleden etkilenen kız çocuklarına açtık. Bunun yanı sıra sarsıntı bölgesinde birinci günden itibaren çalışmaya başladık. Vakfımızın temasına uygun bir halde eğitim ve kız çocuklarının eğitime erişmeleri konusunda etkin rol oynayarak projeler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Toplumsal ömrün güzelleşmesi ve çocuklarımızın geleceğe daha sağlıklı yürüyebilmesi için eğitimin kesintisiz halde devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Sarsıntı bölgesinde yaklaşık 5 milyon çocuk bulunuyor ve bu çocuklar ömür alanlarını en değerlisi mahremiyet alanlarını kaybettiler. Şahsî alandan yoksun kalan çocukların süratle yeni ve sağlıklı alanlara kavuşması en büyük dileğimiz. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime süratle adapte olmak zorunda kalan çocuklar artık de zelzele nedeniyle eğitimden temelli uzaklaştı. Hangi şartta olursa olsun temel hak olan eğitim hakkından hiçbir çocuğun yoksun kalmaması için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün, Multinet Up iş birliği ile bugün İstiklal Halil Arık Orta Okulu’nu konteyner okul olarak açıyoruz. İnanıyorum ki toplumsal sorumluluk şuurunda olan kurumların sivil topluma olan katkıları ve kamu iş birlikleri ile sarsıntının yaralarını saracağız. Konteyner okulumuzun imalinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, âlâ ki varsınız. Yeni eğitim-öğretim periyodunun tüm öğrencilere iyi olmasını diliyorum” dedi.

 

Multinet Up hakkında:

Multinet Up, geliştirdiği yenilikçi finansal teknoloji ve hizmetler ile kurum ve kuruluşlara, üye iş yerlerine, tedarikçilerine ve tüketicilere “değer katan” tahliller sunan bir ekosistem olarak hizmet veriyor. 2010 yılından itibaren Fransız Up küme bünyesinde bir Fransız-Türk iştiraki olarak faaliyet göstermektedir.

 

Koruncuk Vakfı hakkında:

Koruncuk Vakfı; çocukların, hangi sosyo – ekonomik şartta olursa olsun haklarına eriştiği, sevgi ve inançla büyüdüğü, eğitimlerine kesintisiz devam edebildiği ve katma bedel yaratabildiği bir topluma hizmet etmek maksadıyla çalışıyor. Koruncuk Vakfı geliştirdiği önleyici, kollayıcı ve güzelleştirici hizmet modelleriyle, temel muhtaçlıkları ve eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarını, kendilerini söz edebilen, haklarının şuurunda bireyler olarak toplum içinde yer almaları konusunda güçlendiriyor. Yürüttüğü faaliyetlerde çocuğun yüksek faydasını temel alan Vakıf, kız çocuklarına ortaokuldan üniversiteye kadar Koruncukköy’lerde barınma ve bakım hizmeti veriyor, sanat, kültürel ve sportif faaliyetler yoluyla onların sosyo – kültürel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Psiko – toplumsal gelişimlerine sağladığı olumlu tesirler nedeniyle, çocukları aileleri ile birlikte güçlendirmeyi unsur edinen Koruncuk Vakfı, bu emelle aile odaklı çalışmalar yürütüyor. Vakıf çatısı altında büyüyen 18 yaşını doldurmuş genç kızlara ise tercihleri doğrultusunda yükseköğrenimleri yahut mesleksel gelişimleri boyunca dayanak olmaya devam ediyor. Vakıf ayrıyeten, toplumsal hizmet model ve çalışmaların ulusal seviyede yaygınlaştırılmasına, bu yolla çocuk hakları konusunda toplum farkındalığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor. Yirmiden fazla STK’yı bir ortaya getirerek kurduğu Çocuk ve Haklarını Muhafaza Platformu ile çocuk haklarının korunması ve bu haklara erişimdeki risklerin azaltılması için çalışıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen