Pts. May 27th, 2024


Türkiye’nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST, bilim ve teknoloji severleri 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri ortasında İzmir Çiğli Havalimanı’nda bir ortaya getirecek. Milletlerarası seviyede eğitim öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı ile son dönmede kıymetli başarılara imza atan Ege Üniversitesi, ‘Sen Geleceksin Diye’ mottosu, Ulusal Teknoloji Atılımı Vizyonu ile düzenlenen fuarda tüm gücüyle yer alacak. Cumhuriyetin 100. Yılını, Türkiye Yüzyılını bilimin ve teknolojinin yüzyılı yapmak için ağır bir formda çalıştıklarını ve çağın ruhunu okuyabilen gençler yetiştirmeye devam ettiklerini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Paydaşı olduğumuz dünyanın en büyük uzay, havacılık, bilim ve teknoloji şenliğinin son etabı TEKNOFEST İzmir’e özel olarak hazırlandık. Heyecanlıyız,  başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm gücümüzle bu dev tertipte yer alacağız. Yeni kuşak teknolojilerin sergilendiği üniversitemiz standına ulusal ve yerli teknoloji severleri bekliyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara’dan sonra, İzmir’de teknoloji severleri bir ortaya getirecek. 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihlerinde Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek aktiflikte paydaş olan Ege Üniversitesi de akademisyen ve öğrencilerden oluşan bir takımla TEKNOFEST’teki yerini alacak.  

TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz

Ege Üniversitesi olarak ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı vermekten ötürü büyük memnuniyet duyduklarını söz eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilgi ve bilim çağında ülkemizin ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı vermek için bir yandan nitelikli öğrenciler yetiştirirken başka yandan da teknoloji ve bilim konusunda farkındalık yaratmak, bu alanda yetişmiş insan kaynağını artırmak ve ulusal teknolojinin gelişmesinde katkıda bulunmak maksadıyla bilim ve teknoloji üretmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Ulusal Teknoloji Atağı vizyonunun toplumun bütün katmanlarında yerleşmesini hedefleyen TEKNOFEST’in paydaşı olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. TEKNOFEST’in son durağı olan İzmir’de 23 bilim ve teknoloji kadromuzla güçlü bir halde yer alacağız. Geleceğimiz olan gençler için büyük bir motivasyon kaynağı olan şenlikte,  Ege Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle birlikte her yaştan tüm teknoloji severleri bekliyoruz” dedi.

“Sen Geleceksin Diye” sloganı ve Ulusal Teknoloji Atağı Vizyonu ile düzenlenecek şenlikte teknoloji ve teşebbüs müsabakaları, gökyüzünde görsel şölen yaşatan hava şovları, bilim gösterileri, TEKNOFEST keşif oyunu, simülasyon tecrübe alanları, eğitici atölyeler, stantlar, sahne şovları ve konserler gerçekleştirilecek. TEKNOFEST İzmir’de birinci kere Deneyap Fikir Maratonu ve Deneyap Makeathon Yarışı da düzenlenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen