Cts. Nis 27th, 2024

‘The Crown’ hayranları, bu yazımızı iyi okuyun! Şu sıralar serinin tüm sezonlarını yeniden izliyor olabilirsiniz ancak önümüzde bir heyecan verici sezon daha var! Doksanlı yıllarda geçecek ve Prenses Diana’nın trajik ölümünü konu alacak altıncı sezon, en çok beklenen ve bizi en çok heyecanlandıran sezon olabilir. Serinin finali olarak tasarlanan altıncı sezonda Prens William ve Kate Middleton’un ilişkilerinin başlangıcını da göreceğiz. İskoçya’daki University of St Andrews’da başlayan aşkları daha sonra peri masallarını andıran bir evliliğe dönüşmüştü. Netflix’in belirtiği açıklamaya göre ise Prens Harry ve Meghan Markle’ın ilişkisi altıncı sezonda yer almayacak.

Yeni sezonda bizi meraklandıran bir diğer olay ise Kraliçe II. Elizabeth’in Altın Jübilesi kutlamaları olacak. Aşağıda altıncı ve final sezon hakkında bilmeniz gerekenleri görebilirsiniz…

ALTINCI SEZONUN KONUSU NE OLACAK?

1990’lı yıllardan başlayıp 2000’li yılların başına kadar sürecek olan altıncı sezonda Prens Charles ve Camilla’nın 2005’teki düğünleri de olacak. Dominic West ve Olivia Williams, altıncı sezonda Charles ve Camilla rollerine geri dönecekler.

Ekim 2022’de izlenim rekorları kıran seriden bir kaynak Deadline’a Prenses Diana’nın trajik ölümünü çekmenin tüm ekibi sarstığını söylemişti. Serinin en zorlu sahnelerinden biri olduğu belirtilen bu bölüm, altıncı sezonun en çarpıcı anlarından biri olacak gibi görünüyor.

Final sezonda Prens William ve Kate Middleton hikayesinin olmayacağı tahmin edilirken, Başbakanlar John Major ve Tony Blair’in siyasi politikalarına odaklanacağı düşünülüyordu. Ancak seriden paylaşılan son fotoğraflara göre Cambridge Dükü ve Düşesi’nin aşk hikayeleri de altıncı sezonun ilgi çekici konularından biri olacak.

Altıncı sezonda izlemeyi bekleyebileceğimiz bir diğer konu ise Prens Edward’ın Sophie Wessex ile 1999’daki evliliği, Kraliçe’nin kız kardeşi Prenses Margaret’ın ve Kraliçe’nin annesinin 2002’deki vefatları.

Seriden paylaşılan fotoğraflara bakacak olursak Spice Girls’ün de hikayeye dahil edildiğini fark edebilirsiniz. Beklenmedik mi? Aslında değil! 1997’de Spice Girls, Manchester’daki bir konserde Prens Charles ile tanışmıştı. Burada ise Geri Halliwell ve Mel B, kraliyet protokolüne karşı gelerek Prens Charles’ı öpmüşlerdi. Bu anı, kraliyet tarihinin en skandal görüntülerinden birini oluşturmuştu.

ALTINCI SEZON ÇEKİMLERİ BAŞLADI MI?

Altıncı sezon çekimleri başladı bile! Setten paylaşılan görseller arasında Kate Middleton’u canlandıran Meg Bellamy ve Prens William’ı canlandıran Ed McVey, St Andrews Üniversitesi’nde görüntülenmişlerdi.

FİNAL SEZON NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Netflix henüz final sezonun vizyon tarihini açıklamadı ancak geçmişteki yayın tarihlerine bakacak olursak, altıncı sezonun Kasım-Aralık 2023’te vizyona girmesini tahmin edebiliriz.

Altıncı sezon çekimleri, Kraliçe II. Elizabeth’in Eylül 2022’deki vefatının ardından kısa bir ara vermişti. Çekimlere ara vermeleri hakkında Deadline’a konuşan Peter Morgan, “Bu seri Kraliçe’ye bir sevgi mektubu ve bu noktada ekleyebileceğim bir şey yok, sadece sessizlik ve saygı. Saygı sebebiyle çekimlere de ara vereceğiz,” demişti.

İlk olarak 2016’da çekilmeye başlayan ‘The Crown’ serisinin yönetmeni Stephen Daldry, Kraliçe’nin olası vefatına karşı yapılacakları Deadline’a anlatmıştı: “Hiçbirimiz bunun ne zaman geleceğini bilmiyor ama doğru ve uygun olan Kraliçe’ye saygı göstermek. O, küresel bir sembol ve bunu yapmamız gerekir.”

ALTINCI SEZON KADROSUNDA KİMLER OLACAK?

Rufus Kampa 15 yaşındaki Prens William’ı canlandırırken, Ed McVey ise sonraki yaşlarına hayat verecek. Kate Middleton’u ise Meg Bellamy canlandıracak. Bu rollerin, üç oyuncunun da ilk büyük deneyimleri olduğu belirtildi.

Kısa bir süre önce şovun yaratıcı Peter Morgan, The Hollywood Reporter’a Prens Harry ve Meghan Markle’ın hikayelerinin final sezonda yer almayacağının altını çizmişti. “Hikayeler ilerledikçe daha ilgi çekici oluyor. Meghan ve Harry daha yolculuklarının ortasındalar ve bu yolculuğun ne olduğunu veya nasıl biteceğini bilemiyorum,” diyen Morgan, “Ben yirmi sene önce olan şeyleri daha kolay yazıyorum ve aklımda hep bir 20 sene kuralı var,” diye eklemişti.

Kraliçe II. Elizabeth’i canlandıran üçüncü oyuncu olan Imelda Staunton, final sezonda rolüne devam edecek. Seriye geri dönecek diğer isimler ise; Prenses Margaret rolünde Lesley Manville, Prense Philip rolünde Jonathan Pryce, Prenses Diana rolünde Elizabeth Debicki, Prens Charles rolünde Dominic West, Camilla Parker Bowles rolünde Olivia Williams ve Tony Blair rolünde Bertie Carvel.

KRALİYET AİLESİ ‘THE CROWN’ SERİSİ HAKKINDA YORUM YAPTI MI?

Tahmin edebileceğiniz üzere Kraliyet Ailesi, ‘The Crown’ yorumları hakkında çok dikkatli ve oldukça da sessiz. Ancak Prens Harry, ‘Spare’ adlı anı kitabında seriyi izlediğini itiraf etmişti. Aynı zamanda geçtiğimiz Ocak ayında ‘The Late Late Show with Stephen Colbert’ programına katılan Prens Harry, seriyi izlediğini söylemişti. “Evet, ‘The Crown’ serisinin bir kısmını izledim,” diyen Prens Harry, “Geçmişten bazı bölümler ve en yenileri,” diye eklemişti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen