Sal. Eyl 24th, 2024

Türk İklimlendirme Kesimi, 2021 yılının başında, yıl sonu için gaye olarak koyduğu 5 Milyar dolarlık ihracat gayesini 1,2 milyar dolar daha artırarak 6 milyar 196 milyon dolarlık ihracat büyüklüğü ile yılı kapattı.

Sektörün ihracatı bir evvelki yıla nazaran yüzde 32,9 büyürken 2021 yılbaşından bu yana Türkiye ihracatından aldığı hisse yüzde 2,7 olarak gerçekleşti. Ülkemizin 2020 yılında ihracatın ithalatı karşılama oranı 83,4 iken 2021 yılında iklimlendirme dalının ihracatının ithalatı karşılama oranı ise 96,1‘e yükseldi.

Tüm alt eser kümelerinde ihracatını artıran Türk İklimlendirme Bölümü, 2021 yılında 2020 yılına nazaran, Isıtma Sistem ve Elemanları alt kesiminde yüzde 34,5, Soğutma Sistem ve Elemanları alt dalında yüzde 31,7, Klima Sistem ve Elemanlarında yüzde 21,8, Tesisat Sistem ve Elemanlarında yüzde 30,4, Havalandırma Sistem ve Elemanlarında ise yüzde 47,8, Yalıtım Gereçlerinde ise yüzde 53,3 ihracat artışı sağladı. 2021 yılında ihracatın en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve Romanya oldu. Kesimin kilogram ünite fiyatı 2020 yılında 4,28 dolar iken 2021 yılında 4,64 dolara çıktı.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) İdare Şurası Lideri Mehmet Şanal, dal olarak 2021 yılında ihracatın tüm kalemlerinde rekorlar kırarak ilerlediklerini söz ederek şunları söyledi: “Sektör olarak 2021 yılı sonu için gaye koyduğumuz 5 milyar dolarlık ihracat büyüklüğünü 1,2 milyar dolar daha artırarak 6,2 milyar dolar düzeylerinde kapattık. Ülkemiz ihracatı ismine her geçen gün büyüyor ve memleketler arası piyasalarda etkinleşiyoruz. Pazarlamadan satışa, irtibattan uygulamaya kadar Türk İklimlendirme bölümü, tüm paydaşları ile koordineli, verimli ve iştahlı bir formda ilerliyor. Çabucak çabucak Dünya’nın her coğrafyasında yaptığımız ağır mesainin karşılığını alıyoruz. 2022 yılı için öncelikli gayemiz dış ticaret fazlası veren bir dal olarak sürekliliği sağlamak. Avrupa ülkelerinin yanı sıra, potansiyel vadeden ve ülkemizin hak ettiği kadar pazar hissesi alamadığı Orta Asya ülkeleri, Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde pazar hissemizi artırmak istiyoruz. Bunun için kararlı olarak bu pazarlara yönelik ticaret ve alım heyeti programları düzenliyoruz. Ayrıyeten pandemi periyodu sonrası kıymeti bir sefer daha ortaya çıkan dijital ortamdaki tanıtım ve pazarlama faaliyetleri de öncelikli olarak gündemimizde yer alıyor. İSİB olarak kurduğumuz Eser Arama Motorunun dünya çapında kapsamlı tanıtımına devam ediyoruz. Gerek Youtube, gerekse başka dijital medya ortamlarında da faal olarak tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor. Bununla birlikte üye firmalarımızın gereksinimlerine birebir yanıt verecek Dış Ticaret İstihbarat Merkezimizle de hizmet vermeye devam ediyoruz. Üyelerimize anahtar teslim maksat müşteri listelerini teslim ediyoruz. Bu yıl Mart ayında Türkiye’nin partner ülke olarak yer alacağı MCE – Mostra Convegno Expocomfort Fuarı içinde önemli çalışmalar içindeyiz. Ülkemizi bu fuarda en uygun formda temsil edeceğimizi ve ihracatçılarımıza katma paha sağlayacağımızı canı yürekten inanıyoruz”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen